Dasar Lelaki!

Hahaha, relax2. Tajuk ni bukanlah maknanya aku anti lelaki tapi anti gay itu pasti hahaha..nak share satu story yang menarik yang aku dapat dari email

"Amin ialah seorang pakar Matematik terkemuka di dunia dan hendak berkahwin. Tetapi dia didalam dilema kerana terpaksa memilih antara 3 wanita yang dirasanya memang yang paling sempurna untuk menjadi bakal isterinya. Maka lelaki ini membuat satu strategi dimana dia beri setiap seorang wanita tersebut dengan wang berjumlah RM10,000 dan tengok apa yang mereka akan buat dengan duit tersebut.

Wanita pertama membuat total-makeover. Dia pergi ke salon kecantikan, set rambut, buat facial-treatment. Kemudian pegi pula kepusat perapian terperinci untuk mencantikkan lagi bodynya. Selebihnya dia belanjakan dengan membeli baju yang cantik2 dan seksi2. Dia beritahu Amin yang dia berbuat demikian kerana dia cintakan Amin dan sanggup berhabis semata2 untuk kelihatan menarik di depan mata Amin. Amin sangat kagum dan terharu!

Wanita kedua pergi shopping untuk membeli hadiah kepada Amin. Dia beli set golf club baru, handphone baru, XBOX 360, laptop Macintosh terbaru dan tak lupa juga suit-suit Calvin Klein untuk Amin. Semasa dia memberi hadiah2, wanita itu berkata kerana terlalu sayangkan Amin, dia sanggup membelanjakan semua RM10,000 tu untuk lelaki tersebut. Sekali lagi, Amin kagum dan terharu!

Wanita ketiga melaburkan separuh dari RM10,000 tu kedalam stock market, selebihnya ke dalam ASB. Saham wanita tersebut mengena dan wanita itu menerima wang berkali ganda dari RM10,000 itu. Wanita itu kemudian pulangkan balik RM10,000 tersebut kepada Amin dan laburkan wang yang selebihnya dalam joint-account. Wanita itu memberitahu kerana terlalu cintakan dan sayangkan Amin, dia mahu bina masa depan dengan melaburkan wang yang diberi ke jalan yang betul. Dia mahu lihat mereka dan anak-anak mereka nanti hidup senang. Obviously, Amin sangat kagum dan terharu.

Amin memikirkan mana satu yang harus dipilihnya di antara ketiga-tiga wanita itu. Akhirnya Amin mengahwini wanita yang kedua kerana wanita itu lebih cantik dan mempunyai potongan badan yang da boom. Dasarlelaki............."

Hahahahahahhahaha! Kalu dah namenye lelaki tuh lelaki gak. Mengikut kajian 95% pandangan pertama lelaki biler bertemu dengan perempuan adalah penampilannya dan luaran perempuan tu. Sungguh tak tipu! Tp bukan secara seksuali lah, lebih kepada refleks. boleh kira mcam tak sengaja lah hehe...ni kajian bukan aku cakap..hehe..

kihkih.

-----------------

Cool Facts!
1. Wanita yg merupakan seorang pembaca novel romantik, dilaporkan membuat seks 74% lebih kerap bersama pasangan mereka, berbanding wanita yg tidak membaca novel romantik.
2. Iskandar Zulkarnain (Alexander the Great) dan Julius Caesar, kedua-duanya mempunyai penyakit sawan. (Erm terpikir gak apa kaitan ngn cerita kat atas)

3 Budak Comel Komen:

C I K . F Y Z A said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tengah mencari lelaki yang boleh terima perempuan seadanya...

ecadwinkyasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bodohlah lelaki tu..apasal tak pilih wanita ke-3.kan berbaloi-baloi masa depan tue!...
lelaki sekarang memang pilih penampilan pompuan berbanding yg lainnya.
*marah dengan lelaki jenis macam tue* :)

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

emm... memang dasar lelaki.. hihihihi...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...