Bontot kete kena sondol...

Minggu lepas bontot kete aku kena sondol ngn honda CRV..masa tu aku tengah bayar tol..tetiba je dummmm.arghhhh aku ingt gempa bumi ke...aku kuar tgk belakang hampeh tul dah kena hentam..aku suh dia benti kt depan tu sbb tgh halang kete lain nak bayaq tol.

Pemandu kete tu perempuan dan dah berumur sikit..dia ckp tersilap tekan minyak..ermmm..sabar je lah..nasib baik aku ni penyabar orgnya..sebelum aku gerak benti kt depan aku amik pic ngn hp no plate kete dia dulu takut dia larik..

Ni pic kete aku kena sondol tu..

\

Bumper aku kemek dan calaq..bonet pun ada lekuk sikit kt kiri tu..

So aku tanya lah..

"makcik nak bayaq ke atau nak report polis"

tp makcik tu tak tau..dia nak tepon anak dia dulu..adeh..terpaksa aku tunggu lagi...pas anak dia sampai anak dia nk report polis..so gi lah report polis dulu...pastu report polis trafik plak..amik pic kete..klau org tu tak nak bayaq memang kena report polis lah jawabnya...org tu kena saman rm300 bila report polis..lg pun kerosakan lebih RM300 jd lebih berbaloi claims insurans...

Hantar bengkel panel insurans untuk claims insurans dari kete yang langgar kete tu..ada no plate kt dlm report polis..tak yah bayaq sesen pun kt bengkel..dorang akan claims direct kt insurans yg langgar kete aku tu..tp dorang perlukan salinan geran kete, polisi insurans, IC dan lesen memandu..so pastikan korang punya lesen memandu hidup ye..klau tak susah...

So aku hantar kete kt bengkel ni..3 hari je dah siap..sgt cepat dorang buat keje...tp penat jugak lah nak g mencari geran kete lah..terpaksa naik teksi lah..apa pun bersyukur sbb semua dah selesai..So klau korang accident atau dilanggar jangan panik..klau kerosakkan lebih rm300 tu g lah report polis ye claims insurans..rugi bayar insurans tiap2 tahun tak claims.

P.S / Dulu masa lalu kt highway aku pernah tgk ada org langgar bontot gak..tp org yang depan tu kuar dari kete bawak kayu besbol..adeh..org tu langgar kete gangster kot..ini memang real bukan tipu...klau korang kena ngn situasi mcm tu korang nak wat ape..kuar dari kete atau pecut larik?

6 Budak Comel Komen:

wani sc said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau terlanggar gangster macam tu baik cabut lari straight ke balai polis. heheh

Miss A said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesiannya kat awak, hopes everything going fine T.T

BW here :)

Angel Love Soldier said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Retak seribu tu..

Mama Adam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pernah kena langgar. bukan masa laju... masa jem x hengat kt federal highway. huhuhu...

budak yang bawak. ayah dia nk settle. nk kasi rm300. hahaha... ajak report polis sbb, nampak gaya lebih dr itu

Rafhani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Fuh,siannya.Tp yg plg bagus sbb awak sabar.Yerlah,kengkadang kita ni agak lalai,tersalah tekan minyak lah,tergesel la (mcm pengalaman sdr jer,hahahaha).

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah memang nak jadi kan KJ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...