Kalo Korang Tension Apa Yang Korang Buat?

Aku tulis entry ni untuk kawan aku..nama dia pocoyo (bukan nama sebenar k hehe).dia ckp dia tension sgt bnyk keje kt opis..normal lah tension..semua org tension. Jgn kata manusia kucing pun tension gak kalau dia lapaq lah.hee.ada org tension sbb stdy..ada org tension sbb tak kawin2 lg..ada org tension sbb perut makin boroi..mcm aku plak aku makin tension sbb paha aku makin besaq hehe..aku mkn bnyk tp badan aku tak besaq cuma paha je hehe.huhu kena jogging ni

Apa korang buat kalo stress?So here what can u do when stress..ckp omputih sikit hehe

1. Menjerit
Ini mesti korang slalu nmpk dlm tv kan
g bukit ke tmpt tinggi ke then jerit mcm org gila hehe
paling senang dlm tandas haha....
Korang g zoo pastu jerit kt sana hehe

2. Nyanyi puas2 atau dgr music
x kira r bilik air ke.bilik tidur ke.kt karaoke ke.
abaikan roomate korang atau jiran korang janji korang hepy..dorang plak tension hehe
Kan aku ckp kucing pun tension gak kihkih

3. Makan!!!
Ada org kata bila stress dia mkn bnyk dpt release tension
aku tak leh mkn bnyk sbb nanti aku makin tension hehe
nanti berat badan naik makin tension..mkn sayur bnyk2 takpa

4. Lepaskan amarahmu itu!!
Yg ni bahaya skit..bile tension je rasa nak marah kan
bende simple pun leh marah
jaga lah hati org sekeliling
salah marah hilang kawan beb
apa kata korang p marah meja ke bangku ke..tiang ke..
tp make sure org takde
baby pun tak terlepas dr tension hehe

5. Tidur
Part ni paling best..ramai org kalau tension dorang akn tidoq
termasuk aku kot..
cuba korang tgk kucing bnyk tidoq gak kan hehehe

6. Shopping atau tgk wayang
kaedah ni hati2 sikit..sbb kalau terlebih shopping nanti korang makin tension
ye lah duit abis bnyk plak hehe..tgk wayang pun kena tgk citer yg best
baru leh hilang tension..aku syor citer mr bean hehe
Jgn terkezut kucing pun g shopping hehe

7. Exercise!!
Doktor sakit jiwa pun ckp kalau tension exercise
kenkadang exercise dpt kurangkan rasa tension tu
g lah main badminton ke..boling ke..futsal ke

8. Solat dan doa
Ini lah cara yang paling terbaik antara semuanya..
kenkadang kita tension sbb kita jauh dari tuhan
Dekat kan diri dengan tuhan insyallah tension akan hilang
Wat solat hajat mintak permudahkan

P.S Hope pas korang baca entry ni korang dh kurang tension lah ye hehe..ada bnyk g cara tapi aku malas dh nak menaip..tension beb hehe =_=

12 Budak Comel Komen:

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau saya, shopiiingggg

pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku kalo tension, lps blk keja, aku terus tdo...bgun tgh mlm tgk ada apa kt dapur dan belasah makan sesedap rasa...pedulikan kegemukan yang makin ketara,...

Liyana Zahim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sy akan.... ...tdo! Yah! Tdola plg bkesan.. Tp pas bgun tdo tak brape nk bkesan sgtla.. Hahaha...

Sis Nana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nana tido kalo stress pasal prob ape2 je la..pas2 bgon tido wat2 lupe..x mo ingat dah.hahah..kalo ingat lagi pon compem akan terlepas marah kat kawan..alahai cian dorang..

AIDA AHMAD ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bahaha . saya punya 3 , 6 and 8 . weeee :D

GadisMerahJingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam . .
kalau saye, saye lebih suke menyendiri . tapi, setiap org mmpunyai cara masing-2.

TANIAH..
blog anda mmg menarik, saye suka mmbacanya. walaupon saye jarang sngt-2 bukak blog sbb nak focus pada spm, tapi.. hari ni saya curi-2 masa bukak, saya suke idea awak, mmg menarik perhatian saya lah..saya bukanlah selalu comment pada blog awak,tapi saya ada mmbcanya.. terima kasih sebb membuatkan saya tertarik pada blog awak. cayalah..

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gadismerahjingga

hehe tq..slalunya sy jarang reply komen tp disebabkan ada pembaca mcm adik ni sy reply hehe..panjang komen adik.semoga berjaya dlm spm...

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Blogkiter
hehe pompuan memang suka shopping

@LZ
Yup tido best..tmbh2 kalau hujan

@Pingu
Pingu kite same suka tido dan makan

@Sisnana
Sisnanan bukan tak tension pun suka tido ke hehe

@Aida Ahmad
oo ada no 8 bagus lah .amin...

E Ja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

no.1 penah bt skali (yg ni mmg tahap siyes tak tertahan)
no.2,3,4,5 slalu jer
no.6 & 7 tak penah & tak terpikir nk bt
no. 8 dlm usaha mempertingkatkan lg....

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apsal semua kucing2 dalam entry ni comel woi!

point yg last tu aku setuju sgt..kalau kite asyik tensen doplohpat jam tu maknanye mmg kite jauh dari Tuhan..betul sgt la tu..

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@E Ja
hehehe pernah wat erk..bagus2

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@♥CIK SHA♥

kucing2 tu memang lah comey cam aku hahaha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...