Sebab Mengapa Tragedi Nuklear di Jepun Boleh Berlaku

Percaya tak korang yang sistem nuklear jepun ni ada 3 sistem keselamatan..tapi ketiga-tiga sistem tu gagal berfungsi..sehebat-hebat technology jepun masih tidak dapat membendung tragedi nuklear macam ni....konsep nuklear ni simple je sebenarnya..batang rod nuklear ni akan panaskan air then hasilkan stim then stim tu putarkan turbin lektrik..apa jadi kalau air tu kering???jom tengok video ni

3 Budak Comel Komen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...