Bestnya duk matrix dulu...

Matrikulasi Pulau Pinang

Bagi aku..aku rasa masa duk matrix dulu lagi best dari duk kat universiti..aku pun tak tau nape..nak kata first time duk asrama tak jugak sebab aku dah duk asrama dari sekolah teknik lagi..

Mula2 masuk matrix aku rasa kejutan budaya sikit..mana taknya..yang masuk matrix ni semua pandai2 giler.org giler pun tak pandai cam dorang.. Ada yg dari MRSM ngn sekolah asmara penuh macam Malay College Kuala Kangsar...aku ni plak cuma nyawa2 ikan je pun dapat masuk hehe..kat matrix budaya study tu aku rasa sangat kuat..kalau nak compare ngn sekolah teknik aku rasa memang bagai langit dan bumi...atau ayam dan itik..eh ade ke peribahasa tu

Actually bukan budaya belajar je kuat matrik tapi budaya kapel pun sangat berleluasa hehe...tapi aku bukan lah termasuk dalam golongan mereka yang berkapel sebab aku termasuk dalam golongan 'nerd' atau lebih dikenali sbg budak2 skema oleh pelajar2 perempuan...hehe

Zaman aku cendawan ni di kenali sbg cendawan maksiat..sbb kapel suka lepak kat sini hehe

Buat kali pertama aku terkejut sebab buku di library abis dipinjam..pelajar2 beratur panjang sbb nak pinjam buku..pergh memang dasyat kan..kalau kat sekolah teknik aku dulu ada pelajar tak tau mana library hehe...opcoz itu bukan aku..hehe...Kat matrik budak2 stdy sampai tak tido..kat tangan sentiasa ada buku..lagi satu kelompok plak stdy bersama pasangan masing2 di cafe..tak tahu lah betul2 stdy atau sembang bende lain..

Yang best kat matrik ni waktu petang lah..waktu santai..pelajar2 sanggup jalan sampai kat luar semata2 nak g pasar malam..macam takde makanan je kt cafe tu..opcoz lah yang berkapel akan menjadikan pasar malam sebagai alasan tuk kuar...
Zaman aku tasik KMPP ni juga di kenali sbg tasik maksiat hehe

Kapel2 memang suka jenjalan kat tasik ni sbb tu org panggil tasik maksiat hehe..aku g gak tasik ni tapi ngn kengkawan laki lah..tasik ni memang cantik walaupun warna air dia hijau pekat lain macam je..aku rasa kalau cicak tokek jatuh dalam kolam ni confrom mati.kalau tak mati confrom coma seminggu..hehe..

Kalau waktu outing plak budak2 g jenjalan sampai ke pulau nuh..g gurney drive lah, komtar lah, megamall lah.padang kota lah.kalau aku outing aku balik rumah je..masa tu umah kat teluk kumbaq lg..so dekat je..pas makan2 kat umah tak pun basuh baju amik baju lain..ptg aku balik kolej balik...skema kan aku hehe...

P.S Antara kenangan yang aku takkan lupa...huhu

12 Budak Comel Komen:

sangat setia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. kmkn lg best :D

Mss Ieza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xksampaian msk matrix XD

Nur Syahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh kmpp kpla batas.. xberpeluang masuk matrix..huhu

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh...ex student matrix rupanya...

Muslimah Optimis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ngeeeeeeeee..skema ek.. hohoho... nak cakap budak baik lah ni ek.. hihii.. kita segeng r.. bukan nak kata baik sangat.. cuma dah memang betul kan.. hohhoho.. setiap tempat yang kita pegi pasti akan meninggalkan kenangan.. semua itu adalah pengalaman

Sis Nana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kat matrik mmg best...smpai nk dapat migrain...haha..tapi saye juz smpat dok matrix melake 2 bulan...coz amek kptusn tok keluar p smbung blaja kat upsi...huhu...mmg kne jadi bdk nerd la kat sane kan...kalo x kantoi...hihi..

MAISHARAH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

seyez.matrik lg bez dri u...!!rasailah sendiri..kan2..?

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalo aku pulak, aku suka U.
matrik bosannn...
buat benda suma kena kontrol.
i mean attire tak bebas.
nak outing tak bebas.
masuk U..........
nak balik ker tak ker, nak pi kls ker tak ker, sukati!
asalkan pandai2 laa.
tak sampai kena dismiss.


cuma matrik kelaka la jugak.
remaja pahse br nak dewasa, ada la gak macam pelik2. keh keh keh.

Hanis J said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

matrik penang? ehh sama lahh..
ingt tak kedai ketat, kepos suma? haha :D

fiza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..xley blah cendawan maksiat ngn tasik maksiat tu..haha

Siti Safiyyah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku lagi sadis. dua2 tak penah rasa lagi. sob3

zamira said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeahhhh!!hidup di matrik mmg besttt!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...