Bahasa SMS

Situasi: SMS
Si A: Awk da bf?
Si Gadis Manis: Xda lg, tp ramai org ajak sy couple. So awk jgn terlalu mengharap.
Si A: Aik? Mksd saya awak dah breakfast ke belum…
Si Gadis Manis: ………grrr

Okay..zaman sekarang semua orang ada handphone kan.budak tadika pun bawak hp (bekas air bentuk hp hehe)...budak darjah satu pun pergi sekolah bawak handphone..siap handphone 3G lagi..kalah aku..sob..sob..berbalik kepada tajuk atas tu..kalau kita tengok orang main sms..bermacam-macam style penulisan ada..tak caya?jom tengok...



Gua punya hp ada antena..lu org mane ade hihi
Gaya Budak-Budak (Sek Rendah)
"assalamuailaikum.syahirah hari ini kerja sekolah apa?saya terlupa nak catat dekat kelas tadi.."
amek kau..sekali mesej sampai 3-4 muka surat..terbuntang mata nak baca..memang skema giler dorang..aku pun slalu hantaq sms skema bila sms ngn bos hehe..

Gaya Remaja
"babe,u tolonk text zaki,cakap i kena pegi kelas + petank nie.."
nie gaya jimat sebenarnya..tulis pun shortfom je..haha..siap rojak lagi..


Gaya Nombor
"hoi,tun99u i kt kedai mamak 6ti..b4 grak j9n lup3 tolon9 sidai spender"
kreatif kan orang..dengan nombor pun boleh tulis mesej.. mesti dorang math A1


Gaya Shortfom Gila Babeng
"omg!kcg i kne lgr mse i otw shpng..pt 4 hm..i br bli kcg 2 lst mnth..gth spe yg lgr 2"
nie memang shortfom habes..dah macam kod rahsia tentera rusia..nak baca pun amek masa berejam.. hehe..kenkadang sampai kesudah tak tau maksud shorform tu ehehe


Gaya Kecik Besar
"wEh J0m gRaK KuAr baNdaR jAp LagI..b0sAn LaH d0k UmaH..aMeK AkU kAt RumAh.."
rasa nak lempang je orang yang text macam nie..apa kejadahnya lah..mesti tak reti beza huruf besar kena letak mana.. kekonon comel r msg camni hehe..kalau comel cam aku tkpe r jugak kihkihkihkih....


Gaya Kegedikan
"heyy!manaa adee i txtt orgg lenn..sumpaa sumpaa..takk tipuu punn..u jgnn pcayee ckpp orgg lenn.."
kalau boleh suma huruf last nak letak double..nape tak nak letak triple ker?10 ker?macam nie.."tipuuuuuuuuuuuuuuuu"haha


Gaya Malas
abu:weh ko nape tak dtg tadi?
ali:saje
abu:ko g mana?
ali:KL
abu:g mampos ar ko..
ali:ok

memang sempoi je dye punye reply..orang tanye panjang2..dye reply 2 patah je..sadiss betul..haha..takda prasaan punya org.dushhhhhhh..eh aku pun dh berjangkit perangai sms hahahaha

info: ada lagi yg belum senarai tentang sms ? komen dibawah ya

P.S Aq slalu guna bahasa sms bila taip en3 kt blog aq sbb nak nampak comel cam budak2 cekolah..jgn jeles yew..kihkihkih

19 Budak Comel Komen:

tonaH iS herE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kelakar la yang bf tu~

tak penah terpikir plak bley jadik breakfast~

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaa..minx share ye..:)

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sengal hoi! ahaha..kan ke dah malu pompuan tu..


aku mesej stail budak-budak..kalau dah menaip memang panjang le smpai 2-3 page..kuikuikui..skema nak mampuih aku ni ha..

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kelakar tang bf tuh heheh

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hihi.. memang sekarang susah nak faham bahasa sms. kdg kdg siap tanya adik adik bila dapat sms yang guna perkataan sms.. rasa tualah pulak

Fitrihadi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha aku paling menyirap kalau dapat mesej pemalas tu. dibalasnya pendek-pendek je. rasa cam nak hempuk je hp tu. Adeh...

KUKUMALU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yang paling sempoi tu yg aku geram..
punyalah panjang aku text dia boleh jer dia jwb 'X'..Ngekk

asema . said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya boleh dikategorikan kat GAYA MALAS . hahha XD
suke arh buat cmtu

Muslimah Optimis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe..kelakar pun ada.. sedang2 dah a, xpendek sangat xpanjang sangat..nak shotfom pon jangan la melampau sangat kan..huhu

pish-boy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaik lah...aku gelak sakan sampai sakit perut..

Hanis J said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lawak oh. haha

E Ja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahaaaa...E Ja like dis entri!! thanks 2 this entri, pagi2 b4 g klas dah gelak berdekah2.hahaha

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@E Ja

mesti lah lawak sbb eja slalu wat kan hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe ade 1 lg gaya la

awk shukeww kiteuww x? euwww
kah3 cam nk lempang je org yg msg cmni

ByzuRa MuhamMaD said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku lak x pndai sgt nk shortform melampau.. tp kadang2 mls gak. tp x sampai ht nk balas kontot2 takut de hangin lak.. so aku buat la 2 3 patah perkataan
lg pun aku mmg lembab bc shortform kadang2 tu sampai ke sudah x paham.. jawapanye call je terus tny

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahhhaha...wa pon sama gak guna gaya malas tu bila sms ngan tunang..hahahha hangin gak

SyasyaHaha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha terbaek ah lu! ade satu g bhsa sms yg wtf yg aku tgok kbyakan nye bdk2 xmatang g.hak3.gaya bajet comel n eww eww.. u da mam kew belom, ee xsukeww ar cmniewww... wek!haha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kcg = kucing ye? hahaha! aku g bace kcg = kacang! tergelak2 aku! haha xD

ana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehem2..tu gaye gedik ke? saye kekadang suke gak kalau ltk double kat blakng

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...