Aku dan Sami Buddha

Gambar Hiasan

Aku bukan nak citer pasal sami yang tengah ngorat miss phuket tu hehehe..tapi nk citer pasal sorang sami buddha yang berjaya kencing aku..bukan kencing betul lah..memang basah lencun aku kena kelentong ngn sami tu...masa tu aku kat sekolah menengah dulu.form 4 tak silap aku..aku dulu duk asrama..nama sekolah tu teknik tunku abdul rahman putra (memang nama sebenar hehe) ...kejadian ni berlaku masa aku nak balik kampung..

Aku kena amik dua bijik bas utk sampai kt umah aku kat paris (bukan tempat sebenar)..so bas tu singgah dulu kat komtar..komtar ni dulu tak yah cakap lah tempat bebudak skin head lah, black metal lah, hip hop lah melepak kat situ..so masa aku duk tunggu bas tu ngn baju batik sekolah aku ada sorang sami buddha duk sebelah aku..dia pakai baju sama mcm kt gambaq atas nuh sambil bawah beg kain...

Dia tegur aku dulu..macam ni lebih kurang dialog aku ngn sami tu

Sami:U nak pegi mana?
Aku: Nak balik kampung
Sami:Saya mau bagi U duit ribu2 U mau?
Aku:(Dengan muka terkejut aku geleng2 kan kepala)

Sape tak terkejut tetiba ada org cakap nak bagi duit ribu2 kt kita..pastu dia sambung lg


Sami:Betul ke ni u tak mao..saya mao bagi no ekor kat u..bukan semua olang saya bagi woo..
(pastu dia duk citer dia bertapa kat tokong mana tah..sambil tunjuk bukti2 titik2 simbol buddha kt tangan.bla bla...buat seketika aku tertipu)
Aku:Ermmm..dalam islam haram judi maen no ekor semua ni...
Sami:Beli no ekor tu haram tapi duit menang tu tak haram lor..u tak payah risau
Aku:Ooo...
(Eh tahu plak sami ni halal haram..masa tu aku iye je kan walaupun aku tahu duit menang tu pun hasil dari sumber yang haram)
Sami:Duit tu u jgn lah beli makanan..beli barang2 lor
Aku:(Lagi sekali aku terkejut sbb sami tu tau tak baik makan bende yg dibeli dari sumber yang haram)

Sami:U mao tak no ni..
Aku:Orang islam tak boleh masuk kedai sport toto beli no ekor
Sami:takpa sy boleh tolong beli kan....ramai lor org melayu beli no
(Eh nk tolong beli plak..aku tambah pelik)
Sami:U bagi upah kt saya Rm2 je..
Aku:(Dalam hati...la nk duit ke..napa tak habaq awai2..citer punya panjang..adeh lah..mati2 ingt nk bagi free)
Aku:Ok lah nah RM2..
(Aku niat sedekah kat dia je bukan nk no tu pun supaya dia blah cepat hehe)
Sami:Mai tangan U..(Dia tengok tapak tangan aku pastu dia baca apa tah.kumat kamit.nasib baik dia tak ludah kt tangan aku..kalau tak dah kena samak dah tangan aku ni hehe)
 
Pastu tu dia mintak pen ngn kertas kecik..masa tu aku memang bawak beg sekolah gak sbb aku nk stdy kt umah...aku ingt lagi sampai skang no yg sami tu tulis..no tu 2803..dia cakap beli besaq satu kecik satu..aku pun tak paham dia cakap ape... korang jgn g tikam plak no ni hehe..dah tak valid tuk skang hehe...entah2 no tu pun dia main balun je hentam hehe

Pas dia dapat duit tu dia ucap tima kasih pastu blah..g mana tah..bese lah org dh dpt duit mesti muka bnyk happy..hehehe..adakah aku beli no tu???jeng jeng jeng..aku tak beli pun..aku nk check result no ekor pun aku reti masa tu tambah2 lagi nk beli..tak brani wooo hehehe.

P.S Agaknya kalau aku tak bagi sampai kesudah dia x blah hehe..kelakar plak bila aku ingt balik..macam2 taktik org mintak duit nie hehe


4 Budak Comel Komen:

eqa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesian kt sami 2 nk duit smpai citer pjg bebenor..hehe

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau kat spot toto semenjak tahun 1995-2005, no 2803 ni naik 6 kali shj:(selepas tahun 2005 smpi skrg tak pernah naik)

4D number is 2803
STRAIGHT

Last Drawn No Last Drawn Date Prize Type
2598/05 13/12/2005 Special
2393/04 26/09/2004 Consolation
2144/03 30/03/2003 Consolation
1543/99 21/07/1999 Consolation
1074/96 07/08/1996 Special
942/95 04/10/1995 Consolation

yatie Awang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

penat jampi tok sami tu...

Naddia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ish..jgn la sesekali berjudi. dapat berjuta pon nk buat ape kalo da haram.
sami tuh nak wet cket wat beli jajan je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...