Kisah Rumah Tangga Kamal Dan Suzie

*PRREAANNNNGGG*...

"Hoi!!! Kau dah giler ke Suzie" terpekik si Kamal kat bini dier yang campak pinggan kat dier.

"Abg cakap saya GILaAaA???!!! Abg dahh buat Sue camni...abg cakap Sue gile pulak!!!" terlolong si Suzie kat laki dier.

”Nafkah selalunya abg kasi Sue $250..tapi ni bulan abg kasi Sue $245!!!! apa abg dah tak sayang Sue lagik ker nak main discount??!!!"

"Kan abg dah cakap, abg pakai tu $5 nak beli sabun dettol sebab gegatal badan abg nie"

"Renunglah mata ini bang. Air mata ku takkan menitis, kalau hati tak terluka...Sue nak balik rumah mak"

"So what, Suzie...ko nak balik rumah mak ko ker...rumah bapak ko ker...ko PERGI!!!!"

Itu lah cerita rumah si kamal... asyek gaduh aje macam budak gaduh pasal macam Power Ranger...

Duduklah si Kamall nie kat tepi pantai tangkap steam...sambil sangkut dagu cam owang jiwa luka...kenangkan bini lah tuuu cam mat pepedih...

"Assalamualaikum, cu"

"Oh my tuhan..." anjat si Kamall melihat seorang tua nie yang comot bin selekeh.

"Walekomsalam tok..sila duduk"

"Kenapa cu??? wajah mu tok tengok macam blacan kene lenyek aje"

"Takde apa per tok...panjang crita nyer"

Mulalah si Kamall nie critakan kepada si datok nie pasal drama swasta dier...

"Cu, Atok ngan arwah nenek dah nak masuk 30 tahun kawin & tak selalu gaduh..kalau gaduh pun kejap aje lepas make-up"

"Waaah tera betui atok nie eh" pikiak si Kamal nie..

"Apa rahsia tok?"

"Dulu atok pun macam ko cu, hingga tok dapat **MESIN AJAIB** ... dan dari hari tu tok & nenek happy like hell"

"Kalau cu nak atok boleh bagi kat cu, sebab atok dah lama single balik sejak nenek ko dah katam"

"Wah.. kalau betul baguih... aku ngan Suzie akan balik cam mumula dulu"

Atok tu bawak si Kamal ke rumah nya yang jauh dalam utan... kalau naik bas
dalam 3 bus stop agak nyer...bila sampai, rumah si tok tu pun cam dier... kira dah nak game lah rumah tok nie....

Atok tu pun kasilah **MESIN AJAIB** kepada si Kamal nie & bagi satu amaran..
"Ingat cu...kalau cu tak happy ngan benda nie..bawa saja balik dalam masa 30 hari & ko akan dapat bayaran penuh kembali... kepuasan anda? terjamin"

Baliklah si Kamall nie ke rumah...dengan hati yang ringan & dengan redha Tuhan, akan bahagia kembali keluarga dekni... sampai aje kat rumah ternampak bini dier kat kosi panjang rumah dier tengah nangis....

"ABANG!!!! maafkan Sue bang...Sue tak mahu tinggalkan abg... Sue kesal atas perbuatan Sue... ampun kanlah Sue bang... ampunkanlah!!!"

"Sudahlah Suzie... tiada apa yang nak abang maafkan... masuklah ke dalam bilik & rehatlah"

"Wah Power lagik Super mesin nie eh" fikir kamal dalam hati..

"Baru aje aku bawak balik nie mesin, dah ok balik ngan bini aku..hmmmmm"

Dan sejak hari tu Kamal ngan bini dier hidup macam pengatin baru babe... sini sana asyek nak keeeeeeeeeepit aje.

Datanglah kawan si Kamal satu hari nak lelepak... , Joe namanye

Duduk kedai kopi kena bayar untuk beli kopi... kalau duduk rumah si Kamal, minum free...

"Oi KAMAL...aku tengok ko ngan bini ko teramat happy babaru nie... dulu rumah ko nie cam crita 'Sabing Prebet Ryan"

"Alhamdulillah Joe, ni semua harus ku bersyukur padaNYA"

"Kamal... aku tahu nie semua takdir tuhan…. tapi boleh aku tahu aper petua yang ko pakai sampai ko leh jadi camni?

"Kamal terus bawak si Joe masuk ke bilik & menunjjukkan **MESIN AJAIB** dier...

"Aku dapat mesin ni dari seorang tua & sejak hari tu, keluarga aku ni jadi satu keluarga yang bahagia"

Apabila si Joe lihat **MESIN AJAIB** tu dengan penuh tekun dan terbaca sesuatu yang membuat Joe tahu kenapa hidup si Kamal boleh berubah.

Di **MESIN AJAIB** itu ada tertulis.......















SINGER.....menawan keluarga bahagia.... hehehehehe...

P.S hahahaha sorry kpd mereka yg baca sampai abis tu hahaha...rajin bebenor korang ni.takdo kojo ko...kita bako bako bako aja ahahaha

3 Budak Comel Komen:

Halawatul_Insyirah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Grrrrrr. Sabar jelaa. khusyuk pnye baca sampai kene tpu. haha.

Rien Rose said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahah tertipu sudah! xpelah..ceria dipagi hari hahaha

aniki said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasib baik aku cool bro..kalau tak,aku bako je entry ni..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...