Whatsapp Sebelum & Selepas Kahwin











Nasib ler sebelum kahwin sweet nak mampos, lepas kahwin, gitu2 je layanan kekdahnya

Banglo mewah yang super propa




V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V



ni bajet lari ke apa buat depan dulu 

Harraz kena campak



Masa ni tengah mandikan dia dgn air daun mambu

10 Sebab Mengapa Lelaki Masih Terus Membujang

"Eh bro, bila kau nak kahwin ni?", itu adalah satu soalan cepu emas kepada lelaki diluar sana yang boleh dikategorikan sebagai bujang terlajak.  

Namun masing-masing mempunyai alasan tersendiri kenapa masih membujang hingga kini. Kahwin awal atau lambat itu hak masing-masing, janji kahwin kan.

Nah, ini adalah beberapa sebab mengapa lelaki terus membujang ataupun kahwin lambat :


1. Hilang keyakinan diri dan masih tiada teman wanita.
wVgGdnV.jpg
Sumber foto : www.huffingtonpost.com

2. Ada pengalaman pahit dalam bercinta. Terlalu mencintai seseorang tapi cinta tak kesampaian.
images (2).jpgSumber foto : pergghhhhhtiptoplah.blogspot.com

3. Dilahirkan dalam keluarga yang porak peranda.
images (3).jpgSumber foto :www.livestrong.com


4. Takut tak bahagia apabila berkahwin nanti.o-DIVORCE-facebook.jpgSumber foto :www.huffingtonpost.com


5. Belum sedia beri komitmen.marriage-trust-commitment.jpg
Sumber foto :www.techipedia.com


6. Merasakan lebih bebas dan selesa hidup seorang diri.aku.jpg
Sumber foto : soepolenk.wordpress.com



7. Terlalu sibuk dengan pelajaran atau kerjaya.busy-work.jpgSumber foto :www.10x10coach.com


8. Tak sampai seru lagi kot.jodoh.jpg
Sumber foto : www.febriantialmeera.com

9. Masalah hutang dan kewangan yang tidak stabil.masalah kewangan.jpgSumber foto : www.cetusansuara.com


10. Memang tiada nafsu terhadap wanita. Minat kaum sejenis?homosexual.jpg
Sumber foto : www.spektanews.com


Tidak perlulah peningkan kepala fikirkan soal jodoh, jika sudah sampai masanya nanti pasti berjodohan jua akhirnya. Semoga pembaca yang masih bujang tidak hanya menunggu jodoh tiba, sebaliknya kena lah juga usaha.kan!

Edisi Viral : Burung Gagak Tumpang Atas Helang di Udara!



Sebelum ini gambar seekor cerpelai ‘menunggang’ atas seekor burung belatuk di London pernah viral dan tersebar luas di laman sosial sehingga mendapat perhatian netizen.
Baru-baru ini, seekor burung gagak ‘menumpang’ burung helang di udara pula mendapat perhatian umum, sememangnya kejadian seperti ini jarang sekali dapat dilihat dan berlaku.
Gambar tersebut diambil oleh seorang jurugambar amatur, Phoo Chan dan ianya berlaku di Washington, Amerika Syarikat.

Kelihatan burung gagak hitam itu begitu 'berani' mendarat di atas burung helang itu yang dipercayai sedang mencari mangsa untuk dijadikan santapan. 


Difahamkan gagak tersebut hanya menumpang burung pemangsa tersebut selama beberapa saat sebelum kembali terbang membawa haluan sendiri.

Mungkin permuafakatan yang ditunjukkan oleh kedua-dua burung tersebut boleh dijadikan amalan buat masyarakat Malaysia. 

 
sumber semua foto : MYNEWSHUB.CC 

Nasi goreng tanpa GST yang sebenar

pemalaih sungguh....semua tak hiris korang mesti tertanya tanya mana teluq..teluq sebenarnya dah di goreng pada suhu 110 darjah celsius kemudian dijadikan abu dan di gaul bersama nasik

ISTILAH SEDERHANA DALAM BAHASA KOREA

ISTILAH SEDERHANA DALAM BAHASA KOREA:

maknae : sebutan untuk yang paling muda dalam anggota
Saranghae : ‘aku cinta kamu’ dalam bahasa korea
Mianhae : ‘maaf’ dalam bahasa korea
kamsahamnida / komawo : ‘terima kasih’ dalam bahasa korea
Yeoja : ‘perempuan’ dalam bahasa korea
Namja : ‘laki-laki’ dalam bahasa korea
chingu : ‘teman’ dalam bahasa korea
Yeoja-chingu : ‘pacar perempuan’ dalam bahasa korea
Namja-chingu : ‘pacar laki-laki’ dalam bahasa korea
Halmeoni : ‘nenek’ dalam bahasa korea
Harabeoji : ‘Kakek’ dalam bahasa korea
eomma : ‘mama’ dalam bahasa korea
appa : ‘papa’ dalam bahasa korea
ajusshi : ‘paman’ dalam bahasa korea
ajumma : ‘bibi’ dalam bahasa korea
Hyung : ‘kakak laki-laki’ dalam bahasa korea (bila yang mengucapkan adalah laki-laki)
Nunna : ‘kakak perempuan’ dalam bahasa korea (bila yang mengucapkan adalah laki-laki)
Oppa : ‘kakak laki-laki’ dalam bahasa korea (bila yang mengucapkan adalah perempuan)
Eonni : ‘kakak perempuan’ dalam bahasa korea (bila yang mengucapkan adalah perempuan)
Dongsaeng : ‘adik’ dalam bahasa korea
Yeo-Dongsaeng : ‘adik perempuan’ dalam bahasa korea
Namja-Dongsaeng : ‘adik laki-laki’ dalam bahasa korea
Netizen : ‘Internet Citizens’ orang yang merupakan bagian dari komunitas internet.
MV : Music Video
CF : Commercial Films
Cyworld : tempat dimana member suju dan elf bisa berinteraksi lewat dunia maya
antis / AF : kebalikan dari fans (Anti-Fans) ,, orang2 yang ga suka dengan artis tsb

cre: caca-care.blogspot.com
Via: Yuna World
share: kbpkoreafamily.blogspot.com

Mengelamun Baik Untuk Anda? Bagaimana?

Biasa orang cakap mengelamun ni tanda fikiran terganggu, ada masalah cinta, keluarga atau masalah di pejabat. Mengelamun ini ibarat makan tak lalu, mandi tak basah, akibatnya kalau anda mengelamun.

Hilang tumpuan tu memang tak baik tapi namun seperti yang ditulis didalam Daily Health Post, hasil penelitian mereka menemui kebaikan mengelamun. Jom baca:


1. Lebih empati
mereka yang 'kuat berangan' ini dilihat lebih prihatin dan lebih mudah berempati. Dengan era serba canggih ini, hubungan antara ingatan, imaginasi adalah kuat dan mudah mereka mengerti tindakan pihak lain.

2.Menajamkan ingatan
Menurut american Psychological Association, membayangkan sesuatu dari perspektif berbeza adalah cara berkesan otak untuk mengingat informasi secara khusus.

3. Meningkatkan kreativiti
Setelah diteliti, kreativi bermula daripada khayalan. Melalui khayalan, otak bekerja dengan lebih aktif untuk menghasilkan sesuatu kerana berkhayal mampu mendidik mereka berfikir dari pelbagai sudut.

4.Menggembirakan hati
Mengelamun tak terbatas untuk perkara yang berat. kadang-kadang perkara remeh yang menggembirakan mampu membuatkan manusia ceria. Ini akan meningkatkan hari anda lebih baik dan menimbulkan rasa tenang.

Penduduk terkejut ribuan ikan melompat dari laut 'bunuh diri'


Gambar Apple Daily Hong Kong

Penduduk di Hong Kong dikejutkan apabila puluhan ribu ikan memilih 'membunuh diri' secara beramai-ramai dengan melompat keluar dari laut dan terdampar di darat.

Kejadian luar biasa yang berlaku di St. Stephen’s Bay di daerah Stanley itu segera mengundang kebimbangan orang ramai mengenai bencana yang mungkin berlaku.

Sinchew Daily melaporkan, para pakar mengaitkan kejadian itu dengan beberapa kemungkinan termasuk perubahan cuaca secara mendadak.

Fenomena itu juga dikaitkan sebagai petanda awal berlakunya gempa bumi dan taufan.

Selain itu, kapal besar yang melintas juga mungkin mengejutkan kumpulan ikan seterusnya mendorong mereka melompat keluar dari laut.

Kejadian itu berlaku pada pukul 4 petang, Ahad lalu dan kemunculan ikan yang ramai di pantai berbatu mengeluarkan bunyi tertentu apabila ikan tersebut 'melompat-lompat' di darat.

Pakar perikanan memberitahu ikan tersebut adalah ikan sardin sementara pakar kajian haiwan berpendapat fenomena itu luar biasa dan jarang berlaku.

"Fenomena itu merupakan kelakuan luar biasa daripada haiwan. Ikan biasanya tidak akan berenang secara berkumpulan ke arah pesisir pantai, apatah lagi melompat ke darat," katanya.


http://malaysiagazette.com/ms/akhbar...kan-bunuh-diri

Mason dan ayamnya Love Bird


edisi d'awww 

Mason dan ayamnya Love Bird



Mason selepas haircut kelihatan lain dimata Love bird

nak pelo.... eh lain ni, Mason ke Ellen degeneres? better cekidaut


Oh.... betullah... wajah kesayangan ambe Masong....



[suara garau] nak pelokkk juga nak pelokkk
pigidah!

LG Perkenal Model TV Boleh Gulung Seperti Kertas





Setelah berjaya memperkenalkan model televisyen paling nipis di dunia yang boleh dilekatkan di permukaan dinding macamwallpaper bulan lalu, kali ini LG bakal muncul dengan model yang lebih canggih.

Firma gergasi elektronik Korea Selatan itu dilaporkan akan mempamerkan set televisyen saiz kecil dengan skrin boleh digulung sehingga ukur lilit 3 sentimeter seumpama kertas tanpa menjejaskan langsung kualiti lapisan layar.

Ia masih lagi mengguna pakai teknologi televisyen keluaran LG sebelum ini iaitu OLED atau organic light-emitting diode yang dahulunya seumpama kertas dinding untuk ditampal pada ruang permukaan dinding rumah.



Kini teknologi OLED ini diubah suai agar boleh digulung, namun buat permulaan LG hanya mencipta skrin kecil berukuran 18 inci sebelum meningkatkan saiz TV super-tipis itu sehingga 
lebih 60 inci menjelang tahun 2017.

Prototaip model paling canggih tersebut yang ideanya sudah didedahkan kepada umum sejak tahun lalu; bakal dipamerkan menerusi persidangan Society for Information Display 2015 di Amerika Syarikat pada Ahad ini.

OLED dijangka menjadi model televisyen masa depan dan bulan lalu, LG melancarkan beberapa model yang menggunakan teknologi ini dengan saiz ukuran 55 inci yang tebalnya pula kurang daripada 1 milimeter.

Harga TV OLED 65 inci keluaran LG, misalnya mencecah AS$9,000 (RM33,300) tetapi syarikat itu yakin dengan masa depan teknologi tersebut sejajar dengan kecanggihan industri penyiaran dunia.
- CARI Infonet




Sumber : Agensi/ H.A.Amree

DIY shelf untuk mesin basuh

Papan tu aku cat balik..papan lebihan dari kabinet dapur..L shape tu aku beli kt kedai hardware..simple dan murah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...