Cerita Aku Dan Peminta Sedekah


Tadi aku g beli nasik kat jalan masjid india..kat sini tak yah citer lah memang banyak peminta sedekah..yang mana aku tau memang peminta sedekah sejati aku bagi lah singgit kat dia..selalunya peminta sedekah yang aku slalu bagi tu memang kecian betul..dia akan tunjuk jari simbol satu..itu maksudnya dia nak singgit lah hehe..

Tapi dah dua tiga bulan aku tak nampak dia..maybe dah arwah dh kot...tak pun dia berhijrah ke tempat lain..aku pun tak tau..tadi aku g masjid india tu naik keter..aku parking lah kete kt tempat aku selalu parking..parking tu free je..tp time aku nak masuk ade sorang pengemis india bagi direction suh masuk parking sambil tahan kete lain..konon tolong aku parking lah...

Aku memang kenal peminta sedekah tu..aku memang selalu kena pow singgit ngn dia bila parking situ..hehe..tapi aku tak kisah sgt..ikhlas bagi..takut gak kalau tak bagi nanti dia pecah kan cermin kete aku plak..naya je..atleast dia tolong tengok2 kan kete aku hehe..cuma tadi aku bagi lebih sikit..bagi kt dia singgit pastu duit syiling 60 sen.so jadi RM1.60 lah....fuh bnyk giler tima kasih dia ckp hehehe..cian plak tengok...hehehe..bagi dorang itu sgt besar nilai duit tu

MACAM2 GAYA NAK MINTAK DUIT..ADESSS
 
.HAHAHAHAHA...TENGOK GAYA KUCING TUU..KEKEKEKE

7 Budak Comel Komen:

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

situ mmg byk.
tp aku selalu kena tipu.
aku jln smp kat sogo aku sedekah, bila aku patah balik smp kat mydin, elok yang mintak sedekah tuh berjoget wali band.
wt........... haishh!

sejk tuh mmg aku pilih bulu la nak bg.
tapi aku pon bukan byk duit.
kalo ada2 lebih je laa.
hukkk~

Shah Rizar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku selalu kena kat stesen bas.. budak2 datang minta duit smbil jual surah yasin..

Tandas Awam Yg Cool

Liyana Zahim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Lau cacat tol2 blh bg lau smpurna jgn araplah aku nk bg..

Frause said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kita kira sedekah kat diaorang ja...dapat pahala....tolong orang susah....ingat 1/10 dari rezeki kita tu rezeki orang lain....

Mss Ieza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aiyakk ==' kucing tu lbey2 plak..

shafinaz (: said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

comel gmbar last , heheh

+qAsiH naDiRa+ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha~kucing tu cumel!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...