Imam Mengeluarkan hukum HARAM Kahwin Perempuan Sepejabat

Lokasi : Beranda Surau ( Nama Surau Dirahsiakan )

Ada seorang Imam di kampung nie, Memberitahu kepada semua orang kampungnya bahawa kahwin perempuan sepejabat HARAM hukumnya. Apa lagi, riuh sekampung seriuh riuhnya. Imam tu mengeluarkan ayat/hadis untuk menguatkan lagi dalilnya.

Tetapi disangkal oleh Jabatan Agama dengan apa kenyataan yg dikeluarkan oleh Iman itu dan terus kena interview.

The interview goes like this:

Pegawai Agama: Benarkah Imam yang mengeluarkan hukum yang haram hukumnya kahwin perempuat sepejabat?

Imam: Betul dan benar.. tiada yang benar selain yang benar-benar belaka...Ada saya senyum dan saya nampak bergurau ker?

Pegawai Agama: Mana mazhab you guna? Mana dalil yang you pakai ah? cuba jelaskan..

Imam: Tuan, kalau kahwin seorang itu memang tiada masalah... tapi kalau sampai sepejabat di kahwini... memang haram, Boleehhh?

Pegawai Agama: Sakit kot Imam nie .. ada gak kena flying kick kt leher nie.. *dalam hati*

Woha~

Sumber:http://mykhu.blogspot.com/2009/11/imam-mengeluarkan-hukum-haram-kahwin.html

3 Budak Comel Komen:

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kahkahkah..ingatkan ape..sepejabat tu...mampu betol..hahaha

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cisss. KJ gwa nak letak kat twitter dah tadi IMAM SESAT! sekali ko yanggg menghamsap kan entry lagikk. gerammm! auchhh

irahehe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahaha.okay paham.pelik jugak masa memula baca tuh.. XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...