Filem Review:Laskar Pelangi

Ermm..dh lama aku tak tulis filem review...masa aku tengah duk cari 'sepuluh filem terbaik sepanjang zaman di indonesia' aku terjupe filem ni tajuk dia laskar pelangi...apa yang membuatkan aku nak tengok sesangat citer nie sbb presiden indonesia pun tengok citer ni..kira citer ni memang legend lah kat indonesia...lagi satu sbb aku baca sipnosis citer ni adalah adaptasi longgar dari kisah benar yang berlaku di indonesia..ramai menyatakan filem ni sangat menyentuh hati dan perasaan ..jgn risau filem ni bukan tentang cinta..so mereka yg anti jiwang pun leh tengok...hehe

Aku bnyk tengok gak filem indon so bahasa indon tak menjadi masalah bg aku tuk paham...dari 10 bintang aku bagi 10/10..full rate hehe

Aku tengok aritu ikut youtube je..korang leh layan kt bawah..part2 lain ada kt playlist tu

Part 1/12


P.S Antara filem yang berjaya menyentuh perasaan aku huhuhu

4 Budak Comel Komen:

ecadwinkyasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

laskar pelangi best.xjemu tengok dekat astro :)

Muslimah Optimis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cerita ni memang best... sangat tersentuh

pengemis Cinta~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best;)

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku tak pernah berkesempatan nak tgk lagi..nnt aku tgk..ramai yg cakap best..teringin gak nak tgk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...