Ape itu perhimpunan bersih?


Mula2 aku ingt perhimpunan ni tuk bersih kan jalan ke ape ke..hehehe..noob betul aku ngn politik ni..memang x amik port langsung bab2 politik ni hahaha..pastu baru tau yang perhimpunan ni pasal pilihan raya yang akan datang ni..eh nk pilihan raya balik erk...dulu punya pilihan raya pun aku tak mengundi hahahaha..yg ni pun tak mendaftar lg hehehe...

Pada pandangan aku lah..nape nk buat kt jalan raya??jalan jammed lah..menyusahkan aku je bg org2 yg keje shift..korang boleh lah keje isnin jumaat. x boleh buat kt stadium ke hehe..nak bagi memorandum g lah bagi memorandum ape pun..try buat cam pemuda pas yg bagi memorandum kt utusan malaysia..tak perlu pun buat perhimpunan...apa yang aku takut kan keganasan berlaku..polis pun jangan lah guna kan kekerasan..api kalau di simbah ngn minyak makin besar..x payah lah guna gas pemedih mata ke, water canon lah..itu hanya memburukan lagi keadaan..isk2..

Harap2 masa 9 julai tu hujan lebat giler hehehe....kalau korang ingt masa perhimpunan bersih 2007 hujan turun dengan lebat..heheh..

7 Budak Comel Komen:

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku ingat kempen kebersihan la tadi. ha ha ha.

apa la dorang nih perhimpunan ker tak ker, benda sama jaa.
semua pon pakai mulut jek.
menulis kat belog pon dah cukup dah.
nak buat bersesak, kl kalo besar takper gak. grr.

nasib time tuh aku kat tempat org asli. haha

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

itu lah pasal..hehehe eh ko g ajaq org asli buat blog lg erk..jgn lupa suh dorang follow blog aku ye

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahu takpe..aku pun fikir pasal nak bersihkan alam sekitar..dah nama perhimpunan bersih kan?hak hak hak..


ntah la..i don't care about politic..tak aware langsung pun..memang rakyat durhaka aku ni..keh3..

aminnnnnnnn..aku pun doakan time tu hujan selebat-lebatnye..;p

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perhimpunan ni klau xsilap diadakan sbb rakyat xpuas ati dgn cara pimpinan org umno yg memerintah secara tidak adil,merasuah SPRM supaya diorg je menang pilihan raya..selain tu org2 umno jgk byk mkn duit rakyat sampai beratus juta, n mcm2 lg r..sampai negara pun dah nk bangkrup ni wei disebab kan kerakusan diorg meratah duit rakyat ni.klau korg sokong umno mmg patut pun xyah peduli isu2 semasa cam ni..siap nk doa ujan turun lebat2 lg...padahal perhimpunan ni tuk membela nasib rakyat jgk..RAKYAT MALAYSIA!!!....bkn rakyat negara len...anda fhm!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bersih agenda politik taik pembangkang,...bukan suara rakyat sebenar pun , tengok baju bersih pun dah tahu di sponser...

kalau betul suara rakyat... mereka tak pkai baju sponser tuh,
pkaian bebas apa saja

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bersih taik kucing kurap.... KL jd jam nyusahkan orang, .... puiittt!

zaminc said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oit cerita Bersih 2 pon nak komen ka?

sapo laa sponsor baju tu... kah kah...
misti umnuuu kata CIA sponsor.. kah kah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...