13 Fakta Menarik Fakri Saarani

Fakri Saarani berjalan lebih laju daripada Jack Wilshere berlari.

1. Fakri Saarani mendermakan jantungnya ke hospital… dua kali.
2. Fakri Saarani boleh mendengar anda menjerit di angkasa.
3. Fakri Saarani tidak akan membuat panggilan yang salah. Anda yang menjawab telefon yang salah.
4. Fakri Saarani mendapat suratkhabar Ahad pada hari Khamis.
5. Sesetengah ahli silap mata mampu berjalan di atas air, tetapi Fakri Saarani boleh berenang dalam tanah.
6. Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian. Fakri Saarani.
7. Fakri Saarani menjuarai Akademi Fantasia dengan bahasa isyarat.
8. Ketika Alexander Graham Bell mencipta telefon, beliau menerima 3 missed call daripada Fakri Saarani.
9. Fakri Saarani boleh mencincang air.
10. Fakri Saarani dilahirkan di sebuah rumah papan yang dibina olehnya.
11. Dinosaur pupus kerana Fakri Saarani kini mahu haiwan peliharaan mamalia.
12. Fakri Saarani pernah disaksikan bersin ketika menonton UCL di mamak pada tarikh Empire Shopping Gallery meletup.
13. Laporan sahih mengatakan bahawa Fakri Saarani juga pernah bersin sejurus sebelum Sharbinee Allawee melepaskan gol pertama di final Piala Malaysia 2011.


P.S Pertama kali dlm hidup aku tengok kengkawan aku tutup muka masa org amik penalti..rupa2 nya masa tu fakri saarani amik penalti hahahaha..dah macam tgk filem seram ghupenya ahahaha..

29 Budak Comel Komen:

Eija zolkifeli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

beliau juga striker yg paling teruk abad ini...aisshh..hehe

elly said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pertama kali jugak aku nmpak abg aku sorok blakang sofa bile die amik penalti~

tam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sekurang-kurangnya dia berjaya membawa kita ke final...huhu...

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

menarik betul fakta fakta tentang dia. hihi

kaki-rayau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tambah 1 lagi fakta

"fakri saarani telah menyelamatkan thamil arasu daripada dihentam oleh penyokong malaysia apabila sanggup dikorbankan menjadi mangsa kritikan"

Solihin Zubir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.. fakta mcm harem..

FYA PELANG! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

giler lha mamat ni. bhaha.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masa malaysia vs myanmar tu, kalau hantaran bola dari IZZAQ ke tengah... bukan kedudukan FAKRI, ku rasa sesapa pun mampu goalll kan.... cuba time tu asaruddin.... atau.... baddrol.... atau tettttt sure goall lahhhh....

time final semalam.... banyak je peluang fakri, tp sume nya hampeh....

kozumi_ro said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

banyak komen ar....

main tgok haha...

apa2 pun fakri truskan usaha mu untuk menjadi player terbaik...

buktikan...aku sokong ko sbb ko juga banyak berjasa pada team negara....

Finaz Jaafar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha..gilo !

Yaya Luffya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sekurang2nya Fakri dah berjasa pada negara.. x baik dikutuk2..

luqman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau bukan sebab Fakri FINAL FOOTBALL SEA GAMES : INDONESIA VS MYANMAR.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

YES!! kalau bkn FAKRI SAARANI, MALAYSIA x ke final... :)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ala kalau BUKAN Fakri Saarani pun, Malaysia dah ke final dan menang, lebih-lebih lagi kalau ada Wan Zack Haikal dan Gary Stephan Robert.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masalahnye time tu wan zack dgn gary takde.. -,-

Simple Boyz Alwayz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jangan nak mengutuk org sangatlah... sesungguhnya org yang suka fitnah neh dan suka mengumpat digolong dalam golongan org yang tidak mendapat rahmat ALLAH... maka barang siapa yg bertaubat dari mengumpat(ghibah) maka diakhirat kelak dialah org yg terakhir masuk syurga.... dan sapa yg meninggalkan dunia sebelum sempat bertaubat atau meminta maaf daripada org yg diumpat... dialah org pertama masuk NERAKA... bukan saya kata.. tapi sedikit perkongsian ilmu.. maka janganlah berniat memalukan org lain.... smoga sama2 kita mendapat rahmat ALLAH.... sekadar pengkongsian... saya tak baik.. tapi saya cuba menjadi yg terbaekkk...

LOL said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Perlu ke ckp perkataan KALAU tu?benda da history la.da mmg die yg bwk kite pegi final.orang yg xde tetap xde.gary steven ke,wan zack ke,diorg xde jasa ntok sukan sea ni.xperlu sebut name diorg.even die main xok,fakri da buat jasa pon.lg nk kutok2.xreti bersyukur lgsung kah

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ingat tanPA dia malaysia tak masuk final.ala ,yang lelaki ckp orng lebih .try test main atas pdg.skurag2 nya ade jugak di wakil negara.ingat lah what goes around comes around :)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dosa dgn tuhan senng nak mintak ampun.. dosa dgn orng... huh..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fakri berdosa dgn rakyat malaysia. haha. dia main bola bukannya tutup aurat pun.

abah khalisha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

abah pun tutup mata masa dia ambik penalti..adeehhhh

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sape2 yang kutuk tu sebenarnya ada angan2 nak main utk malaysia..tapi kesian diorang..bakat xde..kaki pengkau..tu yg mulut jd cam haram..busuk cm longkang..teruk2 si fakri pun,ada gak jasa..korang pulak cmne?APA PUN XBOLEH..hahaha..dah2 la tu kutuk..aku rasa time fakri score lawan myanmar,yang kutuk tu pun ikut bersorak..xmalu la korang..hahahaha..amacam kena kutuk?best?insaf la..xkemana pun kutuk orang tu..dapat duit ke?dapat piala ke?kurang2 fakri dapat gak pingat,dapat gak habuan dari kerajaan..korang dapat pe?dosa jela korang collect banyak2..buat hias kat neraka nanti ye..hahahaha..PADAN MUKA KENA KUTUK NGAN AKU PULAK.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xbaik sungguh mengutuk..sekurang-kurangnya..dia dah berjasa pada negara..orng yg kutuk2 nie..bnyak dah ke jasa pada negara..bila bagus dipuji..bila teruk kena kutuk..patutnya bagi semangat..salute ngn ong kim swee..xpernah pon kutuk fakri..bagi support lagi adela...memang coach yg terbaik....insaf2la..cpt2la mintak maaf dgn fakri..lg satu..apa kata..pasni..orng yg tulis entry ni pulak..ganti fakri..main bola..huahua..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sesiape yg mengutuk tu jauh lebih hine dari bola yg depa dok sepak2 tu.

lynshomey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bkn sng nk bemaen..kita pandai la bckp tp dyaowg yg maen tu suku nyawa nk ngeja bola..bkn nyer padang tu macam luas bili air umah..ase kalo yg dok kutuk2 atlet negara di suruh berlari kat situ,suku round pown dah mati agaknyer.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setarika paling hampeeeeh di bumi tercinta.....

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cakap senang laa, cuba main tengok? Sekurang-kurangnya dia ade harumkan nama Malaysia. Kau Hado???

*busuk punye org*

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaa... tak sanggup nak tgk kan... lembik je tendangannya..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ape laaa korang ni... ckp mcm bgs je.. try laaa main.. aq nk kutuk plak.. ape korang rase nti.. sengal yg teramat laa sape2 yg ske ktuk2 ni....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...