Food Review : Restoran Wong Solo Bangi

Sabtu lepas aku ngn tunang aku g mkn ayam penyet wong solo kt bangi..sebelum ni dh pernah mai makan dah. memang sedap giler cuma mahal je sikit.tp sedap punya pasai kami mai lg noh..hehe..kami amik set yg murah sikit..set yg ni..

Gambaq dari google sbb kami mkn x hingat dunia smpai lupa amik hehe..

Tgk mcm simple je kan..tapi kesedapan dia terletak pada ayamnya yg empuk lg gebu..di tambah dengan sambal yg pedas tp sedap sehingga menjilat jari..hehe aku citer dh mcm iklan KFC..dia punya tempe ngn tauhu goreng dia pun sedap..sayur terung dia pun sedap..nasik dia pun sedap..pinggan dia je tak sedap hehe..


Kami mkn kt sana so leh tambah byk mana sambal hampa nak..sambal kicap dia pun sedap...

Ni sambal tu..memang sedap..mkn saje ngn nasik pun sedap hehe..sumber pic dr kucing tanah haha..

Dulu masa first time aku mkn kt wong solo ni kami order jus pelam..bak kata johan ngn hafiz awan nano..pehhhhhhhhhhhhhh.pekat dan rasa pelam asli...jus dia pun sedap..sesedap harga jus tu..satu rm 6.00..mahal tapi berbaloi..mkn tiap2 hari leh bankrup aku hehe..

Tgk blogger terkenal cam Eriqazz pun penah mkn kt sini hehe...

Restoran ni Jalan2 Cari Makan (JJCM) pun penah mai buat liputan...kalau korang nk mkn secara bersila pun boleh..nk mkn secara meniarap je tak boleh..kang menyirap marah pelayan kt situ..hehe


P.S / Bagi yang tak makan pedas atau yg tak tahan pedas rasanya wong solo bangi ni bukan tempat yg sesuai kot...bagi yg nk g tmpt ni leh google je..insyallah kalau takde aral melintang leh jumpe hehehe

6 Budak Comel Komen:

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pernah makan. selain mahal yang lain sume ummph. aku memang suke makan pedas pun :)

Yana Libra said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

menarik tempat makan dia..tp mahal oo~~~ :P

Atiqah Wadiah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perut lapa..tgk mknn..sobss :(

Sekadar Coretan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Akak pernah beli sebungkus nasi goreng special dan 1 air melon utk tu berharga RM23.00 memang rasa nak tecekik ngn harga tu tapi sedap la...tang arga tu teringat sampai kini.

cIk JanNah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kedai kalau pernah masuk JJCM memang tercekik-cekik nak bayo. hehe

lurve pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila nak belanja lagi nie? hehe...sedap...smpai tulang pun licin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...