Pengalaman sebenar dikacau hantu

        Buat pertama kali dlm hidup aku dan bini aku..kami kena kacau dengan hantu..yes..hantu okey..believe it or not...bende ni jadi lepas kami balik dari rumah kak long aku kt melaka..kak aku baru pindah rumah baru..rumah banglo lama atas bukit..aku tlg hantar mak aku sbb mak aku tak pernah dtg lg rumah baru kak aku ni..

        Kami balik ke nilai dr melaka tghari..sampai rumah siang takda apa lg berlaku..malam rabu tu dh ada sikit ganguan..aku turun ke dapur nk bancuh susu anak aku yg 3 tahun lebih tu..masa kt dapur dgr dr atas syiling org tarik meja ngn kerusi..rumah kami rumah teres ye..bukan kondo atas ada org..dlm hati aku cuma ckp org sebelah kot tarik meja..kami dh duduk rumah ni 3 tahun tp tak pernah sekali pun dgr org sebelah tarik kerusi meja boleh dgr smpi kt rumah kami..

        Khamis siang aku tak keje..jd aku jaga anak aku yg num 2 ni..yg umur 3 tahun ni..dia asyik tanya mana atok..ada satu ketika dia main nyorok2 blakang aku mcm dia main nyorok2 dgn org lain sedangkan aku tgh tgk tv je..aku mcm biasa..buat donno je..mlm tu dlm kul 9 lebih dh dgr sikit bunyi org tarik kerusi lg...buat donno lg.kami dh ada kt tingkat atas sbb bini ngn anak2 dh nk tido dh..9.45 mlm aku kuar sbb nk g main badminton..lepas je 3 min aku drive bini aku call suruh balik cepat ckp takut..aku pun patah balik rumah x jd main..bini aku ckp dia dgr bunyi org tarik kerusi meja tak berhenti..

         Balik terus g kuar rumah amik daun bidara yg aku tanam..pastu bubuh dlm air.baca yasin ngn al baqarah..spray satu rumah..gangguan tu stop sekejap mlm tu..lepas seminggu..mlm khamis jadi lg..kali ni jadi masa aku kuar g main ping pong..bini aku dgr org duk ketuk syiling rumah plak..esok tu aku g darul syifa bangi minta buat air pendinding rumah..ustaz tu ajar aku cara pagarkan rumah guna air yasin yg surau an nur buat..lepas tu takda gangguan dah..byk kali gak aku pagar kan rumah tu..

         Seminggu kemudian mak aku plak kena kacau lepas balik dr rumah kak aku gak..mak aku pun dh g jumpa ustaz kt kg minta tlg pagarkan rumah..byk ekor gak duk mengikut kami balik dr rumah kak..ini pengalaman pertama kami berdepan ngn bende mistik..ustaz darul syifa cakap kita kena kuat dan jangan takut ngn bende tu....amalkan 3 qul dgn ayat kursi..insyallah yg tu pun dh cukup kuat..

     




     

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Categories

Gambar Lawak (835) Gambar Menarik (365) agama (269) Kisah Kelakar (245) ceritera hidup sang kumbang jingga (237) Berita (223) Info Berguna (74) Fakta Menarik (71) Dialog Kelakar (59) video kelakar (54) Politik (47) Ragam Manusia (35) Artis (29) Bola (23) Kisah Seram (23) Kesihatan (22) Misteri (22) Blogger (17) Science and Technology (17) Tips (17) perkahwinan (15) Flora (14) Kereta (14) Kewangan (14) video menarik (13) Fauna (11) Sejarah (11) Wayang (9) korea (8) Blogger Tutorial (7) Filem Review (7) Blogger Tips (6) Cerpen (6) Dialog Seram (6) Dunia (6) My Original Puisi (6) Pelik (6) bahasa arab (6) kreatif (6) Download (5) Macam-macam (5) Petua (5) sukan (5) Drama (4) Review Blogs (4) resepi (4) DIY (3) Food Review (3) IQ Test (3) Inspirasi (3) Malaysia (3) Seram (3) Wordless Wednesday (3) belajar bahasa korea (3) drama melayu (3) lawak raya (3) Badminton (2) E-kad (2) Hiasan Rumah (2) Lawak Kampus (2) Logo (2) bahasa jepun (2) cinta (2) kad raya (2) kisah sedih (2) novel (2) product review (2) AES (1) Bahasa Ganu (1) Contest Dan Segmen (1) Fashion (1) Gitar Chord (1) Hadif (1) Kartun Lawak (1) Lirik Lagu (1) Nuffnang (1) Pelancongan (1) Pengalaman (1) Pesuruh jaya sumpah (1) Quiz (1) SMS (1) Taman (1) UAI (1) Youtube (1) adam dan hawa (1) bahasa Thailand (1) bahasa penang hokkien (1) bayi (1) gadget (1) giveway (1) herba traditional (1) jdrama (1) jepun (1) kartun raya (1) keyword menarik (1) koleksi sms raya (1) lelaki (1) math (1) pacat (1) raya (1) segmen (1) sms raya (1) teknologi (1)