Pengalaman balik kg naik ETS

Minggu ni balik kg naik ets dr kl sentral ke butterworth..first time naik ets..dh lama sgt x naik kete api jarak jauh

Byk dh perubahan kete api malaysia ni..dh laju..tgk boleh lebih 140kmh dia pecut..view sepanjang perjalanan mungkin x secantik kt new zealand..tp ok lah

Byk  lalu kawasan  kelapa sawit..patut lah malaysia ni negara pengeluar utama dunia..

Aritu aku balik hari hujan..jd dm tren sejuk..nasib baik aku pakai sweater.cumanya aku kesian yg x bwk sweater tu tgk sejuk..aku cadangkan ets sediakan selimut utk dipinjamkan..letak lah cagaran rm5 ke..

Lg satu letak wifi free satu hehe.senang nk wat keje dlm tren guna laptop..cewahh..poyo je..x lah malu sgt nk ckp phone smbil ckp kuat2 projek juta2..haha

Pengalaman turunkan kuning anak kali kedua

Alhamdulilah kami dh dpt anak lelaki kedua..hari kedua dh check kuning bacaan 177..esoknya bg mandi air ubat kuning dr kedai sen seng cina..

Check lg skali kuning naik mendadak 224.x tahu apa sebabnya..mungkin  tahap kepekatan ubat x tinggi..ataupuun aku bubuh campuuq ayaq byk sgt kot

Tp abg dia dulu lg dasyat first check kuning dh 300 lebih..terus warded letak bwh lampu biru..mungkin sbb abg dia dulu darah o..

So try ubat titik homeopathy pun x berkesan.kami buat skali ngn mandian air kucai..pun x berkesan..aku rasa sbb  x cukup  pekat ..kena letak betul2 byk kucai tu..pastu air campur sikit je..lg satu aku rasa x berkesan sbb kami g bilas ngn air biasa..patutnya jgn bilas..biar air tu meresap dulu

Check lg dh naik ke 256..trus panik sbb klau lebuh  257 kena warded..trus g beli mandian nuraz..kami beli kt huda beauty kt singgah sana food court sberang jaya..sebelah petron tu yg dekat ngn jeruk madu ali tu..

Pastu gabung skali ngn sapu bedak sejuk campuq ayaq cap badak..pastu badan dia tampal cool fever baby yg color pink tu..

Kena bg mandi 3 kali sehari kalau kuning tinggi..2 kali kalau dh rendah

Esoknya check dh trun mendadak ke 190..syukur..rasanya setiap baby x sama petua yg berkesan kt dia..ikut  jenis darah baby dan darah ibu

Apasal lah byk baby zaman skrang byk kena kuning..adakah sbb  makanan kita makan byk yg proses..x natural mcm ulam2..nmpknya kena kurangkan makanan yg diproses mcm fast food

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Categories