Bila minat kita tak sama dengan si Dia (berbeza)

Saja nak tanya korang sikit berkaitan dengan topic ni, apa pandangan korang bila minat tak sama (berbeza) dengan pasangan korang?

Contohnya bila korang minat sangat dgn cerita korea, kononya nak ceritalah kat pakwe, tapi hampa bila dia cakap, "Sorryla yang, abg tak minatlah, kalau cerita pun bukan abg paham." mencebik muka kawan tue. 

 
Ada jugak bila pakwe plak minat main band, korang pula kata "Kalau suara awak tu sedap tak pe jugak... , ada hati nak main band?" ? dlm hati ckp (suara mcm katak nak nyanyi plak) 

 
Ada jugak awek dia minat cerita hindustan, konon nak tengok wayang tapi pakwe dok gelakkan ckp "Ala ayg ni, Hindustan guling2 tu jugak yg ayg minat? geli bulu ketiak abg dengor? tengok la cerita king kong ke, planet of the apes ke, ok la jugak?" 

 
Kadang2 tu lucu juga bila di fikirkan, member aku selalu ngadu kat aku... perkara kecil pun dia orang boleh btekak? so apa pandangan korang... ?

3 Budak Comel Komen:

puteraduyong said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

asam garam sebuah hubungan... manja2 la tu... ;)

Rafhani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Memula rasa nk merajuk bila suami duk komplen2 apa yg kita minat,tp bila pikir blk,ada jugak bende yg dia minat kita tak suka.Jadi,adillah kan.So,biarkanlah minat masing2,cuma remind ourself lah,jgn kutuk minat masing2.Walau berkongsi hidup,minat tak semestinya serupa,hehehe

myfreeminded said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Betul betul, hidup bersama tapi tak semestinya semuanya kena sama2 suka dan tak suka. Yang penting ada rasa tolenrasi U.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...