Eh ko ni kolot lah tak main paintball??

Aritu kawan aku ajak g main paintball..aku cakap lah aku malas nak g main..pastu dia cakap aku ni kolot tak main paintball hehe..panas tul aku hehe

hey..aku dah main paintball sejak aku sekolah rendah lagi lah..sebelum wujudnya paintball tu aku dah main dulu k..

biaq betul ko ni..betul lah aku cakap..aku main bende ni..actually aku main caplong hehehe..atau bahasa moden dia senapang buluh.ade orang panggil bedil buluh

Konsep caplong ni guna mampatan angin gak macam paintball sbb tu aku cakap pernah main paintball sebelum paintball wujud lagi hehe..caplong ni guna peluru buah cenerai yang keras giler tu..takpun guna surat khabar basah pun boleh

Buah Cenerai

Orang kampung dulu-dulu macam aku je pernah main bende ni hehe...seyes kena bende memang sakit..sama cam paintball jugak hehe tapi paintball sakit lg hehe.tapi memang best main sbb bunyi dia best..natural beb hehe

Kat sekolah time rehat aku suka main galah panjang hehe..main kat parking keter

Time bulan posa aku suka buat mercun sendiri guna bunga api..terpengaruh citer mcgyver hehe..aku suka main meriam buluh, paip, ngn meriam tin

Meriam Buluh

Mercun Ketupat

Petang-petang plak aku ngn kengkawan aku main rounders..takpun main tuju tin ke..tuju kasut ke..guna bola tennis hehe..

Tuju tin

Tuju kasut


Rounders

Dan paling aku suka main gasing pangkah..bagi terbelah gasing kawan aku sampai dorang nangis haha..cian2..erm..guli aku main gak tapi tak terrorist lah


Gasing pokok jambu


P.S Bestnyaaa time kecik2 dulu hehe..budak2 skang dah tak banyak main dah permainan tradisional ni..dorang bnyk main game computer kt cybercafe hehe..dunia dh modern katakan hehe..takde dah budak2 main kawin2 ke..masak2 ke hehe

6 Budak Comel Komen:

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

maen bedil besh..hahaha

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh cik ayin pompuan pun main gak ke hehehe

Silent said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

main fesbook je bebudak skang

aNis sHazLiN said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

galah panjang dlu kawn2 pnggil tol...hehe.. dgn pkai skirt mse skolah rendah maen tgh panas...hahaha.. rounders!! layannnn men ngn dak2 laki...hahaha

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@silent
yup budak skang kecik2 dh ada fb hehe

@anis
galah panjang best hehe..tp anis sy dulu pun rounders main ngn dak pompuan campur laki..noob lg time kecik hehehe

Hanif Redland said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

main tembak-tembak ala-ala counter strike guna senapang kayu ikat dgn getah..dulu mna ada lagi game-game pc ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...