10 perkara kalau korang single

Kalau korang single...

1)Kurang kuar duit
~Ye la bila korang single kurang kuar shopping ngn gf/bf korang so kurang kuar duit..tp kalau korang kuar dating guna duit mak bapak korang memang duit korang tak kurang lah sbb duit org lain yg kurang hehehe..bg yg bf plak kurang blanja makan awek dia hehe..kurang duit sbb kurang tgnk wayang..hehe..

2)Kurang tengok wayang
~Ada yg jenis kapel yg suka tgnk wayang so bila dh single kurang lah tgnk wayang..nk ajak kawan tgnk wayang kawan pun kedekut taik hidung masin hehe..kurang tgnk wayang mean kurang dosa sikit hehehe.dosa ke tgnk wayang ngn bf/gf?erm..no komen hehehe....korang pikir lah sendiri


3)Kurang berat badan kot
~ini hanya applicable tuk yg jenis kuar dating je mkn mcm2..mcd lah, secret recipe lah, kefc lah..tp org ckp bila makan depan awek ni mcm makan time kawin..makan sikit je sbb nk jaga image..betul ke hehehehe....entah aku pun tak tahu..

4)Kurang pening kepala
~Kalau korang single korang tak pening kepala sebab korang tak pening bila gaduh2 ngn gf/bf korang..korang tak yah memeningkan kepala korang sbb nk jaga hati sbb cemburu ke ape ke...kapel kalau tak gaduh2 sikit tu memang bukan kapel lah tu..sedangkan lidah lagi tergigit..kerana nila setitik rosak susu sebelanga..sowi peribahasa takde kene mengena hahaha....


gambar hiasan je tau hehe

5)Kurang SMS dan Call
~Bagi yang kapel korang tahu lah SMS setiap saat..nape aku ckp setiap saat sbb kawan aku camtu hahaha.even kalau boleh tengah berak pun nk sms haha..sms sehari beribu..kaya maxis, celcom hehe..so bila korang single kurang sms ngn call..so kurang lah top up..mcm aku hp aku main campak2 je..hehe..jarang sgt pegang hp.kurang belek2 hp..especially girl okey hehehe..jgn marah..kalau aku pegang hp pun sbb bergaya depan org hahahaha....wut da fish hehe



6)Lebih banyak masa duk umah
~Kalau korang single korang byk masa duk umah sbb tak kuar dating..mcm aku masa bnyk abis blogwalking, tgnk movie2 action ngn movie tangkap lentok..drama jepun ngn korea gak kenkadang..

7)Lebih banyak masa untuk hobi
~Mcm aku hobi aku main badminton so kalau boleh balik keje je aku nak main badminton..takde sape nak halang kan hehehe...ada org hobi mancing....jgn terkejut kalau aku ckp ada org putus kapel sbb hobi sbb kawan aku ada putus sbb badminton..antara awek dan badminton kawan aku mintak pilih..dia pilih badminton hahahahahaha......antara KLCC dan awek yg mana korang pilih..haha ni contoh kes video comolot depan pavilion tu hehe

8)Lebih banyak masa untuk kerja
~Kalau korang single korang lebih bnyk masa tuk kerja..mcm aku sendiri lebih banyak duk opis..even hari minggu pun g opis bowinkk dowh duk umah..

9)Lebih banyak masa tuk kengkawan dan family
~Ye lah kalau single korang bnyk masa spend time ngn kengkawan korang kan..bnyk masa leh abis kan ngn family kita.....kalau kapel kena spend time ngn family si dia plak..eh korang spend time ngn family si dia ke?ermm..hehehehe...

10)Kurang buat dosa!!!
~Yup kalau korang kurang kuar dating kurang lah dosa kan hehe..lg2 kalau yang jenis dating je nk pegang2 tangan, gedik2 ngn gf/bf lg bnyk dosa kan..hehe..so sape ckp kurang dating tu tak bagus..bagus ape hehe...jgn dating..kawin dulu k hehehe..peace


P.S Korang di alu2 kan untuk menambah lg idea di bahagian komen kalau korang single hehehe..nanti aku buat entry kalau korang kapel plak erk hahaha...

11 Budak Comel Komen:

Hanis Jow said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku dulu putus sebab bf & aku gile DoTa.
sampai lupa nak msej masing2. haha.

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hanis Jow
Dota???hehehehe..mcm aku tak pernah main dota tak tahu best ke tak..hehe...point gamers tu point yg bagus hehehehe

FD said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

single is simple, couple is trouble

KuKuMALu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Couple kadang2 xde life tau. Kemana nak pergi even nak keluar ngan kawan2 pun si lelaki tu nak ikut. Kalau lelaki tu tak ikut, setiap saat hp pompuan tu berbunyi..Lepas tu, kalau cakap ngan lelaki lain, mula la nak marah2.Apa lagi, gaduh laa.

Itu ceritanya kalau bf mengongkong. Kalau bebas macam rama2, its ok lah kot. kalau bab agama, xyah nak cakap la.terang2 couple itu haram.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ramai bangga kapel 7-8 tahun..pstu kawen...aku dlu time kapel bende nih la yg blegar2 di fikiran aku..hahha
aku pnah bacer...bila kawen, apa yg kita harapkan dr Allah???, sedangkan kita dh btahun2 sengaja bgelumang dgn dosa2 kapel?..jgn salah kan sesape kalo dh kawen nnti...sribu satu masalah Allah s.w.t bg...yer la..pemulaan nk kawen tuh pn takut dh berada dlm kmurkaan..dosa bekapel btahun2 nk kne tanggung..tambah2 lak dosa2 extra...bersanding..ambik2 gamba ..post kt fesbuk..ha...tp sorry to say...kbnyakan yg kapel cm x ingt dunia nih...bile kawen dorng cuma harapkan cinta pasangan masing2 je..sikit pn x pikir psl Allah...sbb kalau pk psl keredhaan Allah...sah2 la dia x kapel..kalo kapel pn...kapel versi x g deting..contact pn skali skala je..xde ucapan2 kasih sayang..dll...sama2 la kita fikirkan....

Sarah . . . said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ramai yang couple masa umur awal 11 tahun. Tu pelik. Sangat pelik.
Kalau umor dah nak kahwin tu takpe lah kot, alang-alang kahwinn terus. xD
Tapi kan, kalau dah couple bertahun-tahun, mesti bosan bila dah kahwin nanti..... :{D
entah lahhh...

Amirez said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eheh..nice ah :)
tapi ada 2 point yg terbalik untuk aku.
sejak kawen ni makin kurang tengok wayang.
sejak kawen juga makin banyak masa duk umah hehe.

cik zaza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha.kurang berat badan?
aku kapel ke tak same je berat aku kurang je tak naik2.adeh!

INFOzi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau single tapi bnyk skandal camne cite plak tu... adeh..

aZua said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

susah laaa couple , no freedom !

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tgok org len couple mcm best aja,sbb ada tmpat nak mgadu,ada org mbk berat,ada org belanja.heheh...tpi...bila aja sampai part bergaduh,haishhh..tension tgok..ada dulu kwn smpai menangis2 2 3 4 pagi..smbil pujuk pakwe dia..euuwww please la...
xcouple lgi best okay...
bek couple lepas ikah aja..lg sweet sbb dh halal kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...