Pengalaman Kelako ketika menekel

Korang pernah tackle awek atau pak we tak?. masa2 korang tgh menackle tu pernah tak korang mengalami pengalaman kelako ker, yang memalukan ker yang trauma ker yang sedih ker.....aku citer story aku dulu...

Pada suatu hari di hujung minggu, dua tahun lepas, di waktu petang.. aku berjalan2 la kat sebuah shopping complex terkemuka di ibukota ni.. Sedang aku berjalan2 sambil membeli-belah secara tingkap (window shopping daa..), tiba2 aku terasa lapar yang amat sangat..

Aku baru teringat, seharian aku tidak menjamah makanan walau sesuap nasi pun.. Dahaga pun bukan kepalang.. Aku semakin resah, gelisah dan keruan. Ku lihat jam ditangan sudah hampir pukul 7 petang.. patut la lapar, punya la syok cuci mata sampai tak sedaq hari dah nak malam..

Aku lalu bergegas ke food court shopping complex tersebut.. Paisehh.. full tempat duduk la.. mentang2 hujung minggu! ramai pulak manusia.. Dengan sedih aku melangkahkan kaki ku keluar dr kawasan itu.. Kerana terlampau sedih, aku berjalan.. berjalan.. berjalan.. hingga tiba di hadapan sebuah restoran KFC (bukan nama sebenar)

Mula2 aku buat donno je. tiba2 aku terlihat sorang cashier kat dalam tuuu... perghhh.. comelnya.. sebijik rupa Sharifah Amani.. Aku beranikan diri ku memasuki restoran tersebut.. Ku lihat di barisan 'Sharifah Amani' tersebuat tiada customer.. Peluang baik! Semakin aku menghampirinya, semakin ku lihat dia tersenyum.. manis.. Aku memesan ayam goreng 2 pieces set bersama air Pepsi.. Aku kenyitkan mata memberi isyarat kepadanya bahawa aku akan makan di suatu sudut, di restoran itu.

Aku kemudian mengambil tempat duduk di hujung restoran itu, sambil menunggu.. dan terus menunggu.. akhirnya.. 3 minit kemudian.. AZAN MAGHRIB PUN BERKUMANDANG.. lalu aku berbuka la puasa di restoran KFC hari tu.. Itu la pengalaman yang tak dapat aku lupakan, berbuka puasa di KFC..

Ehh.. aku dah lupa nak cerita pasal apa ha?

5 Budak Comel Komen:

Siti Safiyyah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah lupa eh.. tadi kan nak citer pengalaman menekel awek.. hahaha punya gigih baca.. patut cam pelik.. apesal laa mamat ni tak ingat nak balik umah ke maghrib2 camtu.. :D

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Siti Safiyyah

bila dah kekenyangan makan kat KFC(Bukan nama sebenar) memang cepat lupa hehe

Idati Malek said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adoiyai KJ.aku dah excited dah baca...

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Idati Malek

Kih kih..bagus lah excited baca hehehe..Hutan kabut ni lama tak nampak..mana menghilang..

myfreeminded said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Emmm... Ni antara cerpen2 yang endingnya tergantung

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...