My Kampung Bagan Tiang


Raya cina aritu aku balik kampong..kampong bagan tiang kat daerah Parit Buntar. aku balik kg sebab sepupu aku kawin..

So malam sebelum kenduri aku g lah majlis tahlil dan marhaban..masuk join sekali marhaban..surah2 lazim yg aku tau aku baca kuat sikit..yang mana tak tau aku miming je ikut tok imam hehe..erm..bg yg single but not available ni kalau g kenduri kawin memang rasa sedeh..tak tau nape.especially tgnk pengantin bersanding...

Hari ahad sebelum balik key ell aku ngn abang ipar ngn kakak aku g mancing ikan puyu kt parit dekat umah..

Sempat lah amik pic guna hp cap ayam aku hehe


Ni ikan yg kami dapat time awal2..ikan yg panjang tu ikan wan..kak aku jugak yg dpt..ilmu ape yang kak aku pakai..

Ni umah burung terkukur

Skang ni kat kampung aku tengah musim membajak sawah





P.S masa kecik dulu time membajak ni aku suka main wau..best gile

11 Budak Comel Komen:

misz sheyla said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

first time tgok umah burung 2...

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow bestnya ada kmpung kat kwasan cam nih...
aku punya kmpng dah jd tempat kerbau dah. grr!

Hannan Al-Qudsey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnya ada kampung!!! ada sawah g memancing... huhuhu hunny xde kampung!!! uwaaaaaaaaaaaaaaaa T_T

Sarah Nivea said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh, seronoknya kampung ada sawah segala...

teringat kampung arwah abah kat kelantan nun,
dulu kecik2 time cuti sekolah mesti balik kampung dia,
pastu bila arwah tok sibuk nak semai padi,
sarah pun sibuk ikut konon2nya nak tolong semai padi sama...
sekali lintah pun ikut...
eiii...geliiiii...

ingat lagi sampai sekarang
seronoknye ada sawah bendang niehh... :D

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sarah kumbang sgt geli dan takut pada lintah dan pacat hehehehe...boleh pengsan kalau lintah naik kt kaki hehehe..mcm pompuan kumbang ni hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah teringat ms kecik kt kg suka juga mancing kt tali air sawah

Miecyber said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seronoknya bila dapat berfoya foya di kampung...

Apa itu Skim Cepat Kaya ?

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringat masa menimba ikan di parit tok ngah, pokok mempelam berjuntai2 buahnya. Sekarang semua dah jadi jalan raya.

lurve pingu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sometimes tingat kt si dia....hmmmmmmmmmmmm...............sedih....

makIti said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kumbang Jingga,

Nama pakcik zailani, and pakcik sedang mencari "long lost friend" di Bagan Tiang (hampir 22 tahun). Mungkin anak kumbang jingga boleh tolong pakcik. Probably through my private email zailani.yaacob@gmail.com

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Insyallah sy tolong pak cik zailani

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk