Gadis yang menjadi tumpuan rakyat kelantan

Bulan yang lalu seorang manusia biasa telah mengeluarkan kenyataan yang boleh dikatakan racism terhadap negeri Kelantan Darul Naim.

Kenyataan beliau ditulis didalam laman sosial Twitter yang mungkin tidak sehebat kenyataan politik semasa macam listen listen listen hehe, akan tetapi kenyataannya menyentuh sensitivity rakyat jelatan Kelantan. Beliau telah menulis dilaman sosial Twitter yang berbunyi 

"MINTAK2 DIJAUHKAN LA DRPD CALON SUAMI ORG PANTAI TIMUR ESPS KELANTAN.. TAK SUKA LA ORG KELANTAN NI.. PELIK2".

Hanya kenyataan yang simple ini mampu membuatkan segelintir daripada rakyat kelantan sentap ko jah..hihi

Difahamkan juga akaun facebook budak ini telah pun di-delete. Hummmm xpasti owner delete atau orang hi-jack masuk delete akaun beliau. Akoun twittar pun dah delete gak Hahahahaha hampeh! 

Berkemungmkinan budak nih mencari publisiti murahan atau berkata-kata sahaja, tak pasal2 harian Metro pulak yang kena memberi ulasan minggu yang lalu.

Tak semua orang Kelantan tu yang jahat, ada yang baik ada yang kurang, begitu juga di negeri anda. Malah anda juga ada sifat baik dan sifat yang kurang baik. Hati -hati lah yerr....

Kesimpulannya jaga perkataan kita dan tingkah laku supaya tiada pihak lain yang tersinggung. 


Kuar dalam surat kabar hairan metrollllll


6 Budak Comel Komen:

Mama Adam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kelakar la budak ni. Selalu kalo benci, yg tu la dapat

angellovesoldier said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sampai hati cakap macam tu..

nini said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha.....betul tu mama adam...yang kita tak mau tu yang dapat...=D

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.
THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul la tak semua org dlm 1 negeri tu 1 perangai jer.. tapi yang aku pelik.. byk sgt spekulasi buruk pasal org2 kelantan ni lebih2 lg perempuan. ada yg ckp anak dara kelantan jenis selekeh & pengotor tp muka lawa, jenis sosial tak hingat kalau boleh keluar dari kelantan.. kenapa tercipta tanggapan macam ni yer?? adakah sebab majoriti yg perangai macam tu ramai sampai di rasakan sinonim pula dengan tanggapan buruk. Apapun dr pengalaman sendiri pernah ada kawan org kelantan ni.. macam biasa la.. ada yg baik & ada yg tak. sama je negeri mana2 pun..

Yang Menarik >> HARAM, BERDOSA BESAR & DI LAKNAT MANDI WAJIB BERBOGEL?
Yang Misteri >> NAK TAHU MISTERI DI SEBALIK CERITA UPIN IPIN?
Yang Hangus >> TERGAMAK CURI DUIT KWSP MAK
Untuk semua >> DENGAN SAYS SETIAP BULAN BOLEH CASHOUT

E Ja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sentap x sentap, kesian kat org2 yg hanya memandang stereotaip org klate tanpa amik kira org2 yg ok. ade la tu kot ape2 sejarah hidup dia ngan org klntan or dgr cite dr org psl org klntan.huhuu...husnudzhon husnudzhon.... =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...