Tutorial Followers Survey

Ini kali kedua kumbang buat tutorial..kali nie juga di request oleh seorang follower kumbang..bak kata orang..followers always no 1 hehehe...

Okey..bagi yang tak paham tujuan tutorial ni boleh follow dulu erk bg yang tak follow lg hikhik...gurau je.bila kita click button follow sebelum kita click done kita akan di tanya soalan..tak kisah lah soalan ape pun..nk isi tempat kosong ke..multiple choice ke itu korang boleh edit..tapi kalau boleh jgn lah bnyk sgt solan kang terus dorang cancel jd follower korang hahaha

Cara- cara membuatnya
1)Log in dulu ke http://www.google.com/friendconnect guna acount blogger
2)Pastu korang select blog korang
3)Pastu click interest

4)Pastu korang tambah lah soalan..bape bnyk pun korang leh letak..letak satu pun takpe
5)Untuk result survey korang edit lah apa yg patut

6)Last sekali korang generate code HTML then letak kt widget yg html tu

Siap

P.S Mcam kumbang kumbang tak letak kt blog sbb result survey follower tu just for kumbang tgnk sape yg baca dan jadi follower kumbang je..

P.S.S lupa plak nk ajar cara nak remove hehehe..kalau nak remove g friendconnect google tu balik then remove/delete question tu tau hehehe

5 Budak Comel Komen:

►AdamXis◄ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

as salam...
nie soalan yg tak ade kaitan dgn entry nie...
cam ner yer kumbang Jingga buat sidebar tab |video|Radio|Mystical| tuu??? ade gak try buat guna Abu-Farhan widget...tapi x jadi...hu3

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erm..tapi kalau tgnk kt blog adam memang dh jadi dah side bar tab tu hehehe...yang radio tu adam leh tgnk dlam categories blogger tutorial

Fariq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah kumbang,, thnx for sharing,, ingatkan susah sgt la kan,, rupanya setting kat google friend connect je..

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@fariq kalau KJ tau Kj share hehee

Hemy D. KindEmperor said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hee..tak penah lagi wat mende ni..kalau perlu kang aku belek la entri ni semula

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...