Pengalaman bertemu pemandu mabuk...

Pagi nie aku dtg keje shift pagi..jadi seawal kul 5.45 pagi aku dh bangun siap2 g keje...pas solat subuh..tacup2 sikit terus g keje naik kete..jalan tak jem sbb budak2 cuti sekolah..jadi agak laju lah org bawak kete..masa duk bawak kete tu aku nampak pemandu mabuk...

Aku leh agak pemandu tu mabuk sbb dia bawak kiri kanan kiri kanan..aku tak rasa dia mengantuk sbb teruk sgt dia bawak kiri kanan tu..ada kete waja depan aku potong dia..nasib baik tak accident sbb kete kelisa yg mabuk tu himpit waja tu..tp waja tu sempat lepas..kenkadang kete kelisa yg mabuk tu tetiba brek takde sbb..hampeh betul..

Aku nak potong kete kelisa tu tapi takut masa potong dia himpit aku mcm kete waja tadi..jadi sebelum potong aku dah hon panjang pastu terus pecut potong..alhamdulilah selamat lepas...terus kete kelisa tu terkejut beruk dia rapat ke kiri menjauhi kete aku..hehe..aku pun sampai opis dgn selamat..

Sampai opis staff aku lewat dia ckp ada accident langgar tiang lampu accident sendiri..aku tanya kete kelisa kelabu kan.dia ckp betul..aku g tau lah tu kete yg mabuk td...cuma aku nk g tau kt sini pengajaran dia kalau korang yakin kete depan korang mabuk cepat2 tepon polis g tau jenis kete ngn no plat..sbb takut membahayakan nyawa org lain..td nasib baik dia accident sorang2 tak langgar sapa2...aku tak sempat nk call polis sbb tengah bawak kete.call guna handsfree masa drive takpa tak salah hehe...tak pun suh bini korang amik video wat bukti hehe..itupun kalau korang ada bini lah hehehe...tapi kalau bini korang yg bawak kete..korang lah kena call ngn amik video hehe..

2 Budak Comel Komen:

tam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pagi2x dah nyusahkan orang mabuk ini...xsuka2,....selamat dia selamat...=)

Liyana Zahim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

India ke melayu? Hahahaha.. Siang2 da mabok.. Gile ke? Kalo ade laki, soh laki lah kan? Muahahahahah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...