My Top 10 Favourite Food

1. Asam Pedas Melaka

Yup aku suka asam pedas yang pekat ni lagi pedas..kalau makan berpeluh2 aku macam orang bersenam hehe..suka asam pedas ikan kembung, pari ngn daging..dulu time aku keje malam selalu makan kt opis aku ni..asam pedas ni asam pedas melaka sebab pekat kalau asam pedas yang orang perak ngn utagha buat cair sikit hehe

2. Satay Kajang
First time makan satay kajang dulu terus aku jatuh cinta pandang pertama hahaha..isi satay kajang sangat lembut dan manis di tambah ngn kuah kacang yg pekat..nyum nyum...menggoncang iman setiap yang memakan haha..makan satay arnab sedap mahal gila

3. Roti Naan Cheese Masjid India KL
Roti nan cheese aku selalu makan bila aku keje petang..roti nan cheese sangat sedap di makan bersama kambing..eh bukan makan ngn kambing duk sebelah hehe..tapi makan ngn kuah kari kambing..perghhh menjilat jari kaki hahaha

4. Roti Canai Spesel Masjid India
Ini pun aku selalu makan time aku keje malam..opis aku dekat ngn masjid india jalan kaki je..roti ni panggil sepesel sbb letak telur separuh masak skali dalam roti tu..sedap kalau banjir kan roti tu ngn kuah kari..perghhh...kuah dal aku tak suka..

5. Nasi Briyani Masjid India KL
Nasik briyani masjid india adalah yang tersedap pernah aku makan kat malaysia ni..aku dulu duk penang pun tak sedap camni..makcik dalam gambar tu selalu bagi aku sotong lah daging kambing lebih lah sebab aku hensem hahaha..takde lah..sbb aku selalu beli kat situ..dorang bukak kedai ni dari pukul 6 petang abis kul 9 mlm camtu dah abis kesemua kawah2 kari2 tu..gila laku..kengkawan opis aku panggil nasik bantal sbb nasik dia letak banyak leh buat bantal hehe

6. Sardin Cap Ayam

Aku suka makan sardin walaupun orang fitnah sardin ni cakap ada daging katak dalam sardin ni..pastu orang cakap tulang ikan sardin lembut boleh makan sekali sbb bahan kima yg lembutkan tulang tu..mcm2 lagi lah..actually ikan sardin memang tulang dia lembut..isk2..sampai hati dorang fitnah sardin arghhhh..tidakkkkk...mentang2 sardin ni makanan orang miskin cam aku hhuhu tacing ni

7. Nasik Kukus Ayam Dara
Ayam pun ada dara tau..jgn memain hehe..takde lah nama tokey tu nasik kukus ayam dara..ayam goreng berempah dorang adalah yang paling sedap pernah aku makan...korang leh cari kat area rumah aku..area cheras hehe

8. Nasik Dagang
Aritu aku makan nasik dagang original punya.time tu outstation ke station satelite berserah kuantan.dorang jamu nasik dagang perghhh memang sedap tak terkata..kesedapan nasik dagang adalah kat ikan dia yang empuk lagi manis..sekali makan rasa mcm ikan sardin dua kali macam ikan tongkol..actually ikan tongkol hehe...memang sedap kalau makan nasik dagang yang ori punya..ciplak punya tak sedap hehehe

9. Nasik Daging
Nasik daging yang paling sedap nasik daging yang mak aku masak hehehe..makan ngn sambal asam tomato ngn salad..cedapppppp....tak caya meh dtg umah try ehehe

10. Tom Yam
Dalam banyak2 makanan kat atas ni aku paling suka makan tom yam..suka tom yam thai yang pekat tu..kita bau je dah leh tau sedap ke tak..belum makan lagi hehehe..dh banyak tempat aku try tomyam..yang paling sedap menang kt satu kedai mamak ni kat area segambut.changkat view.org indon masak..tokey mamak..memang sedap..semua cukup..pedas, pekat, masam dan manis semua balance.pastu hidang dalam mangkuk tanah liat perghhh..hehehe

P.S Banyak lagi aku suka makan tapi aku citer 10 ni je sbb aku ni hantu makan hehe....

Sumber2 gambar: Pok Cik Google

18 Budak Comel Komen:

KuKuMALu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhhhh,,,tomyam pling bestt!!

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@KuKuMalu
Kita serupa kukumalu..hehehehe..sedap kan........kukumalu reti masak tom yam tak..hehehe

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gulai tempoyak ikan patin..walawehhhhhhhhhhh..ahaksss

fyy mokhtar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kenapa mesti pic makann kj?? grr. aku lapo!!!

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aduhai sapa fitnah sardin. Laki den pun penggemar sardin.. kalau minta masak special tu tak ketam/ayam masak lemak cili api mesti sardin punya

KuKuMALu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

reti makan..haha

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@KukuMalu
Memang reti makan dan tersangat expert bab makan hehehe....ermmmm td baru makan satay kajang hehehe..cedappppppp

FatinSyahirah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasik dagang dengan tomyam satuu!!

Syukri Mohtar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masak asam & tomyam de best...

Norasikin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya suka tomyam chiangmai yg saya rasa 10 kali lagi sedap dari tomyam biasa. Kuahnya sangat pekat dan pedas. Leleh2 air liur bila terbayang

KuKuMALu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh.. KJ makan sorg2 erk..xjeles punnn..ape nak kesah kan??..tp dengki cket jer.haha

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

satay.. terbaik.. asam pedas melaka?? mari sini.. tak rasa lagi asam pedas yang saya buat...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

laponyerrrrr.....

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam ...leh tau x apa nama restoran yang serve nasi briyani dgn roti canai spesel tu kt msjid india? ada masa leh ak turun merasa kt situ...tq yer :) hehehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymous
Kedai tu bukan restorant actually..kedai mamak kecik je..kedai tu betul2 depan titi yg lintas sungai tu..klau tgk kedai tu ramai org duk mkn kt tepi2 tu...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

errr...kdai plg ujung skali tu ke dgn wisma yakin + bazar masjid jamek? yg ada ayam tandori kat luo tu ke Kumbang Jingga? haha

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymous
kedai tu tengah2..kt tannga nk naik kt jejantas..yg hujung tu ada ayam k luar tu kedai nan cheese...hehe

Aizat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah pernah rase nasi beryani gam batu pahat?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk