Mengapa Lee Chong Wei kalah world cup 2017

Oppent dr france..brice leverdez.rank 31 dunia.First set LCW kalah tipis 21-19..dlm set ni lcw ada smash out skali..smash sangkut net skali..byk kali drop shot  out..tp punca utama kalah mcm biasa byk bola baseline dia hantar out..keduanya LCW masih x dpt agak bola out..dia lepaskan bola yg masuk..mungkin sbb penat..

Set kedua dia menang tp game yg tough..ketinggaln 11-6 sbb LCW byk kena attack backhand..tp dia menang jugak tp dgn segala tenaga yg ada dia guna utk kejar..maka set ketiga LCW dh abis tenaga..

Dlm badminton 80 percent org yg menang set pertama akan menang set ketiga..kenapa..sbb set kedua org yg menang tu dia simpan energy dulu..

Kelemahan  lain lcw terlalu byk hantar bola ke forehand dia..patutnya taktikal byk ke backhand dulu..

Tips sbelum balik kg hari raya

1. Pastikan semua pintu berkunci dgn padlock yg berkualiti
2. Jangan kedekut  elektrik..bukak satu atau dua lampu supaya rumah tidak sentiasa gelap waktu mlm..
3.Cari radio pastu bukak sentiasa..tp jgn terlalu kuat.cukup sekadar dengar dr luar perlahan je..kalau x jiran ko mengamuk haha..
4.Pasang alarm dan cctv
5.Bela hantu raya utk jaga rumah..ok ni aku gurau je..jgn buat betul2 plak..

Kebaikan duduk rumah semi D atau corner lot

Sedar x sedar dh sebulan lebih aku duduk rumah atas tanah ni..ye lah sblum ni dh lama duduk rumah atas langit..

Kami beli rumah corner lot satu tingkat setengah..tingkat atas tu atas bwh ruang tamu dan bilik bwh jd bila siang rumah tak panas tp bilik atas panas haha..tp siang kita duduk bwh kan..

Lg satu sejuk sbb ada byk tingkap belah tepi..pencahayaan pun bagus..

Lg satu ada tanah lebih sikit kt tepi utk kuar lepak2 ke..buat barbeque ke..nk bercucuk tanam ke..

Lg satu rumah corner lot parking byk kalau tetamu dtg..x ganggu parking jiran lain..

Ok lah..aku paham x semua mampu beli corner lot atau semi D..tp utk long term aku rasa berbaloi..kurangkan duit kt kereta ke.melancong ke.itu lebih penting

Apps facebook baru bagi slow hp

Sejak update apps facebook ni.hp aku jd slow sgt..abis semua memory  fb tarik..rasa android  je jd mcm ni..tambah2 hp cap ayam aku..jd aku uninstall apps facebook.rupanya fb byk apps.install balik apps facebook lite..yg ni lebih ringan dan laju..setel masalah..genius x aku..kalau org kaya dia setel masalah beli hp baru je

Saja test install apps blogger kt hp

Baru install apps blogger kt hp cikai aku hahahah..org lain dh tukar hp iphone lah.lenovo.oppo aku masih maintain pakai samsung grand duos..zuhud x aku haha.

Pastu lg best aku pakai topup prepaid celcom ja..org lain semua dh pakai postpaid...haha..

Rupanya pakai apps blogger ni lg mudah nk update kt blogs

Apa yg aku kesal aku tak buat masa kat U dulu...

Wow tak sangka aku guna word kesal walaupun SPM BM dpt C je hahaha..aku rasa rugi dulu masa kt U x blajaq photoshop ke adobe ilustrator ke sbbnya bila aku dh keje..bila ada function bos suh aku plak yg buat brochure ngan bunting..brochure tu ok lah still boleh pakai power point je tapi bunting tak leh sbb bunting size dia besar..mau tak mau kena pakai potoshop atau ilustrator..Jd mana2 budak U yg masih blajar amik course photoshop..senang nnti dpt keje..

Lg satu bg budak teknikal mcm aku..rugi tak amik lesen cisco dulu..huhu..ilmu pasal IP..




Sifat orang-orang genius dan pandai

Aku mula prasan yang orang2 genius dan pandai nie ada sifat2 pelik dan sikap yang buat dorang jadi pandai selain dari faktor genetik.

Aku mula dari pemerhatian aku masa kat sekolah teknik TARP pinang dulu..ada beberapa budak genius..first senior aku..nama dia mursyidi.budak mekanikal.seorang ketua pengawas.ketua persatuan pelajar islam..bilal dan juga merangkap imam di asrama..SPM straight A1.First salah satu faktor dia genius sbb dia ni jaga hubungan dengan tuhan..slalu baca quran lepas magrib.keduanya dia ni tak tido ptg..maksudnya lepas abis sekolah dia terus study sampai ptg..pastu ptg mesti dia bersukan..x mcm aku ptg je mesti tido hahaha..kecuali rabu ptg sbb kelas silat gayung pesaka...tacut tak tacut tak aku ada silat hehe

Kalau sabtu atau ahad plak kalau org lain pas subuh semua sambung tido sampai tghari..dia ni pas subuh terus study tak tido..ini lah sifat terpenting org genius..tak tido lepas subuh..study pg..pastu lepas magrib study tido awal..aku kt sekolah teknik dulu tak genius cuma dpt num 1 je dlm kelas haha..sbb tu tercalon jd pengawas sekolah yg skema lg hensem..

Kedua terpandai kt sekolah teknik TARP ni perempuan melayu..tak ingat nama dia..budak elektrik..sama mcm aku cuma dia duduk kelas pandai num 1..aku duduk kelas elektrik num 2 maksudnya kedua terpandai kelas tu semua ada 3 kelas..jd kira tgh2 lah ahaha..dia ni apa yg aku kagum bila2 ptg2 dia rileks je lari sorang keliling padang beround2 tanpa letih..tak peduli pun org ckp apa kt dia sbb lari sorang2..perempuan plak tu..maybe sbb org tau dia budak pandai..

Masa kat matriks terlalu ramai budak pandai..pinjam buku kt library sampai habis..study sampai tak tido2..terkejut aku..bila tgk budak pandai dari sekolah agama berasrama penuh pun kagum.pandai pastu imam plak tu..hafazan panjang2..budak pandai sekolah agama qiamulail tak tinggal..stdy grup kt surau..fuh kagum aku..ada budak2 genius kt matrik jawapan dia lecturer jadikan skema jawapan sampai tahap mcm tu..

Masa kt uni pun ramai aku jumpa budak genius..terutama batch aku..dorang tido awal..bangun awai pagi study..rajin pergi jumpa lecturer tanya soalan..baik2 dgn lecturer penting supaya lecturer byk bg markah kesian kt kita hehehe..

Masih menulis blog?

Aku tgk skang ni ramai blogger dah stop menulis blog..kalau ada pun blogger sejati yg menulis x kejar rating dan traffic..yg lain yg full time blogger masih ada lg yg menulis setiap hari..blogger dah makin suram dimamah kemodenan zaman milinieum..cewah ayat karangan spm hahaha...

Ada yg masih menulis sbb dia menulis blog ni dh jd mcm diari dia.dia tulis dia x kisah pun ada org komen ke ada org baca ke..dia tak kisah.aiman tak kisah...mcm aku sbb aku nk menulis balik sbb aku nk praktis menaip keyboard dgn laju hahahah rare tak sebab aku...

Ok akhir skali setiap karangan mesti ada penutup kan..maju lah sukan utk negara....

P.S Fakta menarik harini: Perut ular terletak pada seperlima bagian depan dari tubuhnya ^_^


review filem syurga yang tak dirindukan

Okey dh lama sgt aku x buat review filem..filem ni direkemen oleh budak opis aku..fb dia nama penyokong makan kuaci..okey boleh search hahaha...dia pun peminat filem indon ni mcm citer tenggelamnya kapal van der wijk..sampai dh pergi ke padang indonesia

Ok berbalik kpd filem ni aku rasa filem ni agak best tapi belum setanding cita kapal van de wijk tu lah..cumanya jalan cerita tak logik sgt lah..tp filem mana ada yg logik kan hehe..part yg aku rasa kurang logik bila dia sanggup nk kawin dgn org tu sebab nk selamatkan dia dr bunuh diri..klise

Part dia tinggalkan anak dia bg suami dia jaga pun agak kurang logik sbb mana ada mak yg sanggup tinggalkan anak dia bg org lain jaga.bukan dia miskin pun.tp dh nama pun filem kan kita layan je lah hahaha

mcm biase citer tergantung..suh tgk next sequel huhuh..please bg hepy ending sikit..asyik bg tragik ending je boring...

tips sebelum masuk university


  1. Jangan download atau copy movie atau drama..kalau tak korang takkan dpt study dan bilik korang akan jadi pawagam..bila korang tak stdy korang fail bila korang fail korang repeat..bila dh grad takda keje sbb pointer rendah..
  2. Jangan beli handphone mahal2 lepas dapat loan atau biasiswa.beli yg murah2 je..vivo ke.lenovo ke.xiaomi ke..minimouse ke.coco crunch ke.sbbnya nnti korang tak stdy gak duk main hp..pastu korang akan abis duit nk mkn..pastu mkn maggie..makan maggie jd bodo..pastu fail kena repeat..
  3. Jangan kapel masa kt u..sbbnya nnti korang tak stdy sbb asyik dating tgk wayang je..lebih teruk kalau korang putus cinta masa kt u.korang akan tertekan.pas tertekan korang fail..pastu kena repeat hahaha..lg satu klau termengandung korang kena kawin pastu kena repeat gak
  4. Jangan beli komputer jenis desktop..beli laptop murah2 pun ok sbbnya kalau korang buat discussion ngn kengkawn kt luar senang..nk guna wifi library pun senang haha..nk pindah senang haha..nk balik kg pun senang leh buat asignment kt kg..nmpk tak nampak tak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...