Hanya Kerna K-Pop

Blog penyamar yg guna pic Amira Afiqah


Semalam heboh kt dunia blogging, facebook dan juga friendster kes ada orang menyamar jadi Amira Afiqah. Uncle amira dah pun buat report polis disebabkan amira menerima ugutan di facebook dan juga menerima bnyk kata2 kesat di blog penyamar tu sehingga adik amira trauma..cuba korang tgk kt blog tu..dasyat giler sampai 1925 komen..

Tapi yang menjadi isu plak yg komen beribu kt blog tipu tu kebanyakkanya budak2 sekolah rendah dan juga menengah..dan mereka menggunakan kata2 yg agak kesat lah org ckp hehe..advance sungguh dorang nie..hehe..kes nie bermula bila blogger fake tu buat blog anti K-Pop tapi guna pic amira afiqah..bagi yang tak tau K-Pop tu apa..K-Pop tu adalah Kelantan Pop..hehe..gurau je...K-Pop tu Kedah Pop..Opss gurau lagi hehe..sowi tak kelakar kan...seyes2 balik...

Dasyat sungguh penangan K-Pop nie kt malaysia terutamanya kepada bebudak remaja yg comel mcm aku hehe pasan..cuma apa yg dirisaukan bagaimana budak2 remaja nie komen dgn penuh emosi sampai menggunakan kata2 kesat...tak kurang juga yg komen dgn menggunakan ayat2 gedik seperti aku dengan menambah 'ew' kt blakang..ewww..hahaha...yg komen dgn tatabahasa siap campuq ngn english broken tu tak kisah lah budak2 lagi baru nk belajaq hehe....isk2..sampai begitu skali mempertahankan K-Pop tu hehe..kalau pertahankan ais krim pop takpe lah juga kahkahkah...gurau lagi hihi..

Isu nie pun telah mendapat perhatian blogger 999 mazidul akmal sidek di blognya..Kalau semakin serius boleh masuk paper nie mcm kes adinda evans dulu..tambah2 lagi kalau blogger terkenal dan femes mcm aku wat entry...hehe..terkenal dan femes lah sgt hahaha...

P.S Dunia yg semakin maju merisaukan..huhu..

13 Budak Comel Komen:

farhanaDr said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mungkin zaman sekarang, manusia cenderung berfikir menggunakan jari jemari dan mulut baru lalu otak..

Fyqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dri awal lgi dh bole agak kot mcm ada yg xkena.

Pemilik Blog said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Berani kat keyboard je, ce jumpa depan-depan, semua senyap, yes yes aje.

Haziqah MJ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jadi bkn budak tu lah yang benci kpop??

shaerin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

true , tak suka betol dengan cara dorang yang skolah tak habis tapi mulut sedap berbicara .

A.I said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanks for info KJ.
nak stalk satu2 mmg tak dak la kann. internet pon kadang2 je menjengah. sobss!

ReYnn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

astaghfirullah...

http://greencisplatin.blogspot.com/2011/12/mock-trial-usim-gempak.html

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sebab gambar lelaki tu je yg dorg hangen sgt tu..ntah hape2 je la budak2 skang ni..(-_-")

Jejaka Terhangat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg tak nafikan kat entri tu ada bahasa kesat. tp kat bahagian komen lagi teruk, mengeruhkan keadaan. ramai btol kpop lover yg pale biol sbb terlalu taksub dgn kpop..

lagi satu, dah byk kali ckp pasal pacak gambar kat blog, kat facebook. senang orang nak ambik buat profile palsu. bila jadi bnda camni, jawab la sndiri.

report polis? sia2 je. polis tak bleh buat apape psl kes internet camni. report hanya sekadar report..

akmal said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sape amira afiqah tu? kesian3x...sabo je la

Puteri Katak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

err . apa itu k-pop ? huhu . x paham nape org minat sangat .

kpop fan senior said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

actually, nak minat tu x salah n tak minat pun takpe tp jangan la kutuk2. even aku seorang fan kpop jugak, aku rasa bengang dgn faker tu yg berani buat fitnah kat amira. aku pun bengang jugak kat beberapa fans lain yg BARU sahaja mengenali kpop tp dh berlagak diva macam dia kenal kpop dah lama. mostly budak2 mentah n baru nak naik je tu. oh, please! korang kenal kpop pun sbb kpop wave kat malaysia baru2 ni. kalo xde kpop wave, jgn harap korang nak kenal. dah kenal, dah minat tp perangai soooo childish! malu nak ngaku korang sama kpop fan mcm aku.

kpop bias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tau xpe...aku pun kpop fanz jgak..xyh le maki2 smpai camtu skali..
klau stakat dngar lgu nobody (wondergirls) 1st time kat carta radio malaysia, da gile2 mroyan tau serba serbi pasal kpop idol, xpyah la..
2 3 thun sbelum lagu tu femes kat mlysia, aku da siap hafal dance step bagai...siap ngn lirik skali aku boleh nyanyi smbil tutup mate, xde pn aku kecoh..haaa..skang aku kecoh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...