Aktiviti di Malam Puasa

Aku nak start dari aku kecik dulu..slalu pas bukak posa mandi solat pastu ikut abah g masjid solat tarawikh..slalu solat lapan rakaat je..abis je tarawikh aku balik rumah main mercun bola.mercun mancis, mercun ketupat dan mercun papan kaler merah..kalau takde duit aku main mercun pop ja..mercun tu baling kt dinding meletup...kenkadang aku terlebih kreatif aku wat mercun sendiri guna belerang bunga api..tapi slalu aku main meriam paip ngn meriam tin je..meriam2 lain pun aku expert gak..hehe..slalu kalau kat kampung..aku main challenge ngn kg sebelah..tengok bunyi meriam sapa paling kuat..aku main jauh dari rumah org..kalau tak memang kena maki ngn org hehe..kg bese lah rumah jarang2 pastu sawah padi luas..

Kenkadang aku main UFO..UFO tu cara nak main dia korang kena amik surat khabar pastu ikat bucu2 dia pastu bakaq empat2 penjuru..bila dah abis bakaq nanti dia terbang sbb udara panas akan tolak ke atas sbb malam udara dia sejuk..susah aku nk explain hehe

Bila aku dah besaq sikit aku dah baik dan sopan lg..pas solat tarawikh lapan rakaat aku tak balik umah terus dah...aku stay kt masjid lg..bukan aku baca quran ke ape ke kt dlm masjid tapi aku tunggu sampai rakaat yg last aku g solat balik sama2 ngn imam..pastu abis je terus g makan..ada moreh lah hehe..mkn2 hehehe..tunggu sebab nak makan je punya pasal hehe..

3 Budak Comel Komen:

s820 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

KJ,
UFO... teringat jugak zaman kecik dulu. Walaupun benda tu simple, hanya surat khabar dibakar dan melayang ke atas. Rasa seronok sangat. :D Hehe...

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@s820
Yup setuju..best gila..dak2 skang ramai tak tau main bende tu hehe..dak2 old skol je tau hehe...

s820 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kumbang Jingga,
Haha.. betul tu. :D Rasanya kalau nak main UFO sekarang ni rasa macam tak patut la pulak. Dah tuo. Hehe.. Lagipun semua surat khabar besar dah tak da. Hehe... tapi kalau berpeluang best jugak ye. :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...