Alternatif untuk menaikkan traffik blog


Sejak aku start ping entry aku kt Busuk.org traffik aku meningkat dengan agak tinggi.hampir separuh dari biasa.slalu dalam 300 lebih je.pas ping kt Busuk.org jadi seribu lebih..boleh tgk print screen kt bawah..

Sebelum nie aku ping entry kt facebook macam kat facebook byk gak traffik dr sini..slalu aku ping kt

Group Bloggers Facebook;
  1. Kelab Blogger
  2. Sahabat Blogger 
Pages Bloggers Facebook;
  1. Gengblogger
  2. Geng Blogger!!
  3. Blogger's Malaysia
Aku wajib ping entry kt situ sbb situ members dia beribu-ribu lemon hehe..boleh menaikkan traffik dlm 10 percent hehe..

Kaedah kedua untuk aku naikkan traffic aku join Guablog.com .Kat situ je leh menaikkan traffik dalam 30 percent..klau nak tambah lagi traffik join lagi exchange website mcm kt bawah nie..aku join Guablog.com pun dah cukup.sbb content dia agak terkawal dan berkualiti..hehehe

Exchange website yang lain macam;
  1. Apesal
  2. Ohbelog
Kalau korang cuba kesemua kaedah yg aku tunjukkan nie di jamin traffik korang akan naik.banyak mana tu bergantung kepada kerajinan korang hehe..harap dapat membantu lah ye..terutamanya blogger2 baru..blogger lama tak yah lah..traffik korang dah berjuta-juta lemon hehehe...kalau ada ape-ape leh komen kt bawah...peace..


11 Budak Comel Komen:

Encik Bedak Sejuk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice...

aku pun dah lama berblog... tapi sayang sebb baru tukar URL semua hilang... menyesal tak sudah... =="

btw, nice info... :)

LoVe HunTer.. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice... Time kaseh...

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

err..aku kekadang je ping entry..

bukan malas..satu aku ni pemalu sket..segan pulak kalau ramai bace belog aku..;p

jadi trafik aku tak lebat le sampai beribu2 macam ko ni..ehehe..

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

good info ni. thanks

ANA FARHA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bolehlah akak cuba lepas nih..

Syaza Zul said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Gila tinggi trafik ! Tahniah tahniah.

Shuhaida Subri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

TQ for sharing =D

♥ ieRa ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahniah traffic tinggi..tq nk try gak la tips ni

rebellion said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku sebenarnye malas nak sepahkan sidebar dengan macam2 mende ni, tapi kalo berfaedah apa salahnye kan, thanks untuk info bro

eijiazazee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

leh try nie..
dok berbelog tp trafik up2 pun..

Miss Jie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanks untuk perkongsian yang amat berguna :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...