Tatacara Jawab Telefon Paling Kerek

Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le boring sangat lebih² lg kalu yg kejenye mmg jawab tepon).

  1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
  Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

  2. Soalan: haloo, siapa disana?
  Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

  3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
  Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

  4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
  Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

  5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
  Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

  7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
  Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.

  8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
  Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

  9. Soalan: halloo... ...
  Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

  10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
  Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

  11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
  Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

  12. Soalan: assalammualaikum...
  Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)

11 Budak Comel Komen:

Nurul Iman Rosman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha!

penat gelak dok bace semua tu.
nak praktice yang no. 9 tu lahh, ehee ;)

ceritasekupang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

agak2 la jawab macam tu ...wakakaka...

Puteri Katak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yg tu x pe lg . yg aq x puas aty kawan2 mak aq kalau tipon ruma aq je suke serbu macam ni "hello , zura !" macam la dalam rumah tu mak aq je keje jawab tipon . aish .

Dekcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe.kelakar..

Sam Bredariol said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

no 11 mcm tetttttttt.. hahahaha.. siot jer kalau org yg jwb call ckp cm tuh.. hahaha XD

Junk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

org yang jwb tu sengal gaknyer.. haha
yang best no 12 la.. ^___^

Terbelog said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kahkahkah

miSpYeja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kakakh! hahah..trbaik lah

J.Syazwana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha !
terbaik lah.
at least boleh jugak menghiburkan hati ku yang sedang lara ni. wuwuuu

Pendekar Putra said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

what dew lah weh...hak hak.entry yg menarik...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe~ tu loyar buruk namenye. =)

p/s: kumbang tu comel gileee....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...