Laksa Dan Cucur Udang Mak Aku

Pagi semalam aku tengah makan jamuan anjuran department aku..tetiba henpon aku bunyi (Ringtone Jason Myraz lagu Im Yours)

Tertera nama di henpon "Abah"

Abah:Iz cuti ka skang...
Aku:Tak Iz tak cuti lagi..arini keje petang..
Abah:Mak habaq kalau iz nak makan laksa ka cucur udang ke balik lah kampung..
Aku:Ooo..mak jual kat depan rumah balik ke..
Abah:Tak lah..mak cakap kalau iz nak makan mak buat lah...bila iz nak balik kampung?
Aku:Ermm..minggu depan iz balik..sabtu ngn ahad ni ada kursus
Abah:Ooo..nanti abah habaq kt mak


Actually aku rasa pelik sbb mak aku tetiba tanya aku nk mkn laksa atau cucur udang...jadi bila abah aku tanya bila nk balik kg aku terus jawab minggu depan sbb aku rasa dorang rindu kt aku kot hehehe..minggu ni tak leh balik sebab ada kursus kahwin hehehe..last aritu balik kg 25hb bulan lepas...


P.S I love my family hehehe

8 Budak Comel Komen:

puteri ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedappnyaa .. dah lama x makan laksa dgn cucur . post kat sini ckit nnti . hehe

Drunbella Khoo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

laksa my peberet ever.
nyum.
^_^

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lama tak makan laksa mak buat..rindu

yatie Awang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sayangnya mak ngan abah kat anaknya tu...

Sis Nana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terliuryer nak makan laksa....tapi sekarang ni kalo balek umah bkan mak yang masak laksa..kakak yang buatkan....x bape nak sedap la coz die wat terlebih letak guler...hahahah...

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu namanya tactic orang tua. saya pun selalu juga terima call macam tu dari mak.tapi selalunya bila dah lama tak balik. mulalah macam macam umpan. hihi. love my family too

Liyana Zahim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Loh pelik bakpe pulop?

Frause said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selalulah menjenguk orang tua di kampung...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...