Entri pertama untuk hadif

Ok ni first entry utk hadif..anak kedua aku..ye la utk abg dia harraz byk entry..nnti bila hadif dh besar mesti dia kecik hati kalau takda entri utk dia...


Dia dh setahun lebih.Ok ni rambut dia baru potong..tekup ngn tempurung kelapa pastu gunting..kreatif kan hehe..

Hadif ni dia dagu lekuk..dan ada lesung pipit kt pipi kanan.dia rambut kerinting.abg dia rambut lurus.semua bende dia mkn..pendek kata tolak kayu ngn batu je dia x mkn..



Filem review: Dangal

Ok aku agak ketinggalan utk tgk cita ni..pas tgk baru aku tau napa filem ni rating dia tinggi..ni filem india yg kedua yg aku tgk dan best selepas 3 idiot..

Ok filem ni best..bagi yg tak pernah tgk kena tgk..cite ni tentang sukan sbenarnya..sesuai utk sapa2 yg minat sukan..based on true story.byk cerita tentang family hood..


Produk review: Cat Repellent Daiso

Image result for bagi kucing lari..daiso
Gambar ihsan google
Ok produk ni aku beli dari daiso IOI putrajaya..satu paket rm5.made in japan..aku dah pakai..sangat2 berkesan..kucing dah tak berak kt rumput kt rumah aku dah..dan lagi satu bende ni tahan hujan..dah berbulan bulan masih berkesan..utk itu aku sangat respek dgn teknologi jepun..produk ni sgt genius..

Jadi aku dah batalkan plan B aku untuk tangkap kucing2 yg berak kt rumah aku tu utk dijadikan sup...


Product review: Gillette mach 3

Image result for gillette mach 3
Souce:Google
Ok ni first time aku tulis produk review utk lelaki..shaver ni aku dapat free masa gi konvo adik ipar aku kt UTEM aritu..cuma install app youth community je dlm hp.pastu scan code dia..pastu dpt free..

Ok gillette tak bayar aku k utk review ni..cuma nak cita shaver ni bagus sgt aku rasa..dia ada 3 mata..dan mata dia boleh beli asing..smooth je dan sgt tajam..bulu2 tak sangkut pun kt celah2 mata dia..tu yg aku suka..jadi senang nk bersih kan..

Harga memang mahal lah dari shaver biasa tapi dia tahan lama..berbaloi aku rasa...

Tanam pokok eksotik kt rumah...

 Skrang aku dh ada hobi baru sejak duduk rumah yg ada tanah ni..aku tanam pokok pokok yg pelik kt rumah hahaha


Antara pokok yg aku tanam..pokok bayam cina..pokok mexican mint..mexican mint ni bagus untuk rawat batuk..bancuh teh o pastu bubuh daun dia..utk baby boleh bg mandi air dia..


Blah kiri skali anak pokok delima..mexican mint lg..pudina biasa..anak pokok lidah buaya dgn anak pokok laici..rare kan aku try tanam laici haha..aku suka makan laici


Dua anak pokok pisang emas ni mak aku paksa aku tanam.terpaksa rela.hahaha..sbb aku tgk mak aku dh bubuh siap2 dalam kete suh bawak balik tanam..pandan dan serai tu tak pelik lah kan..byk guna tu..dr tanam bunga baik tanam pandan..leh masak nasik kemak hehe..nyum2


Ni pokok lemon..pelik betul aku ulat suka sungguh makan daun dia..sedap sgt ka daun dia...


Ni pokok limau kasturi..pun sama gak..ulat suka betul makan daun dia

Ketiga tiga pokok ni pokok avocado..tanam dari bijik..bukan grafted..amik masa dlm 6 tahun utk berbuah..klau grafted dlm 3 tahun..pokok avocado ni bagus utk cegah kanser

Ni sapa tak kenai memang pendek umur..pokok kari

Pokok kiri skali pokok halia...daun dia pun ulat suka makan..pelik gak aku..,ulat ni dia pilih pokok gak..pokok pandan yg punya banyak daun dia x mkn plak


Ni pokok bidara apple...daun dia buat mandi jenayah..buat mandi terkena sihir..satu satunya daun di dunia yg jin takut..daun bidara

kerja gila yang pernah aku buat dulu..

Camping dengan kengkawan kat tepi pantai yang sunyi
     
          Masa tu umur aku form 3...cuti pertengahan tahun.nk amik PMR pun leh rileks lg g camping haha..jadi kawan aku ajak g camping tepi pantai kat telok bayu sambil mancing ikan.pantai ni jauh dari rumah org dgn jalan utama..adik aku pun join..kumpul duit sorang sikit beli sardin, teloq ngn roti untuk bekfast..

Siang memang ada orang datang picnic


pantai ni bersebelahan je dgn lombong
Malam tu kami buat unggun api.mancing ikan.dpt lah sekor dua..takda apa perkara yg menyeramkan jadi.boring.hehe...pagi bangun masak bekfast balik..

Tolong tafsirkan mimpi aku ni...

Malam lepas aku mimpi yg sgt jelas dan aku masih ingat details mimpi tu lepas bangun tido..

Aku mimpi aku jalan2 kt sebatang sungai pastu aku jumpa kt sungai tu mcm gua kt tepi sungai..aku cari2 dlm pasir kt dlm sungai tu pastu jumpa emas2..byk gak lah..pastu dengan rasa tamak halobanya aku pun amik bubuh dlm kocek baju..dah berangan nk gi gadai kt kedai emas haha..

Sebelum aku nk gadai tu aku tengok emas2 yg amik tu lembut sgt sampai leh patahkan..rupa2 nya tu bukan emas tapi coklat yg kulit luar dia kaler emas..huhu ni bukan tipu tapi kenyataan..kecewanya tak yah ckp lah haha...

So apa korang tafsir mimpi ni...

Beli murtabak kt pasar ramadan

   

Erm tak lama lg nk puasa dah..Dulu ikut arwah abah pegi pasar ramadan

Tetiba abah singgah kedai murtabak..terus abah order..

"Dik murtabak bawang satu dik"  Peniaga dgn muka pelik pun ckp..

"Kite x da murtabak bawang lah pakcik.yg ada murtabak ayam n daging je"

Abah aku dgn slumber jawab balik...

"Semalam awat beli penuh bawang saja seketoi daging pun x dak"

Terdiam peniaga tu...aku lg la blur..hehehe....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...