Korang suka entry pendek ke entry panjang ?


Entry nie just nk tau pendapat korang je..blogger nie ada macam2 jenis. ada yg suka copy paste mcm aku,, goyang kaki je hehe..ada yg anti copy paste..kalau tgk dlm blog dia sgt jarang ada entry copy paste..ada yg entry dia suka letak doodle je.letak karton2..mcm2 lah style hehe.kali nie just nk bincang pasal blogger yg suka tulis entry pendek2 vs entry panjang..

Salah sorang yg aku prasan adalah abg Ben Ashaari . Entry dia kebanyakannya pendek2..tapi ada msg yg tersembunyi hee.mcm devinci code gitu hehe.gurau je..ada msg lah yg nk disampaikannya..walaupun entry dia pendek2 tapi entry dia kerap2..mcm setiap jam ada je entry baru..rupa2nya baru aku tau sbb ape dia slalu update setiap jam..sbb blog dia nie ada dalam berjuta bloglist org lain..tipu je berjuta hehe..kalau dia update kerap nanti blog dia akan jd top dlm bloglist dorang..traffik pun naik..

Tapi kenkadang aku pelik gak.ada blogger.tak leh tido pun tulis wat entry..ckp takde ape nk g tau cuma nk ckp boring tak leh tido hahaha..entry mcm tu pun ada..tapi kalau ikut kata blogger2 hebat..entry panjang nie bagus untuk SEO..erm..sampai skang masih fail SEO hehe...

16 Budak Comel Komen:

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pulak jenis suka tulis panjang2..sebab aku pemalas nak update..lagi satu aku bukan jenis copypaste..semua adalah hasil tulisan aku sendiri..ecewah..

itu saje..mekaseh..heee..^_^

Admin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tgok ceta apa...klu pendek je pun takat bagithu nak tidur..myampah plak hehehehe yg sedang2 lah kot..

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@♥CIK SHA♥
hehehe cik sha..aku memang pasan entry ko sgt panjang..tapi walaupun panjang tapi berkualiti cik sha hehehe...

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Admin
nyampah kan baik citer g jamban hahahahaha

Liyana Zahim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sy suke entry yg sedang2 krana sy adelah rjn mbaca.. Hahaha.. <-- Ini perlu.. :D

alexa yussida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owhh cmtu eh..br taw..slalu tulis ape yg ade kt kpala je..kdg2 terpnjg,kdg2 kontot..

atenhuhulala said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xtau suka yang macam mana punya entry. -_-

hafizudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dia macam gini.
belog ni pada gua kena versatile.
ada masa kita perlu jelaskan kita punya pendapat.
ada hujah.
ada bukti.
jadi biar panjang sikit.
jangan meleret.
kalau setakat tulis "i nak berak kejap."
baik buat twitter.
tapi ada certain entri yang tak perlu hurai panjang2.
entri menganjing biasanya.
kalau lu power menganjing.
tulis sikit pun orang dah faham.

itu pada gua lah.
lain lah kalau lu dah femes nanti.
lu cerita apa pun bersepah orang suka.

cuma pada gua.
setiap jam nak update.
isi ke laut.
baik tak yah dok.
pada gua lah.
tapi kalau memang purpose lu nak kejar duit.
SEO.
KFC.
JPJ.
kawe nok buat lagu mano.
=)

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@hafizudin
wowwwwwww komen terbaik penah aku baca hehehehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Liyana Zahim
Liyana penulis novel memang kena banyak baca hehehe..no excuse hehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@alexa yussida
Kontot itu cute yusida hehe

tam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xkisah blog pendek or pjg,janji content bguna utk suma,bkn syok sndri..

eLLa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

entry panjang dan tulisan kecil.. tambahan pula ejaan yang entah2.. tu sy akan tekan 'X' terus.. huhu.. suka enrty yg padat dn ringkas..

jawatan kosong 2012 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

panjang atau pendek x kisah tp paling penting jgn copy paste article org sbb bila ada duplicate content bleh jejaskan PR. SEO ada dua jenis on page seo dan off page seo.. tapi ramai je yg tau on page seo je... hmmm.. cuba buat 1 artikel ulas tentang ni.. hehe makacih..

Teratak Zaffendi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apa pun boleh..tapi kalau pjg tapi cite meapu meraban..i scroll down terus or tekan pangkah..hahahhahaha...

Mr.PinGu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suke baca pendek2 je hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...