Paderi gay pertama Malaysia kahwin di New York

KUALA LUMPUR - Paderi gay pertama di Malaysia, Ouyang Wen Feng (gambar) akan berkahwin pada sambutan Hari Kemerdekaan 31 Ogos ini.
Paderi berusia 41 tahun itu menyatakan, dia mahu melihat lebih banyak toleransi wujud di negara ini yang majoriti penduduknya beragama Islam.
Wen Feng mengasaskan bersama sebuah gereja gay di ibu kota Malaysia, di sini pada 2007 yang dikecam oleh kumpulan-kumpulan Islam konservatif.
Hubungan homoseks bertentangan dengan undang-undang Malaysia dan pengamalnya boleh dihukum penjara sehingga 20 tahun serta disebat.
Paderi itu berkata, dia akan berkahwin dengan kekasihnya dari Amerika Syarikat, Phineas Newborn III, 47, yang merupakan seorang penerbit pementasan Broadway dalam satu majlis di New York, Amerika Syarikat (AS).
Negeri New York merupakan negeri keenam di AS yang membenarkan perkahwinan gay pada bulan lalu.
"Kami merancang untuk mendaftarkan perkahwinan kami pada Hari Kemerdekaan Malaysia pada 31 Ogos ini, ia penuh bermakna buat saya," kata Wen Feng. - Reuters
P.S Pelik betul aku..bagaimana seorang gay boleh menjadi paderi..pastu siap boleh ada gereja gay plak tu..isk2..pastu baru-baru nie ada 12 orang islam nak masuk agama kristian semata2 kerana wang...tengok kisah si paderi dan gereja gay ni pun kita dah leh tahu mana yang betul mana yang salah...

Sumber:http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0817&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_06.htm

8 Budak Comel Komen:

lambdasp!!n said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lebih dari bangang lagi...wakakkka

mOoN said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

macam2 ada...isk!! sesat..sesat... :fuh


moga dijauhkan dari perkara2 macam ni...

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gila betul

asema . said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehem2 . seriusly ???!!!

dabooninie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sekarang dunia mcm2.. dunia akhir zaman..

Miss A said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haish,nak buat mcm mne kan.cetek ilmu and agama.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ini paderi yang tak baca bible dia sampai habis... baca sekerat2 je.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oii minah, ape maksud ko with this statement "tengok kisah si paderi dan gereja gay ni pun kita dah leh tahu mana yang betul mana yang salah...".!!! ko jaga sikit statement ko. jangan nak main agama pulak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...