Segmen MO (Bloglist) : Saya Anak "Ketiga" dalam Keluarga

banner

Segmen MO ni guna saya tapi aku lebih suka guna aku..lebih mesra hee..ni adalah segmen pertama aku join..dulu aku nk join segmen ben ashaari tapi tak jadi2 join hee..tak tahu nape..okey first of all aku anak ketiga dari 4 org adik beradik..keluarga kami dulu susah berpindah randah demi mencari sesuap nasik...tp alhamdulillah skang dah sederhana semua adik beradik aku dah keje dan kawin..kawin tu aku sorang je belum hehe..insyallah dalam process..doa2 kan ye

Aku ada dua orang kakak dan sorang adik laki..kakak aku yang sulong duk melaka, yang second duk langkawi adik aku duk johor dan aku plak mcm biasa mcm anak tengah gak duk tengah kt kl hehe..aku takde abang cuma ada kakak je..sbb tu aku bawak kete slow cam pompuan hikhikhik..aku bawak slow sbb aku sentiasa ingat yang tersayang hehe..

Memang betul org ckp tanggungjawab anak sulong tu berat..anak2 sulong pun selalu tuhan jadi kan dorang pandai2 sbb nk bantu adik2 sekolah..contohnya kakak aku..dia study kt US..guna biasiswa MARA..mcm aku pun dari form 3 aku pun dapat biasiswa gak tapi biasiswa negeri je bukan perseketuan..jadi lah syukur gak lepas buat mkn ngn buat beli buku sebelum SPM..so family aku tak bagi duit kt aku tuk buku2 sbb aku dah ada duit sendiri sejak sekolah menengah..

P.S Tak kira lah anak ke berapa pun dalam keluarga yang penting kita tunaikan tanggungjawab kita sbg anak..yg duk sekolah lg tu jgn duk bercinta blajaq dulu abang KJ pesan ni hehehe..

6 Budak Comel Komen:

KUKUMALU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yer2, aku xbercinta..haha

pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pun ank tengah gak...no.6 dr 12 adik-beradik...aku pun dok tengah semenjung gak..area selangor...kita serupa...tp aku bwk keta cm laki...terbalik plak..=)

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kire ko anak sulung lelaki la kan?berat gak tanggungjawab tu..^_^

A.I said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah untungla pandai2 adik beradik ko kan...

br nak mintakm adik laki bwh hang sekali dah kawen. fuh.

yeah ingt lah org tersayang =)

Onitsuka_hana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nie ceta sedih ka hepi? hehehe

Muslimah Optimis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haikkkkkkk..tukar wajah blog ek.. hihi...

ermmm.. yeke anak sulung pandai2.. :-)

nanti kalau nak kawen jangan lupo jemput ek.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...