Kenapa Kumbang Jingga?




Entry kali ni adalah nk menjawab pertanyaan seorang pembaca blog ni..dh mcm artis jawab solan plak hehe..

Solan dia kenapa nama blog aku kumbang jingga?

Actually sebelum aku menjadi seorang blogger yg mempunyai wawasan dan visi..aku adalah seorang chater hehe...selalunya aku chat kt meebo room atau kampungchat..selain tu aku chat gak kt MIRC..dulu MIRC ni memang femes lah..dak2 sekolah mesti tau punya hehehe...

So dari mana aku dapat idea guna nick kumbang jingga?

Begini ceritanya....

Di suatu hari yg indah..burung-burung pun berkicauan..hehe...

Kat umah aku dulu ada bnyk majalah remaja..kak aku punya tau..takde keje aku nk beli majalah remaja tu hehehe..dlm tu ada ruangan cerpen..so memang aku dulu pas abis SPM aku bnyk baca cerpen kt dalam majalah remaja tu..beratus2 cerpen aku dh baca hehe..novel aku memang tak layan panjang sgt

Dalam bnyk2 cerpen tu ada satu cerpen yg sgt best pernah aku baca..tajuk cerpen tu kumbang jingga...so dari situ lah aku dpt idea guna nick kumbang jingga...cerpen tu bg aku sgt best...ada unsur2 kelakar, romantik..jalan cerita dia unpredictable.dan bahasa dia cute seyh...dan ending cerpen tu menyentuh perasaan aku...kebanyakan cerpen lain aku leh agak ending dia tp yg nie lain sikit..

sampai skang aku cari balik cerpen kumbang jingga tu tak jupe..huhuhu...dari situ aku start buat blog kt friendster..hehehe..dulu friendster femes dr fb hehe..so bile aku dh reti buat guna blogspot aku transfer semua entry aku dr blog friendster tu ke blogspot...


begitulah ceritanya

~Tammat~

P.S friendster adalah account social network aku yg pertama...

15 Budak Comel Komen:

xazryx said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cerpen kumbang jingga tu tahun bile ea ?

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@xazryx
erm tak ingt lah tahun bape..maybe dalam tahun 2003/4 mcm tu lah..dh sgt lama hehehehe..

cerita cerpen tu tentang seorang gadis pandai dan juga skema dan dia memakai selipar jepun ke kuliah.hehe.dan dia menerima surat dari seorang secret admirer bernama kumbang jingga hehehe

redzuan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm tu rupannyerr ceritenyerrr :) . agak menarik jgak kisah
disebalik nama ko dpt ni .

Apa Yang Best Dengan Status Keahlian "Glitterati" Nuffnang

cik Ladies said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hakhak! sape yang tanye eyk? CL tersenarai tak??
tapi kumbang jingga tu ape??
haha .. :p

Ικηωανκαιζεν ® said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hi Mista Kumbang Jingga.. long time before.. i made a post about kumbang too.. it's not about orange beetle.. it was about Beetle borg.. Kumbang Tanduk... p/s i love your post on Doktor Chinta On Top 10 Why I Love A Man and Top 10 Why I Love A Woman.. Allah Blessed.. Assalamualaikum..

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ikhwankaizen

tq so much ikhwan..erm..what do u mean on doktor chinta?did u mean my second blog..blog 2 cinta

Ικηωανκαιζεν ® said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hi.. Salam Kumbang Jingga.. yess.. i really do read your second weblog.. actually your sidekick made me found u Mista Kumbang Jingga.. do you have fb... pm me.. ikhwankaizen@gmail.com TQ.. Adios~

ARC™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ohhh mcm gitu rupenye alkisah hahaha
dlu aku pon 1st social network ialah frenster. smpai skang ade tp xbukak hahahhaha
dan blog pertama ialahd ari frenster, then myspace, then blogger
WP xmoh kot. susah!

AkuMuzikFilem said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu la tertanya tanya juga kenapa kumbang jingga, terjawab juga. oh, kalau nak cari cerpen tu dalam google, mesti jumpa blog ni, tak jumpa la cerpen tu.huhu

happy go lucky!! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best la entri dlm blog kumbang jingga.. semoga usaha anda terus maju jaya... keep it up!!.. :-)

Puteri Katak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooo . begitu .

tam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama jer jln...dlu sy g kuliah pakai selipar jepun jugak...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tajuknya kumbang jingga n selipar jepun..penah baca..perempuan tu agak rock

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy pun suka cerpen tu...time google tajuk cerpen,terjumpa blog ni...msh ingat siapa penulis cerpen tu?

semut sesat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Penah baca cerpen itu...pompuan tu slalu gaduh dgn lelaki tu..cerita tu mmg sweet..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...