Dialog: Kisah Cikgu Ajoi

Ajoi mendapat kerja sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kulai.Selepas memperkenalkan diri, dia menyemak nama murid-murid darjah 3 Raya dan merasa agak pelik semasa membaca nama seorang murid, iaitu 
“W.TAUFIK WWW”. Kemudian guru tersebut menanyakan perkara tersebut.

Cikgu Ajoi : “Cikgu nak tahu, siapa yang bernama W.TAUFIK WWW ?”.

Taufik : “Saya Cikgu…” (Taufik menjawab & berdiri).

Cikgu Ajoi : “Taufik, saya ingin tahu nama panjang kamu apa?”.

Taufik : “Maaf Cikgu Ajoi, panjang sangat..”.

Cikgu Ajoi : “Takpe-takpe Taufik,cakap jer..”.

Taufik : “Baik Cikgu , nama penuh saya ialah…Wabillahi TAUFIK-wal hidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh…”.

Cikgu Ajoi menarik nafas panjang dan terdiam. Setelah dari darjah 3 Raya, Cikgu Ajoi kemudian masuk ke darjah 1 Mawar dan menyemak nama murid-murid. Mata Cikgu Ajoi tertuju pada 1 nama yang unik iaitu “BKBKBDB DIAN”.

Kemudian Cikgu Ajoi menanyakan siapa muridnya yang mempunyai nama tersebut.
Berdirilah seorang murid dan menjawab “saya DIAN Cikgu…”.

Semasa Cikgu Ajoi melihat wajah murid itu seiras muka Taufik darjah 3 Raya.

Cikgu Ajoi : “Dian ada abang di sekolah ini?”.

Dian : “Ya Cikgu,nama dia TAUFIK.Abang saya darjah 3.”

Cikgu Ajoi : “Saya ingin tahu nama panjang Dian apa pulak?”.

Dian : “Baik Cikgu, nama panjang saya ialah…

Berakit-rakit Ke hulu Berenang-renang Ke tepian, Bersakit-sakit Dahulu Bersenang-senang kemu DIAN”

Cikgu Ajoi :@$%&#^%?
 

P.S Laughter is the best medicine..y so seyes lor hehehe..peace ya all.hak hak.Cing!

19 Budak Comel Komen:

KUKUMALU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hak hak hak.


seyes nama diorang cute.haha

SaL_HaSa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wakkakakakakakaka ;p
moral of this story : jgn la duk kasi nama anak pnjg2...biarlah pendek tp makna elok..hehe ;D

Hafzan Sarah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehee..
igtkan WWW tu World Wide Web

asfira aminuddin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. mesti parents dia tatau nak letak nama apa. nanti si dian tu nak kawin susah le bakal suaminya! :P

fyy mokhtar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahhaa. kenape lawak sngatttt

fiza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahahaha..

ajla said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xleh berenti gelak!hahahaha

aniki said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teruk giler nama weh....hard disk pala aku hang baca cita ni..hahaha

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak larat aku nk reply komen korang.aku gabungkan je lah..hehe..apa pun tq sbb rajin bebenor korang komen hehe

:: noremy bte rahmat :: said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahah.kelakor.....



p/s:salam kenal!mehla jenguk belog saya (^__^)

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pening ... nasib baik cikgu tak pengsan

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha..pagi2 dah buat aku gelak..saket perot wei!

pengajarannye sila jgn bagi nama pelik2 kat anak..

cikzsmile said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam, haha mmg lawak! pagi2 dh menyengih aku ha !

Spanar Buruk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lawak gila lawak gila la kj..pndai kj buat entry eh..

EG said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahamemang begkek cikgu ajoi tu. tapi best jugak name panjang2. kite boleh pkai semua name. sehari sati. best2.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cute blog

Sky Before Pinky said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ahahaha..ada ke nama tu..adehhh

themanbhaek said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...