Laman-lawak Antarabangsa Perlekeh Isteri Perdana Menteri?..Jahatnya dorang..





Link original : http://9gag.com/gag/1029381?ref=fb-share

Nampaknya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak perlu berbuat sesuatu untuk menghentikan dirinya dari terus dipermainkan akibat dari karenah isteri beliau.

Terbaru, isteri beliau, Datin Seri Rosmah Mansor telah dipermainkan dalam laman lawak antarabangsa terkenal, 9gag.com dengan tajuk " Prime Minister's wife".

"Rosmah telah didakwa membelanjakan US$203,150 wang awam untuk membeli bag tangan.



Tetapi menjelaskan telah menyimpan wang sejak berumur 5 tahun."

(Spent US$203,150 public funds on handbag, Claim to saved money since 5 years old).

Yang menariknya, selepas ia dinaikkan 21 jam, sudah 112 komen diberikan manakala 2,275 pelayar telah menandakan 'like' kepada gambar yang memalukan ini.

Komen -komen pula bukannya datang dari Malaysia sahaja tetapi juga luar negara khasnya negara jiran,  Singapura.

Komen pertama datangnya dari Chua Chem Fei, Nanyang Technological University yang berharap 'seluruh dunia tahu betapa teruknya 'this fat lady'.

Selain itu, ramai juga komen-komen yang dibuat oleh pelayar laman ini dari Malaysia.

"$9 a day since 5 years old. That's kinda like RM30 per day..i gues she really liked the bag..lol." tulis Faiz Mohamad Nor dari UTP.

Pendek kata, komen-komen yang diberikan dalam laman sangat memalukan Najib dan negara apatah lagi ia dibuat di peringkat antarabangsa dan oleh laman web antarabangsa.

Haritu dah ada laman web antarabangsa mcm sengaja membuat silap..leh baca kat entry nie [Link]

P.S PM ngn isteri kena wat sesuatu supaya malaysia tak dimalukan lagi huhuhuh.....international website tu..erm..sampai ke internationale berita tu sampai..

16 Budak Comel Komen:

Yatie Awang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rakyat sendiri pun tak menghormati pemimpin sendiri...orang luar apatah lagi, sukalah tengok malaysia dimalukan...
kadang2 hipokrik betul orang kita

Fakhruddin Abdul Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teruk betul la orang luar ni...trajang bru tau...

Memori Kekasih said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..sibuk duk jaga tepi kain orang, tapi tepi kain depa sendiri pun rabak...ye dakk? haha

aniki said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha...lawak gila

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh2..standard la masuk dalam 9gag. bush, vladimir putin, barrack obama, and ramai lagi dah masuk dalam 9gag, even me n everyone yang register boleh post dalam 9gag..and sebenarnya bukan orang luar yang post, orang malaysia sendiri yang post..for me, its cool because another post from malaysia has been published at 9gag..so, chillax

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ape yg nk heran sangat pasal handbag ! dah memang beliau orang kaya ape . kalau beliau tak kahwin dgn PM kita pun dia tetap kaya . beliau memang anak orang kaya ape . tak tau nak cakap berbagai bagai . bodoh !

Cik Eja Rahim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeke 'die' tu kaya??? habis rumah family kt kampung yg mngadu die buang keluarga tu hape.... 'suami' die ye la kaya... tu pun dwet gaji die bukan bnyk smpai boleh beli cincin 24 juta cash...oopppsss!! handbag lagi..gelang lagi... tu blom kantoi baju2 besar die tu..kompem2 tempah... kalo dwet sendiri takpe..sape2 pun tak kisah... ni pakai dwet rakyat..dwet yg patut digunakan menolong rakyat lain yg miskin.. wat pembangunan..kemudahan awam sume...hrmm... entahlah...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku stuju ngan CIk Eja Rahim..hanya org bangang je yg masih buta xnmpak2 lg..manusia jahat. Biar tuhan yg balas perbuatan die kt dunia ni

Faiz Tapit said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hak alah. kecoh lah. ko anak rosmah ke? kah3

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

macamana rakyat tak menderita!!sekarang kat dunia,enjoy la duit rakyat...in judgement day??

angel said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ape nk kecoh2 ni...dok diam bace blog ni sudah...tp mmg ptot pon mok ni dimalukn...asyk mkn wet rakyat jew...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Eja Rahimbtl3..stuju sgt..org yg buta mata hati j still tanak trime bnde2 burok yg dye da buat..aish

si para para said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

duit kita tuuu...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wei...die ni org kampung je ko tau x? n die malu nak mengaku org kmpung smpai tinggalkan famili die sume... ape cer???

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bising laa ko gemok.

KakiLepak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owner blog ni jeles ke apa? ank aku buat blog ko masuk 9gag? hahahaha. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...