Tipah Tertipu..tipu tertipahhh!!!!!

Arghhhhh...seyes ly tak pernah aku rasa tertipu camni..kecewa, frust dan serba salah jugak sebab melibatkan housemate aku gak huhuhuhu.......

Actually bukan tipah yg tertipu tapi aku yg tertipu..nape aku ckp tertipu..sebabnya aku baru balik tengok Merong Maha Wangsa Maju..seyesly biase je dan agak boring bagi aku...nape semua org review kt blog ckp best lah..berbaloi lah bayar 12 ringgit...kalau nk review..review betul2 lah...mesti tgnk dari segala aspek...

Penceritaan slow, kurang dinamik dan klimaks yg kurang impak..dan jalan cerita yang tak berapa nak masuk dek akal...part yang paling aku tak leh terima part yg cermin tembak orang pastu terbakar hahahaha.yup dari segi sains memang ada konsep ni..orang panggil death rays..tapi berpada2 lah nk letak dalam filem hehehe....pastu puteri china sesama dayang yg juga chinese speking english hehehe..siap tahu bahasa melayu..pastu putera rom dengan puteri china berjanji jupe di tanah melayu utk kawin kt situ..ape ke halnya yob hehehe..korang tak leh kawin kt rom or china ke hehehe..

Cuma aku leh puji dari segi gambar dan kesan efek nampak ada peningkatan dalam industri filem kita..lagi satu sape yg ckp action lawan2 dia nampak mantap dan real tu salah..bagi aku action lawan2 dalam filem ni sangat biase..maksud aku normal..tak setanding dengan filem chinese or barat pun...boringgggg...kelakarnya ada jehan miskin terselit sikit bab lawan tu hahaha

Jalan Cerita aku bagi 5/10
Aksi Lawan 5/10
Cinematografi 9/10 (tak leh bagi full sbb scene malam antara puteri ngn putera rom tak nampak cam malam pun hahaha)
Impak 5/10
Komedi 4/10 (Memang ada dorang selitkan unsur komedi..x caya g tengok hehe)
Keseluruhan 5/10

P.S Entry ni bukan lah nk menjatuh kan sesama orang melayu sendiri tapi nak bagi tahu bukannya kesan efek, atau film scene yg gempak2 dengan kapal2 besar tu yg membuatkan filem tu best tapi banyak lagi unsur2 mcm jalan cerita atau unsur komedi yang mantap lebih penting

P.S.S Tengok mcm Hantu Kak Limah..walaupun jalan cerita dia simple tapi cerita dia sangat kelakar..so tengok pun tak boring sampai abis...

6 Budak Comel Komen:

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak tengok lagi..tapi ramai yang kata best..urmmm

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@cik ayin
cik ayin g lah tengok sendiri dan nilai..hehehe..bagi org yg jarang tengok filem action maybe dia akan kata filem ni best tapi bagi sy terus terang cakap filem ni bukan filem sy..sy dan kedua-dua housemate sy pun ckp tak best..so baru tiga org je lah yg ckp tak best hehehe....

cik Ladies said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ape dy?? CL bce yang last je..trus tak paham! kahkah! =P

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

KJ u help me to not wasting my money again to citer melayu.
eckeli, i got some truma laa lepas khurafat.
org dok cakap best, aku tengokkkk.............. HAPRAKK!
and this movie, aku nak tengok sbb semua pon ckp best, tapi......... hehehhe, selamat tak tgok lagik!

btw, lain org lain rasanya kan...
bg gwa hantu kak limah not really best just.......
bila dah semuapon buat trademark harian maunya aku tak terikot.. heee.

akmal said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tetiba jadik malas nak tengok bila baca entri neh..huhu.
hantu kak limah pun tak best pun.

fyy mokhtar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yea kea ta best kumbang??? hmm. ta jadilah pegi. wkaakaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...