Dah bertunang aku rupanya...

Tanggal 8 Oktober 2011 hari tu bertukar lah status aku sebagai tunangan org..hehe..status single aku kt fb jugak dah bertukar ke enggaged with si dia hehe..setelah sekian lama aku menjadi lone ranger tak sangka plak dah bertunang hehe...kengkawan aku seuniversiti dulu pun ramai tak caya aku dah tunang..maybe sbb dulu aku kt U aku dak skema kot..hehe..mungkin sbb aku tak pernah kapel kt U kot...mungkin sbb aku comot dan selekeh kot..tak pandai bergaya plak tu...hehe..

Majlis tunang ni berlangsung kt Sungai Dua Pulau Pinang..rumah tunang aku tentulah..rumah aku kat parit buntar je, lebih kurang sejam dari rumah dia..majlis tunang kami wat sederhana je..agak terkezut sikit..ye lah kami pun terkezut gak hehe..persiapan pun terkezut gak.kami tak wat pun majlis merisik..gabungkan skali ngn majlis tunang..kan jimat tu hehe..org melayu ni terlalu kaya ngn adat..nok buek camano?.'hidup melayu kerana adat' kenalah ikut kan.tapi yg penting bg aku keberkatan tu yg dicari.insyallah..pic2 nanti lah korang tgk kt fb ye..letak pic cake yg dia bg dulu bagi korang lapaq hehe


P.S Tamat sudah episode pertama aku dalam nak mendirikan masjid nie...bukan mudah sebenarnya.moga dipermudahkan .pasni aku kena kerja kuat lagi..chaiyukkk..hehe

37 Budak Comel Komen:

Halawatul_Insyirah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mabruk. semoga terus ke jinjang pelamin dan kekal hingga ke syurga.

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Halawatul_Insyirah
aminnnnnn...^_^

pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..kj dah tunang..melepaslah peluang nk ngorat kj lps ni...hehe...

Yatie Awang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat bertunang, insyaAllah akan ke jinjang pelamin

tahu tak tarikh tu sangat bermakna dalam hidup akak, hahaha, hari lahir kakak

ceritasekupang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahniah2..semoga ke jinjang pelamin...dekat sja sungai dua tu dengan umah cs....nanti kenduri kahwin jangan lupa jemput..hihi.

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@pingu
kecian pingu melepas...hehe bluek..pingu popoyo hehehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Yatie Awang
waaa tima kasih kakak..hari lahir kakak tu hehe..tak sangka betul hehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ceritasekupang
Insyallah KJ mesti jemput..sberjaya dekat je ngn sungai dua

KUKUMALU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh..nk tgk gmbr..hehe:)

rainyscream said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaa..kj dah bertunang. tahniah kj! semoga kekal ke jinjang pelamin. kawen kawen~ ehehe

WNfWI @ Zie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah..tahniah KJ..smg brjaya membina keluarga sakinah mawardah warrahmah..insyaAllah (^_^)

kaAka said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahniah KJ..moga dpermudahkan sgala urusan...insyAllah ke jinjang pelamin...

fiza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaa..taniah taniah taniah..hehe

Sis Nana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah tahniah dah bertunang..ni sis nana tetibe rase nak kahwen ni..hekhekhek~~!

jangan lupe jemput nanti makan nasi minyak!!

Nur Syahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah tahniah dh bertunang ngn org penang...dan selamat mnjadi warga penang..hihi

cik fyza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

doakan kebahagian dirimu..
cepat2 kahwin ye sbb org ckp bila tunang ni darah manis..
selamat ke atas dirimu dan tunangmu :)

fiqah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahniah :)

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahniah wei..semoga diberkati Allah dan berterusan sehingga ke jinjang pelamin dan selamanya..


sg dua dekat nak mampuih dgn rumah aku..kawen jgn buat2 lupa pulak nak jemput..aku seligi sat g..hahaha..

MAISHARAH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alhamdulillah..tahniah kumbang jingga..semoga sentiasa yg terbaik untuk kalian berdua..

p/s:orng parit buntar ya??

A.I said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ALHAMDULILAHH...

KJ doa la bagi turn aku sampai pulak. hehehehe

aniki said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

congrate bro...ang tak leh buas2 dah..hoho

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@KUKUMALU
Pic tunggu nikah je lah hehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@rainyscream
tq rainy

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@WNfWI @ Zie
tima kaseh zie

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kaAka
tq kaaka..unik nama hehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Nur Syahida
penang best..pi mai pi mai tang tu

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@cik fyza
darah manis erk..tak leh amik gula dah pasni

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@fiqah
tq

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@♥CIK SHA♥
insyallah cik sha aku jemput..sape2 yg duk penang aku jemput heheh

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@MAISHARAH
tq

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@A.I
Ai ko pompuan..tak lama lag tu..skejap je lg hehehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@aniki
betul2 pasni tak leh buas2 dh..tak leh jd boya darat dah hehe

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahniah ye... :)

E Ja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak terlambat lg sy nak wish tahniah kan. hehe. welcome to dunia tunang. sy pun bt tunang skali ngan merisik gak. =)

SaL_HaSa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

KJ !!!alamak lambat baca lak post awak yg ni....cewahhhhhh dh ada tunang...ok selamat brtunang...sy doakan awak cpt nek pelamin !! ;)

melyssa_nadiea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ho ho ho ho...terlambat x nak wish tahniah???neway selamat bertunang...jgn tunang lama2...dugaan tunang byk..tp dugaan nak kawin lg byk..hahaha...(nasihat dari yg kurang pakar..haha)

Awan Nina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

TAHNIAH . MOGA DIPANJANGKAN JODOH HINGGA KE ALAM PERKAHWINAN PULAK ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...