Semoga berjaya!


Hari ni lagi sorang staff aku berhenti kerja..dia dapat keje government..ermm.semoga berjaya shah..hehe..bukan senang aku nak tulis dlm blog ni hehe...dulu staff aku bersara then pastu sorang lagi tukar ke perak..erm...nampaknya terpaksa mintak sorang lagi staff baru huhuhu..bila staff berhenti, kerja aku pun bertambah bnyk..uwaaaa..cedeynyaa

Pastu dengar sorang lagi kawan aku dapat keje ngn Tellabs plak..gaji 7 ribu lebih..masyuk tu..tumpang hepi tapi aku dh agak hilang mood sbb mcm tak sronok keje sbb tak ramai org...

Erm..mcm aku tak kisah sgt gaji kecik janji aku keje hepi keje tak banyk..leh main ping pong time keje..main facebook time keje. tgnk movie time keje..hehe..mana nak cari keje cam tu kan hehe..

Yup kalau gaji 7 ribu lebih tapi keje pun mcm 7 ribu lebih..ermm..kena pikir dua tiga kali gak..bak kata mark zukerbeg duit bukan segalanya hehe...yup memang tak dinafikan keje kt tempat aku nie pressure gak kenkdang..tapi ok lah..bynk rileks..bynk tido hehehe....duk asyik download movie sampai kena block hehe..

Kalau korang lah..antara gaji yang mahal dan keje yang banyk dan pressure..dan gaji yg sederhana tapi keje rileks dan hepi mana yang korang pilih???

P.S.. aku dah selesa dengan keje skang walaupun gaji sikit tapi hati hepi dan cool je..hehehe

5 Budak Comel Komen:

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

depends laa.
kalo aku tgh hisop gawat, mesti la aku nak duit kan?

tp kalo dgn keje senang, family aku boleh makan per suma, saper nak carik susah??

bila nak main ping pong dgn aku?? haha

AISHA INANI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

*hidop

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

duit tuk family, kete umah tu semua cukup..cuma tuk enjoy g melancong ke oversea ape tu tak cukup lah hehe...

P.S biar betul ko reti main ping pong..hehe..main konda kondi ko reti r hehe...

Siti Safiyyah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

KJ keje ape ni sampai leh donlod2 sume ni? hehe, SS pilih keje sederhana gaji sikit pon takpe janji tak stress sangat..macam keje SS skang..hehe ;)

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

KJ keje telecommunication transmission network engineer..hehe..panjang tak hehehe.. SS keje ape skang..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...