Entri Spesel !!!!

Gelak tawa mu menemani ku,

 Rajuk jiwa mu pengubat rindu lara,

Gurauan kasih ku penyeri harimu,

Senyuman manis mu menjadi angan sentiasa, 
 
Aku mengadu tetapi tidak di fahaminya,

Dia juga mengadu tetapi tidak di fahamiku,

Hanya dengan kerinduan aku mengenalinya,

Demikian juga dengan kerinduan dia mengenaliku,

Manis budi mu semanis tamar kurma,

Manis tak kurma itu (Sambil buat gaya sepah ajuk ustazah norbayah..hehe).
 
Assalamualaikom.dengan lafaz bismillah...eh nape tetiba aku menjadi sopan santun macam dlm rancangan semanis kurma hehe..kali ni bukan entry copy paste lagi...kali ni aku update yang agak jiwang sikit dan entry ni agak tidak sesuai dengan korang yang masih mumayyiz..haha..mumayyiz tu bukan kumpulan nasyid okey...boleh tanya pakcik google ye anak anak..hehe

Okey, berbalik pada puisi, pujangga, syair, sajak dan sekutu dengannya.. korang yang dah baca, mesti korang tertanya-tanya, kepada siapa KJ tujukan dan mungkin juga korang tersyok sendiri yang KJ tujukan petikan tadi untuk korang..hehehe..tidakkkk kihkih..sila lah buat muka sedeh ye korang ehehe..puisi itu untuk bakal seseorang yang halal bagi ku..cewah hehehe..ye lah skang aku berkawan niat untuk berkawin je...dh tua2 cam aku ni kena pikir kawin..terus terang aku cakap nak kawin..namo namo hippo lg..hippokrit lah (sambil buat muka cute) hehe

P.S Sila abaikan dua baris terakhir dari puisi itu sbb itu hanya lah sekadar cubaan penulis membuat korang tersenyum sendirian di depan computer hihihihi

11 Budak Comel Komen:

pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jiwang...but sweet...sapa bakal isteri kj? dah ada calon ek?

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe calon???ade lah...bak kata siti nurhaliza "biar lah rahsia' hehehe

pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jgn lupa jmpt mkn nasi minyak nnt yea...hehe....

MAISHARAH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah...i like..:)

fiza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xjmput pn nk poie..hehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jemput2 :-p

yatie Awang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooo...tengah menunggu2 hari bahagialah ni....hehe

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kak yatie..doa kan tuk kj k..perlukan pengalaman dari org2 yang dah melalui hehehe

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah wah..siapa la gadis yg bertuah itu..^_^

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bukan maen lagi..biar la rahsia..kalah retiss

Sis Nana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah!!!dh nk kawen...besyer....hahah...cpt2la kawen kalo x mampu nak thn godaan tue...(ni lec yg support)...ngah3~~wokey peace...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...