Mimpi dan Petunjuk Jodoh


Dulu masa aku pernah kapel dulu aku pernah buat solat istikarah..malam tu tak mimpi apa2 lagi..dua tiga hari pastu aku mimpi something yang pelik..aku mimpi ex gf aku tu kawin dengan orang lain..bangun2 je memang tak caya langsung dengan mimpi tu..aku anggap maybe itu mainan tido je.ye lah sbb aku sayang bangat sama dia....tak lama lepas tu aku mimpi lagi..sama gak still aku nampak dia dengan orang lain..erm..still aku rasa mimpi tu hanya mainan tido

Lepas dua tiga bulan aku putus dengan dia sbb dia ada orang lain...huhu..baru aku terpikir balik mimpi aku yang dulu tu...mungkin mimpi itu adalah petunjuk untuk aku...selalu orang citer tentang dorang solat istikarah then dorang nampak gf/bf yang dorang tengah kapel tu jodoh dorang tapi aku sebaliknya...huhu...

Ermm...itu semua kisah lama...kisah masa aku masih di zaman jahil..skang aku dah tak mo kapel2 dah hehe.nak kawin terus hehe....beberapa hari lepas aku ada mimpi pelik lagi.aku tak buat solat istikarah pun minta petunjuk...kali ni mimpi aku tu mimpi yang baik..aku mimpi aku jupe sorang gadis bertudung..aku nampak muka dia dengan jelas tapi aku tak kenal dia...lagi satu masa aku jupe ngn dia aku salam dengan dia..hehe..bukan beri salam k...tapi salam pegang tangan...aku tahu menyentuh perempuan yang bukan muhrim itu haram..maybe sebab dalam mimpi tak leh nak control kot apa yang berlaku hehehe....

Aku kapel dulu pun tak pernah pegang2 tangan ex aku dulu k hehehe...pas salam tu aku terus terjaga maybe sebab terkejut kot dengan apa yang berlaku hehehe....kalau aku mimpi dia lagi aku rasa maybe itu adalah petunjuk..

P.S Gadis yang baik itu untuk lelaki yang baik..

12 Budak Comel Komen:

GadisMerahJingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam . . alhamdulilah . .
tersenyum saye melihat coretan yang anda tulis . .
moga anda akan bahagia bersama dengan insan yang anda sayang . .
amin . ..

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amin.... :-)

SyerAgh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku xpernah solat istiharah.. nak kena buat gak nie.. tapi aku xde makwe.. cmne tu? haha

yatie Awang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

InsyaAllah...akan bertemu nanti

naqiah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erk.... xpnah amek berat sal mimpi... :(

FAZLINA AZIZ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

soal jodoh ni,allah s.w.t dh tetapkan untuk kita.solat istikharah pulak membantu kita menetapkan,apakah pilihan tu tepat untuk kite.tp solat tu,bukan takat tuk jodoh je =)

azie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..tersenyum sy apabila membaca coretan anda.smoga anda d pertemukan dgn perempuan yg dlm mimpi itu..mne thu dialah jdoh yg tlh d tetapkan utk anda. even sy sndri xpnh bt slt istikharah..sbb lom sedia lg..pape pn smoga anda bahagia dunia & akhirat. aminnn

Sera Amanda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Erm.. sweet.. aku pernah solat istiqarah byk kali minta petunjuk jodoh ni..tapi kan aku nmpak muke org yg aku tak kenal..p sekali jer ar die muncul... pas tu aku jadi takot..huhu.. sbb aku tersangat la minat mamat tu ~ so aku jadi takot.. mcm ..eh btol ke die jodoh aku..smpai skg aku terbayang2 muke die..huhu ~

Lukman Nurhakim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pernah mimpi sebijik mcm kau. pastu mimpi bertemu dgn perempuan yg tak kenal tu, tapi dlm mimpi tu aku mcm dah kenal sgt dia.. bangun2 aku senyum sorang je mcm org tuuttt..haha. mungkin allah sudah sediakan yg terbaik di masa akan datang kot.. wallahualam.

lurve pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah jpe ke ppuan dalam mimpi 2? hehe..

bella said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy da ada kekasih .. smalam sy mimpi, sy kawin dgn org lain n bukan ngan kkasih sy tu ..

anna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam ,
saya pun pernah mimpi macam tu . saya mimpi saya dijodohkan dengan seorang lelaki ni , saya nampak mukanya , muka ibunya .. tapi saya tak kenal dia , sya tak kenal mereka , walhal malam tu saya takda buat istikharah pun. Macam pelik juga kan , sebab saya mmg tak bercinta cintun .bangun pagi pun terkejut.. sebelum ni pun ada mimpi disarungkan cincin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk