Koleksi Jenis-jenis dan Fesyen Tudung

Sumber Artikel: http://www.soutulmujahid.com/

Fesyen tudung. Siapa yang tak ambik tahu pasal fesyen tudung kontemporari? Kalau tak ambik tahu pasal fesyen tudung, jom baca kat sini. Yang memang ambik tahu pasal fesyen tudung, digalakkan baca. Mungkin anda terlepas pandang fesyen tudung yang beredar mengikut aliran zaman.

1. Tudung Nasi Lemak
Pernah tengok nasi lemak ikan bilis? Kat daun pisang tu, ada sedikit terbuka dan menyebabkan ikan bilis tu terkeluar kerana daun pisang tak menutup rapat bungkusan nasi lemak tu. Sebab tu fesyen tudung ni dinamakan 'Tudung Nasi Lemak'.

2. Tudung Bukit
Memakai tudung, tapi kedua-dua bukit ditayang dengan sengaja untuk tatapan percuma. Tak kisahlah apa saiz bukit tu. Tetap nak tayang percuma jugak. Bila diperhatikan, bangga sampai hidung kembang semangkuk. Alahai, mudahnya bagi tayangan percuma. Kalau dah bagi tayangan percuma, nak bagi apa kat suami nanti? Suami anda setaraf dengan orang asing kah sampai apa yang suami anda sahaja yang berhak lihat, anda sudah tayang percuma kepada orang lain.


3. Tudung Sarung Nangka
Pakai tudung ketat sampai menampakkan segala yang ada di kepala, sehingga menampakkan bentuk telinga sekalipun. Kalau kat telinga tu ada 7 subang, semuanya nampak bentuk. Inilah fesyen tudung sesat yang semakin menjadi aliran muslimah masa kini. Ikut artis katakan...



4. Tudung Alien
Dinamakan tudung alien, sebab kepala si pemakai tudung ini meman sebijik dengan kapala alien. Tudung ini juga dikenali sebagai tudung bonggol unta.



Maksud hadis: "Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni Neraka yang belum lagi aku melihat mereka. Pertama, golongan (penguasa) yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor Iembu yang digunakan untuk memukul orang. Kedua, perempuan yang berpakaian tetapi bertelanjang, berlenggang lenggok waktu berjalan, menghayun-hayunkan bahu. Kepala mereka (sanggul di atas kepala mereka) bagaikan bonggol (goh) unta yang senget. Kedua-dua golongan ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan dapat mencium bau wanginya. Sesungguhnya bau wangi syurga itu sudah tercium dari perjalanan yang sangat jauh daripadanya" [HR Muslim]

5. Tudung Papa Kedana
Kebanyakan yang pakai tudung ni adalah golongan minah rempit sekolah. Pakai tudung sebagai syarat masuk sekolah sahaja, bukan ikut hukum syarak. Masakan tidak, tudung singkat sampai nampak tengkok. Love bite kat leher pon boleh nampak. Mungkin terlalu papa kedana sampai tudung yang labuh sikit pun tak mampu nak beli. Bukan papa kedana bab ekonomi, tapi lu fikirlah sendiri...


6. Tudung Siput
Ni, tak tau nak terangkan macam mana... Tak terkata. Fesyen? Entah... Mungkin pembaca lebih arif


7. Tudung Retis
Ini satu masalah besar lagi. Tudung yang artis ni pakai, mesti jadi ikutan para remaja, seolah-olah artis ni adalah seorang nabi untuk dijadikan ikutan. Alahai artis, berhentilah kalian daripada terus memesongkan ummat daripada ajaran Islam yang sebenar.


8. Tudung Muslimah
Inilah tudung yang benar-benar menyejukkan mata memandang. Mengikut hukum syarak, tidak menonjol, sopan, dan tertib. Tidak jarang, tidak ketat, dan menutup dada :)

Katakanlah kepada wanita yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka memukulkan kakinyua agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. [ TMQ an-Nur(24):31]


*****

Entry sentap lagi. Maaf. Bukan nak menghentam kaum wanita. Cuma nak sentap je. Baguslah kalau anda terasa. Tapi terasa je tak cukup. Semoga kalian menjadi muslimah sejati yang menjadi pendokong deen Allah. Amin... :)

493 Budak Comel Komen:

«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 493   Newer›   Newest»
Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

i sokong Anonymous December 14, 2011 2:25 PM! mostly org2 kita dah hilang fokus. cth cmnila.. tak pakai tudung, dedah sana cni, relax je. ni yg dah pkai tudung cuma difesyenkan skit pun jadi bahan. hmm dunia-dunia.. bersederhana itu lebih baik. wallahualam..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam, ehem... nak tanya sket, adeke orang yang tengah terbahak-bahak terkekeh-kekeh sampai terkehel ingat tentang mati ? Contoh :- "kah kah kah...ahahahaha aku nak mati...hahhaha" ...tu penghuni sepital bahagia pun lom tentu lagi terkekeh ingat mati... renung2kan & selamat beramal ! ahaksss....

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku sokong bro nie... terbaik die bercerita psl tudung.... tp sbnarnye kt ptt berfikir secara positif... die wt mcm ne bkn tuk menghina.... tp mengajak kt berfikir... tp kalu xleh trima gak.... terpulang la... tp itu la hakikat nya d dunia akhir zaman ini.... sama2 la kita pk... maaf kalu sy menegur....

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

.....tak kisahla mcmne pon caranya, janji kita dah menyampaikan....saya amat suke dengan post ni,bercanda tapi dlm masa yg sama berilmu, buat sy terfikir benda yg selama ni sy tak fikir pon, tgk bertudung semua cantik, tapi salah....
so, ayuh teman2x, pada detik waktu yang masih ada ni, sebelum ajal menjemput kita,kita cube berubah...

dalila.norain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha, klakar giler beb.!! aku pelik nape ada org nak marah2 baca entry ni.. sbb terasa ke?? aku ada gak terasa, tp aku rasa dgn cara ni la aku makin berubah ke arah yg lebih baik.. btw, aku pernah tgok org nasihat elok2, siap kuar hadis sahih dan nas2 lagi, kena kutuk gak. org siap ckp nonsense lagi. klau ada artikel yg nasihat perli2 mcm ni pun kena kutuk gak.. agaknya lps ni klau ada yg buat artikel dgn cara maki2, lg berlambak kata2 kejian dan makian korg bg kan?? *tepuk dada tanya selera, siapa mkn cili terasa la pedasnye*

Khairi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. itu rupa tudung mcm dah tercekek woit. lawak lawak.

mayangsayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sakit perut... mmg kelako... nak follow blog ni la... folow blog saya gak ekkk

lin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adoiii masuk angin jp perut gelak sensorang kt opis ni..sgt sarkastik tp realistik org zaman skrg :-)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

There is no intelligence in this entry. It's kinda sad to see the number of people finding this entry funny.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

I very d LIKE...HAHAHA

Ida Firdausi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahhha.. lawak yang berdakwah. nice!

noris said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku gelak sampai kuar2 air mata..at last tudung wat masuk kubur..hahahahahahahahahahahaha...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaekkkkkk~

Farhan Yusof said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aduyay..mcm-mcm ada fesyen..hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagus, bagus, gelak giler di buat nya,sekadar hiburan.....hilangkan tension...tapi ada pengajaran juga......

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku gelak sampai terbatuk2,kuar2 air mata...anak2 datang tanya,bakpo umi gelak???hahahahahaha

mayangsayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cik kumbang mohon share ekk kat blog saya .. kelako le ...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ntah...xda satu perkataan pun yg lawak, sekadar hiburan je kot...sebelum menegur betulkan diri sendiri..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Meremang bulu roma aku tgk gambo yg last tu.. Mmg efektif..

the.prel♥ved.lover said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bengek haha

the.prel♥ved.lover said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bengek haha

mayangsayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

minta izin kopi pes kat blog saya ekk .. kelako nanti boring2 nak baca...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Inilah akibatnya kalau tak cukup ilmu di dada tapi masih nak berdakwah. Kalau ada seribu orang suka pun tak guna kalau ada seorang yang rasa diaibkan dan dia mengadu pada yang Esa. Fikirkanlah.

Semut Senyum said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tetap nak komen jugak ni....
mana yang baik dijadikan tauladan...
yang buruk jadikan sempadan
buat saya ketawa betol la...
happy blogging... hari ni saya bace blog ni, mungkin saya yang ke 1007 pada jam 4.53pm...
tahniah!

City hunter ! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAAHA. LOL . ingatkan model tuh perempuan. rupa rupanyer.. tettt. btw, walaupun lawak tapi penuh dengan pengajaran.

addin dyna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adoi!!!!!! hahaha. ;D

-budakmusyuk- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

duk ketawa sorang2 dh ni, gaya org giler.. serius kelakar...

emy zulaiha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha funny...tapi penoh pengajaran! :)

siti said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dlm lawak da ilmu n teladan ..sempoi la akak!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg betul pon apa yang penulis ni katakan.perempuan sekarang ramai yang bertudung tp x menepati syarat2 menutup aurat.untuk yg dah bertudung jadikanlah ini peringatan untuk membaiki diri..kalau terasa tu bagus maknanya hati tu lembut lagi n sedar kekhilafan diri sendiri..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahaah... ade positif dan ade negatif..... jom ambik yang positif.... berubahlah wanita demi kebaikkan.... takkan nak jadi kayu api neraka kot... yang terasa tu diam2 sudah..... semuanye ade dalam hadis soheh... pasni balik telaah hadis2 tu.... terbaik....
dari aku asri ismail aka baboon laut(versi pendekar laut)

mezurashi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bro, entry santai ptg yg menarik wp ade yg takleh terime. kite amek peringatan aje sudah. betul jg, bertudung kalau bukan kerana nak menutup aurat atas dasar suruhan Tuhan, mmg takde makne. yg pntg aurat ditutup dan niatnya kerana Allah.

tp bro, mcm ade penah denga even lelaki penjual telekung tak boleh pakai telekung wp hanya nak tunjukkan sample saiz muka pd pelanggan. same goes dgn tudung kot? atas sb menyerupai wanita. sila check semula... kongsi ilmu ye, dah tau tp tak tego tak boleh juge..buat sb jahil takpe, tp kalau dh tau buat juge bahaye..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adessssssssss senak pewot tapi mmg cun tudung yg akhir tu lawa sesgt kelas ko maria hahahaha

Nana Farzana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

serius kelaka ! haha. like !!

altintop said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasib baikmodeldia xde misai hahhaha..

Muhammad.Rhazali said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHAHAHAHAHAH,,,,MACAM HAREM........LAWAK DOWH

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xkisah la tudung cmne pun..aslkn diorg bertudung..kite ptot sdrkn org yg xbertudung dahulu..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

paku dulang paku serpih...mengate org ko yg lebih!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak der kerja lain ke? dok mengejek orang aje......jantan tak der modal......

mphouse said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku rase entry ni ok jer, tegur menegur sambil bergurau, saper2 yg terasa tu, sendiri mau ingat lar... lau xnk terasa, pergi website "mari membaca ABC" lar kt situ ayat dia xder pedas2 camni..

kyo_9 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jap.. yang model bawah skali tu laki ke pompuan??

Ismi Ainaa Azizan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alalalalal yg last sekali tu comelnyerrr model dia ...
hehehehe

Kiroro Shinako said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahah!!! Klako gile dohhh !!!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Lawak..lawak... gelak sampai aku nak terberak... kekekekekekekeke....

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha...bongok!
sakit perot aku gelak..
hahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kenapa gambar yg lain tu boleh je blur kan muka...tp yg tudung siput tu WAJIB ke tunjuk muka Dato siti

Maizatul Akma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

entry ko ni mmg penuh info. masalahnya tutorial tu boleh tahan lawak aku gelak sampai pancreas aku bergoncang. syabasss!

zharif said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Series lawak hahahaha

Didie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahahhahahaha,..lawok weii..bleh msuk maharaja lawak mega...

misZ iEyka said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

OHOI~~~mula bkn main kusyuk ag aku baca.....bila dtg kt bawah2,....pecah perut aku gelak.....mna ang rembat model tu weh.......hahahahahha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adoiii.. ad pengaran ada jugak kelakarnya.. thumbs up. menegur wa;laupun dngn cara yg agak kelakar

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kat2 perempuan2 yg sentap bace entri nih...terimalah kenyataannye....bukan tak de teguran yg baik, sopn, berlandas sebelum2 nihh...dah banyak dah...tapi masalahnye tak kesah jugak..so,aku rase tak salah kot encik blogger nih wat pembaharuan menegur muslimat skang...tapi papepun, entry yg bagus, cume kalo bley elakkan mengaibkan org lain kot....

dr cik do miller (name fesbuk)

syerilhusna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahahahhaha sumpah lawak !

Nytafatyn. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha memang takleh blah yg second last n last tu. adoiii. whatever it is, let us just improve ourselves to be a better Muslim. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Jangan mudah melatah...Surah An Nur...kaji betul2,"tundukkan pandanganmu" itu yg utama, pompuan /laki tak boleh bpandangan, kena elak bertentang mata. Bab tudung ni...wajah pompuan lebih memikat drp rambutnya...ayat ini minta pompuan tutup dada/belahan leher...itu yg dtekankan....Allahualam

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Not funny at all. So sick. Jgn dipersendakan hukum Allah. Kalau tak nak ikut pun jgn canang kat orang supaya org lain tak tanggung sama dosa bersubahat. Kalau nak tegur orang, boleh, biar lah berhemah, dah pastikan kita sendiri ikut apa yg diajar kan. Ni, last2 kita yg buat apa sebenarnya tak dibenarkan dalam islam, sia2 aja dosa2 org yg kita umpat tu bertukar dgn pahala kita yang tak seberapa ni... Fikir2 kan lah...

fahmimusmar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaekkkkk.... =)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seriously funny!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang terbaek laaaaaaaaaaaa.................hahaha!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

LOL........ aku paling suka tudung senduk, leh g kenduri arwah!!!!!!!! sesuwei........ hahahahha

KaKi SaPu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

good job bro...
ade 1 lg...
perghhh...
cantek siut ko pki tudung...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wooooo...... berguling2 hubby aku gelak.... huh

khel kamarul said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lawak!

shezy shazana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best sgt....mintak share ye =)

shezy shazana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best sgt...minta share ye =)

Yuyu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

entry ni memang best tapi semua dari entry orang lain....huhuhuh

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

woi, ni ciplak dari blog kak senduk. KAKI CIPLAK LA WOI...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahaha... Nak nasihat kan org lain diri sendiri tayang aurat. Apa citer tu? Walau nak tunjuk demo sekalipun tapi tak payah lah nak buat mcm tu. Apa pun tak boleh!!! CERMIN DIRI TU SIKIT LA!!!
Jejaka UiTM...

NurAmal said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kelakar.. penuh dgn motivasi.. juga penuh dgn kata2 perli.. thumbs up.

tapi pape pun, betul jugak kat anonymous tu... erm, jgn kondem sgt org yg dh bertudung tu,, sekurang-kurangnye dia bertudung walaupun bukan cara yg afdal.. ape kata kita tumpu pada yg belum bertudung dulu... :)

wAllahuam

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yang last skali tu tudung pocong namanya..takut plak aku tgk lama2..hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kalau anda jujur, tutup terus wajah perempuan yg pakai tudung yg mcm2 jenis tu....x baik menggelar dengan perkataan yg x baik.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yg tulis entry ni pun xpkai tdg ape cer...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Terbaik..terbaik..hahaha...

Shah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mahu di lumpang juga muka sijah tu.. haha.. lawak la! haha..

♥ Cik Emma ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betol semua senario2 di atas :)

http://cik-emma.blogspot.com

nemobarracuda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahhahahahaa.. tak tahan gelakkkk..... sambung gelak lagi... adeh..terbaek ar bro.. hahahhahaa.....

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sangat banyak pengajaran sebenarnya......=)

michael rose said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

garapan penceritaan anda sangat bagus dan menarik, saya gelak macam nak pengsan..... kalau pakai tudung ala2 cik siti dari pahang tu saya panggil tudung 'helmet', maksudnya segan nak pakai tudung, tapi bukak tak mau...

khaeir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

TAHNIAH!GOOD IDEA!WAJIB MENUTUP AURAT!AMBIL YG POSITIF!TQ

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

like it.... ketawa sampai trkencinggg kencinggg..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..mula2 aq ingtkan makcik mne la yg nk jd model tudung...ble aq trun next jer bru ku thu..admin rupernyer..hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aduyaaiiii...memang lawak tgk..jgn sampai kena saman dgn ct nurhaliza udah...anyway mmg bagus cara u tu...x nak komen bnyk2...nak gtau ayu sungguh si pemakai tudung tu..bleh bekenalan...hehe..:D

Ḏαᾔṧα said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

KJ, kau masih gile lagi upenye haha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha mmg haruuu..

Suzie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gelak tergolek aku bace... tp penuh maksud tersurat n tersirat... well done... ;)

1234567 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

last skli ta ley bla siak...hakhak

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

siooooot pch pw0t gler,

leenz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HEHE KELAKAU LA..weh kalau sape2 nk
Susunan nombor cantik! 01 333456x8 (2020) & 01 333456x8 (2019)
Set Couple hanya RM180! Kalau beli loose 1pcs RM110!!
CALL: 15sen SMS: Celcom, 1sen. Lain2, 6sen..Lebih pilihan nombor cantik dari RM33?
https://www.facebook.com/notes/uox-celcom/susunan-nombor-cantik-dari-rm33-ke-atas/124766900972086

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Rasulullah s.a.w. pernah mengumumkan, bahawa perempuan dilarang memakai pakaian Lelaki dan Lelaki dilarang memakai pakaian perempuan . Disamping itu beliau melaknat Lelaki yang menyerupai perempuan dan perempuan yang menyerupai Lelaki . Termasuk diantaranya, ialah tentang perkataannya, geraknya, cara berjalannya, pakaiannya, dan sebagainya.

Rasulullah s.a.w. pernah menghitung orang-orang yang dilaknat di dunia ini dan disambutnya juga oleh Malaikat, diantaranya ialah Lelaki yang memang oleh Allah dijadikan betul-betul Lelaki, tetapi dia menjadikan dirinya sebagai perempuan dan menyerupai perempuan.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wakakakakaaa.. kelakar.... dalam lawak ada pesanan yg baik...sebenarnya.. pempuan mmg dia suka tunjuk kecantikan... dulu kita pun ada gak termasuk dlm golongan jenis bertudung yg tak senonoh spt di atas.. tapi skang ni.. dah beransur2 pakai tudung yg sepatutnya.. .bla pk balik tgk muka zaman dulu... rasa tak tergelak pun ada.. cemana la mata dulu nampak cantiik padahal hodoh ya rabbii...nak berdakwah mmg dlm pelbagai cara... tahniah...andai kata gambar pempuan yg paling aatas tu dah berlitup cara baik... jgn lupa buang ya.. nanti tak pasal2 anda tanggung dosa... :)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kelakar memang kelakar.....
tapi kenapa kita tidak memberi entry menyentap perempuan2 yang tidak memakai tudung...yang mendedah kan aurat ??
lebeh elok memakai tudung..menutup rambut daripda perempuan2 yang tidak memakai tudng kan... sekurang2nya mereka2 ini telah menjalankan salah satu ibadah yang mana WAJIB kita amalkan sebagai seorang ISLAM.
adalah lebeh HIPOKRIT sekiranya tidak memakani tudung tetapi mengaku ISLAM...

Bukan tauke tudung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alah yang marah ni sume tauke tudung online!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

~ terbaik!!! konsep dakwah santai... bravo! ~

omar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahahahh.....lawak giler...gaya tudung yg last tu dinamakan tudung bunjut ok tak...........hahhah

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yg org last tu laki ke pompuan???
kalo pompuan, sama jela ko dgn org2 kat ats td
lololololol

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ok

uztaz cool said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ya Allah, apa saudari buat ni. perangai saudari tak kurang samanya macam artist2 atau orang saudari hina. belajar bertaubat. sila jangan aibkan diri sendiri

syida khamis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha~sangat kelakar pict2..tp de mksud t'sembunyi yang sngat sinis dan berguna..hehe

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lawakkkkk gilaaaaa.tolong la pahammm. tapi mesej diterima!tengs!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum, setahu yang saya belajar dan dengar dari ibu. Ibu sy belajar dengan seorang ustaz dan dia berkata, telinga wanita itu bukanlah aurat. Jadi tidak salah jika pakai tudung nampak telinga atau bentuk telinga kerana ia bukan aurat. Artikal ini bagus dan sepatutnya menjadi teladan mana yang betul mana yang tidak. Tetapi ingat, tidak dilarang berfesyen asalkan menutup aurat dengan betul. Tidak semestinya hanya mengenakan yang labuh sahaja sudah dikira cukup bagus. Tidak ad yg melarang cara pemakaian tudung, di dalam Al-Quran tidak menyatakan panjang mana tudung itu atau cara memakainya. Hanyalah dengan menyatakan menutup aurat dari hujung rambut hingga hujung kaki kecuali wajah dan pergelangan tangan. Amin

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak memamg klakar la.... kalah ogy mad daud..hahahahah

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha............

fahrinia91 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perh...!!!hebat la.kreatif n inovatif g2...smpai pning wei kple ni d'glky hah..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada masanyer teguran sinis seperti ini,sesuai kepada wanita berhati batu, bila tegur elok2 dia orang buat2 tak paham.. kalau nak bertudung, biarlah dengan cara yg betul, tutup semua rambut dan labuhkan tudung sehingga kebawah pusat. bertudunglah kerana Allah, bukannya sekadar berfesyen.... itulah seadanye. harap2 lepas ni ada pulak teguran sinis kepada yg menyokong golongan homoseksual..(depa nih payah benar nak paham bila kita tegur)

nabila azmi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha...bijak2

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@lemoc b0NgoK
dah tu pmpuan gimnastik,renang,pkai mcm bikini x kata apa plak?..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahaa.... kelakor giler! tp aku suke coz bia org2 yg pakai tudung ala2 yg tersenarai tu baca. sengal...!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

you know what, i have the very same thought about that tudung alien. i cant understand why they want that alien look. it's totally an alien head. (still, just from my view).

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak pelu kata apa2...hehe (senyum jer )

noorzaimi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lawak2

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

LUL

~sHiDa dAn sAfUaN FaMiLy~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amik ko.. nice post.. : )

su e said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg nk pecah perut dibuatnya..tp ingatlah dlm entri ni bkn sekadar nk gelak sje2 je.. trima ksih atas p'ingatan...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaik !credits to abg blogger ni..hargailah mesej yg cube disampaikan..harap ambik yg positif ye..abg blogger ni sayang kt perempuan2 melayu muslim kita..jgn la marah2 plak..org bagi teguran tu dah kira baik dr tak dipedulikan langsung..masing2 punye penyampaian, org kata method dakwah kan pelbagai..ada yg kasar, ada jenis halus..yg terasa alhamdulillah, tanda hati masih tidak MATI..

su e said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.......sakit perut t'gelak...astaghfirullahal'azim... bkn sekadar nk gelak2.. terima kasih atas p'ingatan..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bapok rupenye

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

a very good lesson (tak kecik hati) ia satu teguran bermakna buat kami. positively ... it's a great job tiada bermaksud penyamaran kerana kalau pompuan yang buat fesyen2 contoh tersebut tak boleh diketengahkan aurat plak. bravo bro. saya percaya anda tidak memburukkan mana2 pihak hanya memberi contoh. TQVM

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apa yg korang nak marah2..sape2 yg terasa ..(mcm aku ni)....cepat2lah berubah..ada betul ada salah cara brother ni tapi kita pikir yg positif lah...selama ni ulama2 byk bagi ajaran yg betul pun ramai yg dok pelekeh....tak nak pulak org ramai pertikai....beristighfar byk2....

Zara Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Oke..ini menarik..haha..terselit pengajaran=)

su said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

x dayaaaaa nk gelakkkkk....hahahahahahahaaaaa......................

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thnks sbb ada pengajarannya tp ... sdkt terkilan mungkin sbb yang nk ditegur sah-sah dah memakai tudung,dh ditutupi helaian rambutnya.kelakar pula bila ada yang tak memakai tudung share post ni di facebook dan gelakkan mereka yang pakai tudung sambil minta ambil peringatan.. so hilarious ..

Yana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHAHAHA lawak

Nua Al-Jazari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gelak sampai keluar mata...mmg kelakau...bnyk pngjrn..pandg dr sudut ilmu...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kelakar lah yg tulis ni...bahan lawak hujung tahun

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha...lawak btul.... smpai ternangis lak...

princess ayu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahhahahha guling2 ketawa tengok fesyen baru yang dibuat tuh ada riben2 kerongsang lagi atas kepala hahahah!!

http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

nescafeais.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pengajaran untuk sesiapa yang terasa....hehehe

Afiqah Azalan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sumpah suka giler baca :)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg ada pengajarannya...tp ada jg yg x eloknya...kaka senduk tu x tutup aurat cam dlm hadis2 yg diberikan...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

GIler babas punye kelakar....aduih kejang mulut n perut ketawa....boley masuk maharaja lawak, well done!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Itulah mslhnya dgn org melayu..nak berdakwah tp pd ms yg sama buat dosa dgn mengumpat org lain..memberi impression kat org laun yg islam itu sinis bkn lmbut spt yg dikatakan..lawak?tp akan mnjadi pengajaran ke? Pasti akan menimbul lbh kebencian

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dosa pahala bkan mnusia tentukan...x smestinye btudung litup baik segalanye....sendiri paham..
tgok bini ko plak nt camne..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Adik ngan kakak aku pakai tudung mengikut yg dikehendaki islam, jadi bile bace takde la terasa dan mampu tertawa, yg terasa mungkin dalam list kot, lg satu bile selalu sangat keluar statement yg pakai tudung tu tak semestinya baik, tapi ketahuila, kalau dia perempuan yang baik dia pasti tutup aurat dengan sempurna, da dipilih oleh Allah kan.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kahkahkahakah......sakit perut ketawa.....nak pecah perut ni,,,,
walau begitu ada pengajaran di sebalik ketawa
moga-moga mendapat hidayah pada yang alpa.....

Cik Jijah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHAHA.. nice~

Anna Semut Merah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymoussaya setuju sangat dengan komen ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha... tjatuh dri kerusi aku glak... hahaha... ampeh btoi... malu aku kat marka sbelah... hahahaha... de bess laaaa...

Anna Semut Merah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama-samalah kita ingat kan diri.

shekyn chipsmore said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gelak x henty..
addoii...
penah tgk satu vdeo yg mngatakan pasai tdung yuna uh..
mula2 kita semua igat salah la pakai uh..
tapi dlm vdeo uh ustaz tue ckp xsalah nak pakai tdung belit smpai trckik pown jji ada niat nak bertudung secara slow2 n insyAllah yg pendek akan di labuhkan....:)

vdeo tuh http://www.facebook.com/photo.php?v=294737467222544 g tgk ramai2...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terbaikkkkkk....

schaze zainn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

giler lawak la brader ni
nape tak masuk je Raja Lawak?
kompem menang =D

safwanrazali said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

giler la.... hahaha, terguling2 aku bace

Saiful ShafRie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahahaha...nk pecah perot ak bace.....lawak giler gaye2 2..lg yg tududng gaye senduk...hahahahhahahahahahah

cik ros said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hakhak.adoi..boleh pulak macam ni..;p

Miss Cat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahaha~ seriously~ its dem funny~!!! xD

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tudung jadi bahan lawak akhir zaman. Ketawa ketawa juga, ambil lah pengajaran dari artikel ini.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hadoi... lawak betul!!!!!!!!!!!

eirmah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh berdakwah dalam jenaka..good job..

eirmah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.
Fastabiqul Khoirat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

YG BUAT TUTORIAL TU LELAKI. YG WANITA..AMBIK IKTIBAR DR CERITA NI!

BKN DIA NK MENYERUPAI WANITA. HAKIKATNYA DLM ISLAM WANITA TAK DISURUH BERTUDUNG, TETAPI MENUTUP AURAT..!! FAHAM? JADI TAK TIMBUL DIA MENYERUPAI ATAU TIDAK..

JIKA DIA MAMPU MENYEDARKAN ORG,JADI KENAPA KITA NK TERASA HATI,RASA KECIK HATI? TAU TAK YG SEBENARNYA KITA DH BY JAUH MNYIMPANG SUKA2 BUAT NAK BERGAYA-GAYA KONONNYA DLM MENUTUP AURAT? SUDAHNYA...LEBIH BAIK PAKAI KAIN KAFAN.....

TUDUNG YG PALING SEMPURNA ADALAH TELEKUNG! JADINYA TAKDELAH KITA NI ADA ALASAN MCM NI LG "TAK BLH SOLATLAH,TELEKUNG TAK BAWAK.." MAKNANYA KITA TAK TUTUP AURAT DGN SEMPURNA LA KAN :)

TERIMALAH DGN HATI TERBUKA...TAK PAYAHLA NAK MENYALAHKAN OWNER BLOG YG MENGINGATKAN KITA DGN KETEGASAN...SEBAB BKN 1-2 ORG YG TAK PAKAI TUDUNG DAN PAKAI TUDUNG TP TK IKUT SYARAK...BERDUYUN...FIKIRLAH~

ANGGAP INI SBNRNYA TEGURAN DR ALLAH BUAT KAUM MUSLIMAH~

Roffe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahhahahaha...sakit pewot baca artikel ni..mantop ar.....nnt kalau rajin,wat style rambut pulak ..hahahhahah

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang mudah mencari kesalahan org lain... menegur sesuatu yg slh tu mmg baik..tp biar la kena dgn caranya bukan dengan memalukan.tanya diri anda sendiri adakah anda sudah cukup sempurna..tgk gaya muka macam aauuuww jer...model laki 2 pun mcm cukur kening jer...
kaum2 agama lain sure sdg mentertawakan kita yg islam ni..bleh plak buat lawak dengan hal hukum hakam ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

stupid giler ayat dalam entri ni. menonjolkan tahap kebebalan penulis. nak dinilai pandai, ayat kena la pandai. kalau tak kisah dinilai pandai ke, bodoh ke, ha, teruskan la dengan guna cara penulisan entri macam ni. nanti, kucing, anjing, lembu and semua binatang pun suka nak baca.....

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fesyen fesyen macam ni la boleh tarik orang yang takpakai tudung untuk pakai tudung . sekurangnya aurat ditutup. kenapa nak salahkan orang yang pakai tudung ? entry ni bole buatkan orang yang baru je nak tutup aurat pikir banyak kali nak pakai tudung pon . taksalah bergaya macammana pon asalkan aurat atas kepala ditutup . ustaz juga pernah berkata yang menutup aurat lebih baik dari yang tidak menutup aurat . takkisah cara apa pon untuk menutup aurat tersebut . mengapa tidak salahkan orang yang tidak bertudung yang pastinya aurat terdedah terus ? yang mana lebih baik ? bertudung atau tidak ? INILAH DIKATAKAN DUNIA AKHIR ZAMAN . ENTRY NI MEMBUATKAN ORANG YANG PAKAI TUDUNG BERPIKIR 2KALI SAMADA HARUS MENUTUP AURAT ATAU TIDAK . PAKAI TUDUNG PON SALAH .PEREMPUAN YANG BERTUDUNG JUGA INGINKAN FESYEN TERKINI SEBAGAIMANA ORANG YANG TIDAK BERTUDUNG . . renung2kan dan selamat beramal . .assalamualaikum .

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha..ambik sebagai pengajaran,bukan sebagai penghinaan..apapun mmg lawak..hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

at least mereka bertudung jugak..pg la sound perempuan melayu islam yg free hair kt kuar tu..itu lg afdhal untuk anda tegur..walaupun ade fesyen tudung tu menjadi ikutan tetapi sekurang2nya mereka membawa 1 nilai yg positif..ramai remaja perempuan skrg nie da mula bertudung sbb ikut fesyen yg artis bawak..tp ok la tu..bertudung jugak..skrg nie bukan mase nk bincang perkara2 yg boleh dikatakan remeh2 mcm nie..islam tu perlu dikuatkan asasnya dahulu...barulah yg lain2...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tudung siput babi siti norhaliza lawa lo....semua tudong yang dia pakai semuanya gua ketawa...macam orang bodoh no 1 di malaysia

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ntah pa pe je..x lawak langsoo0ng...!!

Mardy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Menyindir dan membuat lawak ketawakan orang lain bukan cara kita berdakwah. Maaf ye tegur. Memang lawak tapi lepas gelak saya rasa bersalah gelakkan orang. Tak baik gelakkan org..kalau besok2 anak perempuan kita pakai mcm apa yang awak letak kat atas tu, awak suka ke diorg kena gelak? Think about it please.

"O you who have believed, let not a people ridicule [another] people; perhaps they may be better than them; nor let women ridicule [other] women; perhaps they may be better than them. And do not insult one another and do not call each other by [offensive] nicknames. Wretched is the name of disobedience after [one's] faith. And whoever does not repent – then it is those who are the wrongdoers"49:11

nureenina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eyh!! model tu kawan saya~ohh rezza!haha

jamstrawberry said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau aq diizinkan ketawa macam nenek lampir..sah aq buat! hahhahahaaa...

Acap Razak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahahahahahahaahahhahahaahahahahahahahahahahahahah...asal muka hang tak oleh blah

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Caayaalah...i gelak macam nak pecaaah perut nasib baaik dalam bilik soraang2, tengah mesyuarat di hotel....aammaaa

VECASTS - LISTEN ONLINE RADIO WATCHING ONLINE TV said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

VEBCASTS - Listen web Radio Watching web TV, Tv Online. Watch Over 3000 Online TV Channels And 6500 Radio Stations Free For Around In The Wold clik to watching
Listen Hindi radio click ,watching live movie ,live international radio,indo radio.usa radio and more ,LIVE MOVIE ,LIVE SPOTS,LIVE HINDI RADIO ,HINDI MOVIE ,AXN LIVE ,STAR MOVIE LIVE ,MAX CHANNEL LIVE LIVE UNTERNATIONAL RADIO AND TV BROADCASTER
MALAYSIA RADIO ONLINE , UNTUK MENONTON sini lawati >  http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
MALAYSIA RADIO ONLINE terdapat lebih 180 buah stesen radio online malaysia lawati >  http://vecasts.blogspot.com/2011/11/listen-malaysia-radio-online-live-radio.html

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

itu pun nak gelak?????????

MiSz NiNa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Adeh... Semput!!... mesej sampai bro...
Thnz =)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apa yg di cakapkn mmg la btol...tp yg org dlm gmbr tu jantan ke betina? lg 1 nk bgtau k...jgn la dikutuk sgt org sekeliling..tgk diri sendiri br la judge other people k..

Jamalia Abdullah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum...
Ramai orang memandang topik JENIS-JEMIS TUDUNG ini sebagai lucu, kelakar, @ lawak! Saya langsung tidak merasakan begitu. Malahan, saya tak setuju langsung dgn sindiran/perli yang ditujukan kpd wanita2 yg bertudung. Memang ada beberapa jenis tudung yg tak kena - seperti menampakkan telinga atau jambul.
Mengikut contoh tudung Muslimah yang dipaparkan dlm blog, tudungnya labuh bukan setakat menutup dada tetapi hingga perut. Apakah bertudung perlu hingga menutup perut baru boleh dikatakan gaya Muslimah? Apakah tiada istilah fesyen dalam Islam?
Akhir sekali, kita tidak boleh nafikan bahawa ada sesetengah artis bertudung (seperti YUNA), dijadikan idola oleh gadis2 muda. Biarlah mereka meniru gaya Yuna. Sekurang2 mereka bertudung walaupun dikatakan mengikut trend artis.
Saya rasa sedih dan terkilan dgn artikel ini sebab menghina wanita bertudung dsan sekaligus menjadi momokan dan bahan ketawa (sehingga terguling2 mengikut dakwaan mereka) org2 yg bertudung, tidak bertudung dan bukan Muslim!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hakikat dunia skg..pada yg xbole terima teguran, mmg mcm2 alasan..sentap ker?..

Diyana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

keluar air mata sbb gelak..plg best tp ada something leh belajar,,good try..

luvlynonord said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@elnino moona
btoi2...tutorial tu mmg xble bla.espcly yg nk p mjls knduri arwah tu...mmg insaf la..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang terbaiklahh, boleh kongsi kat facebook jugak hahaha =)

Ezzyyatul Farahah lonely said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhh. tkt aku tgk y lastt :D pejam mata >_<

CECITER KAMU, AKU DAN DIA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..klakar lak tgok gmbor2 dalm tu

Cheyah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka2. sempoi je cara penyampaiannya. haha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DAH MCM POCONG DAH PIC YANG LAST TU...aku faham mesej yang cuber di sampai kan...teruk betol la yang komen komen tu..ustaz mengajar kat masjid pun kekadang ader yang lawak lawak cikit...walau pun nampak lawak..tp kaum pmpuan still kena ambil berat pasal aurat sendiri..pic n penulisan tu, perinagatan secara santai...sebagai cntoh - lau non muslim x masuk islam nt akan masuk neraka, takkan bau syurga...nt ada pulak org kater takder hikmah lgsng ajak org masuk islam..(saper setuju angkat tgn....)
...

nurpiska said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terguling2 aq bce entry ni wey!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Macik Tudung, wakaka... lawak siot!

suezhi_89 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada pengajaran nya..
good job...
gelak sampai teburai isi perut...
hihihih^^

suezhi_89 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hihiihihi
sakit perut gelak..
tpi ade pengajaran nya..
renung2kn..

EnciK AxixOu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dh ade org sign kontrk lom ngan ko untk jdkn model tdung masa kini???hahahahahha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku x rasa nk gelak pn wei... cmner korg leh de sense of humor yg tinggi sgt ni..? samada de kirg mik bnde sbg bahanbacaan ringan (tu yg gelak guling mcm tenggiling) atau mmg memandang bnde ni serius (sbb tu x gelak sgt)... aduhai.. bnde ni mmg kenyataan.. x leh blah bc komen2 org kt atas ni.. de plak yg marah "diaorg (pompuan) x pakai tudung pn kne, dh pakai tudung pn kne. per yg korg nk sbnr nyer?".. de lak ckp "bih model2 tu x pakai tudung leh plak".. aduhai mmg btl la skang ni DUNIA NAK KIAMAT.. korg jgn la mempercepatkan tanda2 kiamat wei.. AKU ADA BANYAK LAGI DOSA NAK DITEBUS NI... hahaha...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

skg ni rmai sgt orang ikut style tudung nangka tu kn? tudung alien tu mmg hampeh..blog ni mmg tbaik la..ayt nye mmg kelakar tp tselit unsur kesedaran..suke sgt...bagi yg mrh2 tu..dorg tu trase la tu kt ayt blog ni..tau sgt..hahahaha...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

excellent! sangat kelakar!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ahahahah... bagus2.. yg terasa tu. cpt2 la pikir ek XD

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..mmg lawak gila la wei... teguling2 juga aku baca entry ni..tp aku tak puas hati yg part siti nurhaliza...itu sah2 gambar edit la..gambar real bukan guna tudung saji tuh..huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

punya ler srius aku bca first2,bla mkin trun mmg xtahan gler la,nak pecah prut aku..hahahahahahhahaha...fashion tudung hantu pocong..hahahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yang ko dok cakap owg pakai tudung macam ape2 jer..xtutup aurat lah....napk tu lah..npk nie lah...tp yg ko tu pakai kew..???
yg ko tu bek sgt kew dok nak ckp owg itu n ini...
cermin dulu muka tu ye...
salam..........

wani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

errrr... aku rasa seram pulak tengok pose yg last2 tu. hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ramainya hipoh kerit dekat sini.. muahaha.. layan bro.. gambar last tu mmg terbaik.. hark tuih sama para2 poyo yg hipokrit semua.. wakakak..

Nur Elhyatt said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sooo true n funny :):)

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagus la blog ni...congratsss

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yg last sekali mmg tak leh bla... dh mcm pocong jer.. hhahaa

ieyra said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHHAHAHHAHHAHAHA pecah perut sial gelakkk , smpai mengalir air mata haa . adoiiiii ! style style !

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sungguh berbakat, akak sarankan masuklah pertandingan Raja Lawat, kelasss gitu.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha...tau xpe...penat ketawe...yg bhagian atas tu mmg insaf isinye..

zaidi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assaalam. Kalo nak kain, ttudung, selimpang, baju korporat, baju pasang dll. Kuantiti banyak , sila hubungi saya zaidi 013 7453477. Tk

zaidi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assaalam. Kalo nak kain, ttudung, selimpang, baju korporat, baju pasang dll. Kuantiti banyak , sila hubungi saya zaidi 013 7453477. Tk

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yg pic siti tu photoshop larr... cian dia haha..

♥♥Cikngah♥♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha...lawakla especially gmbr last.hehe..anyway,there something that we should learn

«Oldest ‹Older   201 – 400 of 493   Newer› Newest»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...