Cinta Muka Buku

En3 kali nie aku nak citer pasal cinta muka buku..bukan cinta yang bermuka muka mahupun cinta muka monyet iaitu cinta monyet budak2 sekolah hehe..lagu cinta muka buku dari najwa latiff ni aku dah dengaq berkali2. maybe aku akan stop dengaq bila aku dah muntah hijau jemu..click video bawah nak dengaq okey..



Cinta Muka Buku??kalau dulu mungkin kita akan panggil cinta kengkawan (friendster), cinta tempat aku (myspace) ataupun cinta tanda (tagged) hehe..pelikkan bunyinya...korang ada tak yang bercinta dari laman2 social ni dan akhirnya mendirikan rumah tangga..ewww sweet kan hehehe..Kalau yang putus di tengah jalan tu tak yah citer lah..simpan buat perkasam hehe..

Tapi aku rasa mesti ada kan..pokok pangkalnya bukan pada teknologi itu sendiri tapi pada indivual tu sendiri kan..jangan di salahkan pada teknologi itu sendiri semata2 tapi bagaimana kita gunakan..kalau nak berkawan dengan seseorang mesti lah niat hingga sampai ke jinjang pelamin..cewahh hehe..aku sendiri rasa muka buku boleh jadi satu medium ta'aruf yang bagus..ta'aruf ni tak sama macam kapel..ta'aruf ni lebih kepada mengenali latar belakang seseorang dengan niat untuk menjadi kan dia pasangan hidup kita yang sah...

Kata orang cinta itu tak mengenal usia, cinta tak mengenal jarak dan cinta tak mengenal dunia. Wow, kedengarannya yang terakhir itu seram kan, ada berapa dunia sebenarnya saat ini?Dunia maya karin?Dunia Nyata?Dunia Bunian? hehe. Cinta antara dua dunia ini adalah cinta antara dunia nyata dan dunia maya. Cinta yang di mulai dengan dunia maya dan terjun ke dunia nyata...

Aku tengok yang sedang berkasih kasihan akan meletakkan status In Relationship, namun ada di antara mereka ini juga menampilkan status Married, walaupun kenyataannya belum ada apa2 ikatan mahupun ikatan tunang. Namun apakah cinta muka buku ini cinta yang serius?Boleh jadi tidak boleh jadi ya...bergantung kpd seseorang tu..jadi hati2 kerana di dunia maya mereka boleh menjadi sesiapa saje.termasuk menjadi maya karin kihkihkih...

Sebenarnya memang ada org yang bercinta di dunia maya hingga mendirikan rumah tangga..contoh yang paling terkenal adalah kisah wardina saffiyah..

P.S Ce citer ce citer sesape yang pernah ada pengalaman cinta muka buku sampai kahwin hehehe...

10 Budak Comel Komen:

QN said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ohhh..wardina

blogtube said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ohh... muka buku@facebook! NO1 dalam dunia HOHOHOHO!

blog KJ menjadi salah 1 list terjah MyOBW...

Mss Ieza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owhhh..lgu nie..klako pown de XD

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cinta muka buku ada tapi kahwin xlah
hehehe

Kisah Sekuntum Bunga Hitam

puteri ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makin femes najwa ni .hehe

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lagu nih ohsem sangat.
tapi aku kurang setuju lah lirik dia.
tak bagos untuk budak2.
fb and jumpaa.....
hurmm, kalo org besar pon boleh terjebak dgn byk hal, apetah lagik budak kecik kan?


btw, aku tak percaya sikit kenal thru maya nih.
sbb kawan aku penah ada bad experience.
melibatkan virginity lah jugak.
so.................
seryesly cuak!

and aku memang payah la nak meet stranger, satu pemalu, dua.... susah nak percaya org. hek hek hek ;)

but still ada yang berjaya kan?
aku je la kot.... hehehe.

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

AI..gila panjang komen ko..dah macam entry dah hahaha...virginity?????grrrrrrrrrr

Sis Nana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cinte muke buku ni saye men2 je....hahah...xde keje....rse mcam kurg sikit la nak caye ngan diorang kat fb tue...wokey peace~~

TheSyafiq Mokhtar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

skang ni orang cari jodoh dekat internet je...senang..mcm search kat google taip "jodoh" plak..hehe..

Muslimah Optimis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zed zaidi pon cinta kat Fb gak..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...