Aku dan 4 Sekolah Menengah...

Sekolah menengah aku yang first kat perak..sekolah menengah raja lope nor rashid kat tanjung piandang.. sekolah kampung je.sekolah ptg..aku pegi pun naik basikal je..tak jauh sgt dlm 4 km je mcm tu...kalau hujan je mak aku hantar naik kancil hehe..sampai bulan jun family aku pindah ke penanti bukit mertajam.p.pinang.so untuk pertama kali aku menjadi 'budak baru' bila masuk ke sekolah menengah penanti..jadi budak baru memang tak best langsung..kengkawan takde..baru nak kenal..so yang baiknya leh fokus kt stdy..sampai akhir tahun result dpt ok gak lah..dpt no 2 dlm kelas hehe..


Masuk form 2 je family aku pindah lagi..kali ni kami pindah ke pulau plak..teluk kumbar p.pinang. Untuk kali kedua aku jadi budak baru..kawan semua tak kenal....huhu..kenangan yang aku ingt masa form 2..ada sorang budak pompuan minat kat aku..camne aku tau dia minat kt aku..sbb dia kirim salam lah hehe..beselah budak2 sekolah zaman aku dulu..main kirim2 salam hehe..aku?aku x layan pun..bukan jual mahal tapi aku ni dak skema x layan cinta cintun ni hehe..lagi satu sbb masa tu family aku susah..jadi fokus aku hanya stdy je.dia budak kelas lain masa tu..dia pernah nampak aku sbb aku join silat gayung..dia pun join gak..skang dia dh kawin pun..anak dah tiga ke empat tah.kawin ngn kawan aku gak..dak silat..


Masuk form 3 aku masuk kelas paling pandai sbb aku dpt no 1 masa form 2 kihkihkih..mcm biase budak2 yg dpt no satu dalam setiap kelas akan di lantik tanpa bertanding untuk menjadi mawas.eh pengawas lah hehe..so form 3 baju masih sama kaler putih tapi seluar dan kasut je lain..kasut hitam seluar putih...smart kan hehe...masuk from 3 gak aku dpt biasiswa negeri..syukur2..PMR dpt ok gak lah pastu mintak sekolah teknik sbb family suh duk asrama..nak suh aku berdikari..


So form 4 aku bersekolah plak di Sekolah menengah teknik tunku abdul rahman putra...mcm biase dipaksa menjadi pengawas sekolah dan asrama lg..aiseyman..aku bab leadership ni memang hancur tapi tah kenape boleh terjebak plak..kenangan manis lain mcm biase gak..ada sorang budak pompuan kirim salam kt aku..mesti lah pompuan takkan laki nk kirim salam kt laki kan hehe..dia budak perdagangan..aku budak karan..mcm bese gak..aku tak layan..jual mahal beb..hehe tak lah..aku malas mende2 tu semua..tapi sekolah ni bnyk meninggalkan kenangan pahit dan manis kat aku..kalau nk citer memang sgt panjang...

Sampai sini saje..ini pun dah panjang giler entry aku ni..

P.S Entry ni memang personal hehe..blog aku memang diari aku gak hehe..

7 Budak Comel Komen:

puteri ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

banyak sekolah ni . hehe

Sis Nana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..p skola baru je ade budak pompuan kirim salam..syok tue..hahah...leh kire hot la kt sekolah tue yer...ngah3~~~

izzati wanie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ishk ye ke kj x lyn ni?? :ragu
:hihi
but pengalaman tu penting kan..pngalam tu mnjadikan kj yg sekarang ni :)

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mesti kacak nih. kan?
asyik2 kena kem salam sajaaa. peh KJ!!!

keh keh keh

ima said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

asyik jual mahal je. kemslam kat ko la. hahahha. ;)
smpai 4x pindah skola. masyuk la ramai kawan.

Frause said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aik hang sekolah penanti ker...?

melyssa_nadiea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uiksssssss...org penang kah??area mane???aku penang gak maa..koh koh koh (mukan anak mami arrr)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...