My review : Perlawanan Separuh Akhir Kedua Malaysia vs Thailand AFF Suzuki 2012

Tak sedeh dengan kekalahan 2-0 tu sbb kita kalah sbb pengadil dan padang yg sangat teruk...kehilangan sorang pemain telah menyebabkan moral pemain2 jatuh seperti mana yg terjadi masa malaysia lawan singapura dulu bila apek buat kesilapan moral pemain terus jatuh merundum...

Fadli shas tak patut dpt kad kuning kedua sbb pemain thailand yg start dulu..even penjaga garisan pun nampak dan buat senyap je..pengadil patut hanya beri amaran dulu sbb itu baru first time dlm game bukan kali kedua..pengadil patut dpt kan pendapat penjaga garisan dulu sebelum buat keputusan..

Kalau kita tak hilang sorang pemain mungkin result akan berbeza..apa pun ini lah bola..sgt kejam...

Tapi aku tengok malaysia masih dengan taktik lama main long pass..then bola hilang ke pihak lawan..patut buat short pass je..klau nk wat long pass pun masa kt depan pintu gol takpe lah...leh terus tanduk masuk gol..malaysia masih biarkan penguasaan yg byk kt thailand sbelum kita hilang sorang pemain..

Kehilangan wan zack haikal dan Shakir menyebabkan malaysia lemah..kita perlukan midfielder mcm nazmi faiz..rajin cari bola..slalu bawak sampai atas then bg kt striker...midfield malaysia masih lemah..semalam badrol baktiar tak bagus..amar rohidan pun tak bagus...

Apapun cuba lagi next time..Go Harimau Malaya

0 Budak Comel Komen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...