Jejari Runcing:Sudah Tersurat. Aku Redha

Tadi aku terbaca entry bekas tunang khairul fahmi che mat si Elia jejari runcing..aku baca pun sedeh bangat..hehe..arghhhh tak macho kan laki sedeh2 hehe..tapi aku dapat rasakan kesedehan yang elia rasa kan..rasa bagaimana ditipu dan dicurangi..huhu..aku amik sikit apa yg elia tulis
Bismillahirrahmannirrahim....
Salam semua.. firstly elia nak minta maaf kalau dah lama tak meng-update blog kesayangan hamba ni. Bukan apa, saya ada beberapa exam atau test2 penting yang perlu diutamakan. Dah berminggu-minggu jugaklah tak online. Saja meng-away-kan diri dari dunia luar untuk dapatkan ketenangan dan focus. Yelah kebetulan ketika dugaan berat menimpa ni, ada berlambak pulak quiz dan test2 penting untuk dihadap. So, nak tak nak kenalah dahulukan yang penting dulu ye dop?
Ya Allah.. peritnya nak buat entry kali ni.. entry yang paling perit pernah saya karang. Setiap jari jemari ini menaip, setiap kali itu saya cuba menahan sebak di dada dan takungan air di kelopak mata ni. Perit.. cukup perit hanya Tuhan yang tahu. Namun saya kena kuatkan diri menaip entry ini dan sekaligus beritahu kepada semua orang. Kawan-kawan sekolah, rakan-rakan baik, rakan cyber dan semua yang mengenali diri ni.

Sambung baca di sini ye [link]

Aku pun tak paham kenapa sorang laki sanggup nak mainkan perasaan pompuan..aku tengok elia ni dah bnyk berubah..dulu dia tak pakai tudung skang dia dah pakai tudung..alhamdulillah...moga di kekal kan niat itu...cuma aku ada setuju beberapa point yg elia cakap..first dia ckp masa tunang memang bynk dugaan dan masa tu lah perangai sebenar kita akan dapat lihat...yup betul..elia wat solat istikarah masa dia tunang dia cakap..tapi aku rasa lebih baik kalau sebelum tunang pun wat bnyk kali..supaya kita tak tersalah pilih..biar tuhan yang pilih tuk kita kerana itu yang terbaik...apek kantoi masa tunang aku rasa itu adalah satu petunjuk yg tuhan tunjuk kt dia yg apek tu bukan jodoh dia...wallahualam..

Tidak ada apa yang perlu dimalukan kalau putus tunang...sbb tujuan utama tunang memang untuk mengenali pasangan masing2....kalau tak sesuai putuskan...sbb kalau dah kawin masa kawin cerai itu lebih dibenci tuhan kan..
 
Petikan dari Oh Bulan


Hari ini, kami menerima 2 keping gambar Dahlia Teck bercuti-cuti bersama rakan, serta seorang jejaka yang dipercayai amat popular orangnya.

Tegap & sasa orangnya. Kasih sayang seorang abang terhadap adik, mungkin? Iya’lah, takut juga adik sesat dalam Universal Studio Singapura yang seluas 20 hektar tu kan. Susah nak cari nanti.

Bersangka baik lah kita sempena bulan Ramadhan ini. Ehem.

Sumber:Ohbulan

Petikan dari Limau Ais dot com

Dari sumber informasi, gambar ini diambil Sabtu minggu lalu (30 July 2011) sebab ada yang terjumpa jejaka ini di USS sana memakai pakaian yang sama. Kami tidak pasti siapa agaknya yang berpegang tangan dengan Dahlia Teck itu, anda teka sendiri dan tinggalkan jawapan di bahagian komen.
 
Takkan lah lelaki ini Dato K Rajagobal, langsung tak logik. Entah-entah ini yang pakai jersi no ___. Peminat boleh menilai sendiri. Kalau alasan teknik photoshop, facebook kena hacked sangat lame.

Yang ni kami tak pasti kebenarannya, tapi inilah luahan hati seorang insan yang merupakan kawan baik nya:

hurmm.. KHAIRUL FAHMI CHE MAT? hurm.. aku kenal sgt mamat nie sebelum die femes mcm skang nie.. sbb nyew aku larh yg kenalkan die dengan si elia nie.. ‘kalau korg bace la blog eiya mcm ne dorg bole kenal…’ dulu die x mcm nie,die sorg yg setia dgn pasangannye.. tp baru2 nie aku terserampak dgn die and si DAHLIA TECK TECK kt sebuah restoran di damansara utk berbuka.aku pun amek pluang tuh utk terjah si apex nie utk dgr dari mulut nie sndr.aku tnya ‘APEX! KO DTG DGN SAPE?! (padahal aku da nampak dgn kepala aku yg kecik ni),DENGAN SLAMBER DIE MENJAWAB AKU DGN SI DAHLIA TECK YG KORANG DOK HANGAT GOSSIPKAN SKANG?? Pokemon tol..time tuh aku mmg rase nak sepak2 kaki die tuh.. and die ckp bende biase larh mamat men kayu 3 nie?? aduih.. apex aku tau ko akan banned aku pas ko bace ape yg aku post nie,tp aku as kwn lama ko yg rapat dgn ko dlu aku x bole trime kwn aku jadi mcm nie..kalau btl x suke dgn eiya tuh sbb mulut die or watsoever la,tp jgn la wat org mcm nie..igt esok2 luse nanti ko ada anak,org buat mcm tuh kt anak ko?? hope ko brubah larh apex..aku kenal ko and aku tau ko bole brubah.
Sumber: Kantoi: Dahlia Teck Pegang Tangan & Bercuti Dengan Siapa? — LimauAis

P.S Kepada Elia semoga banyak2 bersabar..dan banyak kan berdoa dan dekat kan diri kepada tuhan...

23 Budak Comel Komen:

Muslimah Optimis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

MO suka tengok elia pakai tudung..so sweet.. ermmm.. bertunang tu tempoh untuk mengenali pasangan masing2..sebab tu disyariatan pertunangan itu drahsiakan.. kalau rahsia2, terputus tak lah semalu diheboh-hebohkan..iye dok??

apa pon didoakan semoga ALlah permudahkan urusakan kita masing-masing. to pasangan di atas, semoga mereka terus tabah.. :-)

tiba2 rasa nak tanya KJ bila pulak nak bertunang.. hihi

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Muslimah Optimis
Yup org yg pakai tudung memang nampak lebih sweet dan sopan..tak kira lah elia yg pakai ke hehehe..MO pun bila nak bertunang hehehe...KJ memang nk tunang cepat2 pastu nak kawin pun cepat2 gak tapi tu lah..kita hanya merancang dan berusaha tuhan yg tentukan...

Jejaka Terhangat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow..gosip2 sempena bulan puasa best jgk kan?
sbnrnya, dlm islam pertunangan tu sendiri jgn diheboh2kan. yg boleh heboh hanyalah pernikahan. kalo tunang putus sekalipun takde la malu sgt. yg kedua pasal realiti orang muda, bila dah pegang duit byk. takde pnya nak kawen awal. koman2 pon kena enjoy2 dlu..

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Jejaka Terhangat
eh JT komen tu hehehe...betul tu ape yg JT ckp..KJ setuju hehehe...bila org dh ada duit banyak org mudah lupa daratan ingat lautan je dorang hehehehe

~+aSma dAud+~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila dh femes gitu lah pulak jadinye..mintak jauh la dr kes curang menyurang ni..setuju ngan jt tu..skng ni elia tu sdeh ada malu pun ada..

Siti Safiyyah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedih kan? Aku baca pon tacing gak wei. Dulu aku penah berangan nak tunang pagi, malam tu akad nikah. Hahaha keje gila kan? Tapi baru2 ni aku ada terbaca satu artikel yg pertunangan ni satu tempoh utk kita kenal hati budi, tapi tak bermaksud boleh buat sesuka hati lagi. Kan? Pastu kua pulak berita pasal putus tunang ni. Hmm. Nampaknye taknaklah aku tunang pagi, malam akad nikah tu. Hehe.

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@asma
yup bila dah femes jd mcm ni lah...kesian kt elia kan..

@Siti Safiyyah
hehe SS cepatnya tunang..baik tak yah tunang terus nikah hehe...tunang tak wajib..akad nikah yg wajib kan hehe...

Chempaka Sari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lelaki memang mudah lupa...dapat yang baik dan sopan seindah bidadari pun tetap nak cari lain jugak. bila dikata lelaki tak berkualiti, marah. tp ni lah hakikatnya.

laskar pelangi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dugaan tunang beratkan..tu kita kena fikirkan jalan penyelesaian dengan sebaiknya.bukannya salahkan kepada satu pihak sahaja..camtulah bila dah femes..hurmmm

diana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dalam orang dok bising2 hal dia,
sempat lagi pi bercinta kat singapura..
nampak sangt dah buta kerana cinta nih...

dak eina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baguslah dia dah tau perangai apex nie yg sebenar.. dah kawin nanti, lagi teruk kan.. sokong elia!

ctzainal said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow,gosip hangat dibulan ramadhan.hehe. sabar jela elia. doa org teraniaya dimakbulkan Allah :)

fiqah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apa yg mmpu dicakap..brsabarlah, mgkn itu terbaik ALLAH rncangn utk dia..mgkn ada yg lebih baik ALLAH jnji utk dia..

Solihin Zubir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hhmm.. sbb tu x digalakkan tunang lama2..
smoga diberi kebahagiaan yg sewajarnya kpd mangsa..

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fobia baca cerita pasal lelaki curang. tak sedar diri

Sheda Argos ツ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huk3x sedey jugak sian elia..huk3x yup memang elia pun ada silapnyer mybe.. tp elia x curang cm kf tuhh.. dah sah2 kf yank salahh.. sian elia sbar yew.. laki cmtuh x lyak tuk kmu..

Addin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu memang sedih . tapi nak buat macam mana kan jodoh di tangan Tuhan .

vampire's lovex said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pehhhh betol ke kwn baik dia yg reveal bnda tu..pehh pehhh memang hangat ni....

tol la,semoga elia kuat...

abglan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aiyak.. sebelum nie tak pernah ikut perkembangan pasal nie, ooooO

.izzati liyana. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suke jugak elia pakai tudung. cantik. semoga dia tabah.

yg kurg ajar tu, biase la tu laki men kayu tiga? playboy jeh yg ckp mcm tu. kena balik kat diri sendiri nanti, baru kau tahu rasa dia. geram betul. :S

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesian ada gak.
tp dari sini aku belaja something, sebab tu tunang jgn kecoh2.
byk benda boleh jadi nnti...
kita mana tau kan?

hopefully pas nih elia smkn better..
she's cute, seryesly =)

Jue AbdRahman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

simpati pada elia.. harap elia tabah selalu, insyaAllah nnt jumpa yg lebih baik

p/s: harap apex berubah..

Elia Si Jejariruncing said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam kumbang jingga..tumpang lalu ye..thanks diatas entry ni.. doakan yg terbaik ye. kita hanya mampu merancang tp Allah yg tentukan..thanks again btw ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...