Lembu memang pernah melintas di highway....


Dulu masa dalam perjalanan balik ke penang masa raya bersama-sama si comel aka isteri hehehe.. kami sempat perhatikan betapa banyaknya signboard gambar lembu dan bertulis "hati-hati memandu". Pelik dan tertanya-tanya kenapakah banyak itu signboard di sepanjang perjalanan?

Rupa-rupanya sebelum raya aritu memang ada kes lembu lintas highway dan berlaku kejadian kemalangan maut..jadi kalau korang nampak signboard lembu tu maka berhati2 lah sbb mungkin ada lembu melintas..

4 Budak Comel Komen:

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lembu tahu jugak guna fasiliti

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tapi kan.. cuba hangpa baca berkali-kali...

(gambar lembu) + "hati-hati memandu"

tak ke jadi "lembu,hati-hati memandu"

RULZA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha, actually kami pun sama perhatikan sign board lembu tu..sepanjang perjalanan dr johor ke perlis kami pun tertanya2 apakah banyak lembu kat highway..

kami cuba gak dok tengok2, kot2 bnyk pagar yang blubang...

tapi akhirnya kami pun wat kesimpulan yang sama....:)

saja diornag letak gambar lembu supaya kita lebih berhati tapi alasan yang plg kami rasa best..hati2 kalau tak hati macam lembu le kita..:)...

lurve pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lurve pingu mmg omel orangnya...hehe...pengsan jap...=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...